Sizce eşim normal mi?

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
merhaba arkadaşlar..benim bir derdim var.ben açıköğretim okuyan bir öğrenciyım ve 10 aylık ta evliyizçmalumunuz borç falan bayağı bir sıkıntı çekiyoruz ve ben artık çalışmak istiyorum.bugünde bir hastaneye gidip form doldurdum.ama eşim süreklı sorun çıkartıyor nereye başvurmak istesem bi bahane bulup engelliyor...:teselli: bugün de tartıştı yine ya arkadaşlar ben boşuboşunamı okuyorum o kadar.neden böyle yapıyor.o da bana hiçbirşey danışmıyorsun falan deyip duruyor ama ne yapmalıyım kı sordukça tepeme çıkıyor.çok bunaldım bir erkek neden karısını onu dinlemek zorunda olan bir robotmuş gibi görür..?eşimin davranışları normal mi.zaten sıkıntı çekiyoruz.ona destek olmmda ne kötülük var ki*:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:SİZCE VE YAPMALIYIM?ben çalışmak ve ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum...sositosositokötükedihüso:dilcikar:

canım hiç durma büyük konuşmamak lazım işimde problemlerim var bu gün işten çıkayım malum krizin eşiğindeyiz iş bulamayayım evlere temizliğe gider yine paramı kazanırım evde durduğun kabahat eşinle tatlı bir dille konuşmayı düşün bir elin nesi var iki elin sesi var sonuçta ....

canım eşine destek olmak istemeni anlıyorum ama belliki eşin daha çok evinizle ve onunla ilgilenmeni istiyor.aslında erkeklerin çoğu böyledir.mesela şu an bende çalışıyorum ama ihtiyacımız olmasa hayatta çalıştırmaz eşim beni.yorulmana kıyamıyorum der. bence anlayışlı ol üstüne gitme.yavaş yavaş tatlı dille anlatırsın.belki oda zamanla hoşgörüyle bakar bu konuya.erkeklerde içgüdüsel bu sahiplenme duygusu yapıcak bişi yok.onlar ne derse oo:))

danışmak ayrı itaat etmek ayrı..
eşiniz bana danışmıyorsun derken sanırsam benim istediğim gibi davranmıyorsun demek istedi..
siz çalışıp çalışmama konusunu evlenmeden önce hiç konuşmadınız mı?
neden istemiyor çalışmanızı?
sıkıntı çekiyoruz benim destek olmamde ne sakınca var dediniz mi hiç?
boşuna mı okuyorum diye sordunuz mu ya da?

evet sordum 'tmm hayatım çalış ama düzgün bir iş' olursa dyor ve o düzgün dediği iş karşıma ne zaman çıkar bilemiyorummm:uhm:

evet sordum 'tmm hayatım çalış ama düzgün bir iş' olursa dyor ve o düzgün dediği iş karşıma ne zaman çıkar bilemiyorummm:uhm:

hastaneden daha düzgün iş neredeymiş valla merak ettim..
eşinizin düzgünlük kriterlerini öğrenin o zaman..

bence başvuracağın işler hakkında detaylı bilgi alıp eşinle konuş... bazen ona fikrini soruyormuş gibi yapman bile yeterli olacaktır... annem hep der ki ; kocanın istediğini yapıyormuş gibi göster ama kendi istediğini yap...

sanki kararı o alıyormuş gibi hissettir... bunu nasıl yaparsın bak onu bilemiyorum ama :)

ama bence çalışmalı ve kendi ayakların üzerinde durmalısın...

düzgün işten kasıt belki sırf bayanlara hitap eden bi sektör olabilir canım
demekki kıskanç bi eşin var
zaten daha yeni evlisiniz daha kıskanç olur adamlar bu dönemde gördüğüm kadarıyla
sen tatlı tatlı konuş eşinle zıt gitme adamı
iş bulcam die huzurundan olmaa
borç yiğitin kamçısıııdır bı şekilde ödenirrr
kendini sıkma sıkıntı yapma eşinde zamanla izin verir içinden çıkmazsa işin :enbuyukkk:

en nefret ettiğim erkek tipi ama birtanede benim başımdan var şuan sözlüyüz ama tek şart bunu koştum evlenince çalışıcam kabulsen gel dedm ama hiç güvenim yok evlenen kadar kabul ettiğini görüyorum

Eşin her kazak Türk erkeği kadar normal....
Sadece senin çalışmanı istemiyor ve sürekli bahaneler buluyor..
Konuyu masaya yatırıp, etraflıca konuşmanız gerek..
Her şey senin ikna kabiliyetine bağlı...

bence zamana bırakk
zaten cv ni yeni vermişsinn
dönecekler mi bilmiyorsunn
ben bunu halledicem gözüyle bakkk
eşini tatlı dille ve zamanla ikna edebileceğini düşünüyorummm
inşallah o vakte kadar istediğiniz şartlarda iş bulursunuz

aslında konuşunca benianlıyor ama daha gencim diye(19 yaşndaym)her yerde çalşmamı istemiyor.daha doğrusu iş ortamındaki insanlara güvenmiyor.

duzgun bır ıs olduktan sonra calısmana nıye sakıncalar goruyor anlamıyorum esınle sakınce mantıklı olarak konusmayı deseden calıs ona destek olman ne kadar guzel ınsallah esın bu destegını anlar ve olumlu yaklasır

eşin ortama güvenmemekle haklı ama şunu yapabilir. bulduğun işlere başvurduğun zaman eşinlede işyerine gidersin. ortama bir bakar. birlikte karar verirsiniz. korkmakta haklı ne olaylar yaşanıyor. biraz daha anlayışlı olmalı. eşinle otur konuş. birlikte araştırın.

Öncelikle eşinize danışarak iş başvurusunda bulunun bence. Yoksa boşa gidiyor belli ki.

Bir de eşinizin hangi işe düzgün, hangi işe düzgün değil dediğini iyice öğrenmeniz gerek.

Haa bu arada durumunuz çok kötüye giderse ince eleyip sık dokumak da durumu daha kötüye götürebilir o da var , malum kriz var ve iş bulmak zaten çok güç. Bir de bu açıdan bakmanız lazım

olaya.

Kadın tabiki robot değildir , kocasının her dediğine "evet" diyecek ... Ancak karı-kocanın karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerine önem ve değer vermesi şart bence ...Misal ;ben kocam benim fikrimi

almadan bir şey yaptığında uyarırım tatlılıkla ,"benim de fikrimi alsaydın..." derim. O da benim aynı şekilde davranmamı ister. Yani herkes "ben özgürüm , benim aklım bana yeter." demez. Evet, benim

aklım bana yeter ama onun fikrini de almayacaksam "niye evlendim o zaman ?" diye düşünürüm.

Bunlar ;

bir erkek neden karısını onu dinlemek zorunda olan bir robotmuş gibi görür..?

sorusuna olan bir yanıt diyebiliriz...

Son düzenleme:
eşinizin düzgünlük kriteeri sanırım ortamda erkek sineğin bile barınmaması...kıskanıyor heralde sizi..

sende öncesinde söyle ona ve kararlılıgını da dile getir cnmm kolay elsnn :teselli:

başvurmadan eşine tatlı dille canım buraya başvuruda bulunucam diye söylemeli fikrini almalısın..

ayrıca ben neden okuyorum evde oturmak için mi gibisinden tepki verme..

bende bize katkımız olsun sıkıntımızı birlikte atlatalım sende birazda olsa rahatlarsın borçlardan tarzında

yaklaş.... yani bu benim fikrim:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…