• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doktora gitmeme gerek var mi?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
aklaşık bir sene once diyet yapıyordum diyetisyen kontrolünde ancak daha sonra diyetin bana gore olmadığını dusunerek diyeti bıraktım ve sağlıklı beslenerek kendi cabamla 10 kilo verdim, kendimi kismadim hic bir seyden günlük almam gereken kalori miktarını her zaman aldim yani 1, 500 kalori aldim gunde ama bu kalori miktarini asla gecmedim bolca sporda yaptim. Ama bu sure zarfında saclarim döküldü eskiden baya gurdu ama bu sefer azaldilar annemlerde kafaya takmis dermatologa gidelim diyorlar ben gerek duymuyorum çünki diyetle ilgili olduğunu düşünmiyorum ihtiyacim olani her zaman yediği düşünüyorum öyle kel denecek kadar bir dökülmem yok yani. Sizce gitmeli miyim ben cidden gerek duymuyorum çünkü? Saçlarımin eski Gürlügu yok eskiden baya gürlerdi ama artik eskisi gibi olmayacagina gore doktora gitmeye gerek duymuyorum yani diyetin yan etkisiyse yapilacak bir sey olduğunu düşünmüyorum.

aklaşık bir sene once diyet yapıyordum diyetisyen kontrolünde ancak daha sonra diyetin bana gore olmadığını dusunerek diyeti bıraktım ve sağlıklı beslenerek kendi cabamla 10 kilo verdim, kendimi kismadim hic bir seyden günlük almam gereken kalori miktarını her zaman aldim yani 1, 500 kalori aldim gunde ama bu kalori miktarini asla gecmedim bolca sporda yaptim. Ama bu sure zarfında saclarim döküldü eskiden baya gurdu ama bu sefer azaldilar annemlerde kafaya takmis dermatologa gidelim diyorlar ben gerek duymuyorum çünki diyetle ilgili olduğunu düşünmiyorum ihtiyacim olani her zaman yediği düşünüyorum öyle kel denecek kadar bir dökülmem yok yani. Sizce gitmeli miyim ben cidden gerek duymuyorum çünkü? Saçlarımin eski Gürlügu yok eskiden baya gürlerdi ama artik eskisi gibi olmayacagina gore doktora gitmeye gerek duymuyorum yani diyetin yan etkisiyse yapilacak bir sey olduğunu düşünmüyorum.
Diyete başlamadan önce bir doktora gitmeniz gerekti aslında,kan tahlili yaptırdınız mı peki,tiroit saç dökülmesi yapar mesela hem de ciddi bir derecede hatta kg probleminiz tiroit yüzünden de olabilir.

Şok diyet yapmamışssınız bence diyetin yan etkisi değildir. Ama tabii şu da var belki vücudunuzda eksik olan vitaminler vardır onunla ilgili olabilir bu durum. Bence bir görünün.

doktora gidersen bi şey kaybetezsin ki sonuçta.. hem annenin içi rahat eder hem belki dermatolog şaçların için bir çözm sunar eski haline dönmeyecek diye bi şey yok ben 11 yaşında yaşamıştım bu sorunu ama vitaminlerle felan toparlamıştı saçlarım :KK76: bence gitmelisin :KK25::KK66:

saçların dökülecek... hatta yaralarda çıkabilir... adet düzensilikleriniz başlayacak.... aşırı vitamin mineral kaybetmişsiniz... sanırım yağlarla beraber kaslarınızda erimiş... vücudunuzun bağışıklık sistemini bozmuş ola bilirsiniz... bir doktora görünün demir eksikliğiniz,kansız kalmış olabilirsiniz... aşırı kilo kaybından dolayı bu duurmdan muzdarip çok insan var çevremde...zayıflayacağım diye kendi bünyelerini mahvettiler şimdi her türlü hastalığa açık durumdalar...
belki siizn durumunuz bu kadar kötü olmayabilir ama devam ederseniz kötü sonuçlar doğmasın..
azıcık gözünüzü korkutayımki doktora gidin ... kendiniz için olmasa bile annenizin gönlünü rahatlatın....

Diyete başlamadan önce bir doktora gitmeniz gerekti aslında,kan tahlili yaptırdınız mı peki,tiroit saç dökülmesi yapar mesela hem de ciddi bir derecede hatta kg probleminiz tiroit yüzünden de olabilir.
Yazmayı unuttum kansızlık ve vitamin eksikliğimde saç dökülmesi yapar.

Kellik yoksa saç dökülmesine normal diyor doktor. Benim eskiden avucuma sığmazdı saçlarım. Çok döküldü, hala dökülüyor tahlil yaptırdım bir şey çıkmadı. Yaş ilerledikçe azalması normal diye düşünüyorum. Ama sen yine de bir doktora git. Sonuçların temiz çıkarsa şampuanın içine çamterebentin karıştır. dökülmeyi azaltıyor hatta yeni saçlar çıkıyor.

Evet kan testim normaldi tiroid cikmadi yani

Back