- 16 Mart 2025
- 36
- 3
- 1
- 20
- Konu Sahibi Berfinyldz33
-
Benim kızımın 3 aylikti ağzının suyu akmaya başlamıştı biz yemek yerken heyecanlanıyor sofraya gelmek istiyor yemeklere bakıyordiş sancıları başladığı için iştahsızlık olabilir mi ? ağzının suyu akıyor demişsiniz ondan dedim.
eğer dişleri başladıysa iştahsız olacağı için ek gıdaya başlamamanızı öneririm.
onun dışında ben kızıma 5,5 aylıkken başlamıştım. biz yerken dikkatli bize bakıp heyecanlanıyordu. sadece denemek için muz uzatmıştım baktım yalıyor öyle başlamaya karar vermiştim.
o işaretlere bakın
o zaman denemeye başlayın bence , işaretleri var çünküBenim kızımın 3 aylikti ağzının suyu akmaya başlamıştı biz yemek yerken heyecanlanıyor sofraya gelmek istiyor yemeklere bakıyor
Neyle başlayacağımı bilmiyorum daha il çocuğum ve ikinci bebeğime şüphelerim varo zaman denemeye başlayın bence , işaretleri var çünkü
yoğurtla başlanıyor genelde. 3 gün kuralı var. bir besini 3 gün veriyorsun alerjisi varsa bu süreçte belli olsun diyeNeyle başlayacağımı bilmiyorum daha il çocuğum ve ikinci bebeğime şüphelerim var
Çok sagolun teşekkür ederimyoğurtla başlanıyor genelde. 3 gün kuralı var. bir besini 3 gün veriyorsun alerjisi varsa bu süreçte belli olsun diye
bende yoğurtla başlamıştım. sonra yavaş yavaş kabak, havuç, patates diye gidiyorsun. bunları haşlama olarak tuzsuz veriyorsun. tadını sevmezse zorlama karnı doymayacak zaten tadım yapacak
youtube da osman gönülal var çocuk doktoru onun videolarını izleyebilirsiniz.
Bende çok tedirginim artık mama içmek istemiyor ama ailemdeki herkes eşimin ailesi vs herkes 6 aylık olana kadar bekle diyor ama bekleyecek gibi değilim çünkü mama içmediği için zayıflama oldu gibi hissediyorum bazıları masanın içine cicibebe ver diyor bir tane kafam karıştı artık ne yapcam bilmiyorumBende yarın başlıyorum ek gıdaya Allah yardımcımız olsun tedirginim ama mecburuz
Beybi doktor başla diyorsa başla çocuk zayıflamasın 4 ay olup başlayan da var doktor kontrolündeBende çok tedirginim artık mama içmek istemiyor ama ailemdeki herkes eşimin ailesi vs herkes 6 aylık olana kadar bekle diyor ama bekleyecek gibi değilim çünkü mama içmediği için zayıflama oldu gibi hissediyorum bazıları masanın içine cicibebe ver diyor bir tane kafam karıştı artık ne yapcam bilmiyorum
Doktora daha sormadım sorsamda pek ilgilenmiyorlar sabah aradım açmadı bile doktorBeybi doktor başla diyorsa başla çocuk zayıflamasın 4 ay olup başlayan da var doktor kontrolünde
Oral dönemde çünkü taş da olsa ağzına atıp keşfetmek ister yemek yemek istediği anlamına gelmez. Sindirim sistemi için en uygun dönem 6 ay, o zaman da sadece tadım yapabilir yemek yemeye başlamaz. Yemeklerin suyunu mini mini yedirmeye başlayanlar görmüştüm tadına alışsın diyorlardı. İçinde tuz olduğu için ben vermedim, basit sebzelerden doktorun söylediği şekilde haşlayıp çatalla azip içine az zeytinyağı ekleyip max bi çay kaşığı kadar tadına baktırıyordum. Üç gün sonra o sebzeye bir ek sebze daha ekliyordum. 9 ay civarı yemek yemeye başlatmıştım az az.Benim kızımın 3 aylikti ağzının suyu akmaya başlamıştı biz yemek yerken heyecanlanıyor sofraya gelmek istiyor yemeklere bakıyor
Yani yediğin yemeği ver ama cici bebe verme bence. Benim bebeğim hiiç emmedi hep mama ile beslendi birde biz yemek yerken çok atılıyordu çok istekliydi. 4. Ay da başlattı doktor bizi ek gıdaya. Haşlama tuzsuz tek tek. Şimdi şükür mama ve yemek olarak gidiyoruz. Cici bebe bence çok da masum değilBende çok tedirginim artık mama içmek istemiyor ama ailemdeki herkes eşimin ailesi vs herkes 6 aylık olana kadar bekle diyor ama bekleyecek gibi değilim çünkü mama içmediği için zayıflama oldu gibi hissediyorum bazıları masanın içine cicibebe ver diyor bir tane kafam karıştı artık ne yapcam bilmiyorum
Sagolun teşekkür ederimYani yediğin yemeği ver ama cici bebe verme bence. Benim bebeğim hiiç emmedi hep mama ile beslendi birde biz yemek yerken çok atılıyordu çok istekliydi. 4. Ay da başlattı doktor bizi ek gıdaya. Haşlama tuzsuz tek tek. Şimdi şükür mama ve yemek olarak gidiyoruz. Cici bebe bence çok da masum değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?