Sizce çalışmalı mıyım?

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
350
-23
11
21
Önceki yazdığım konulara herkes tepki vermiş onları geçtim eskide kaldı. Şu an cidden bir sorunum ya da kafamı karıştıran bir durum artık ne derseniz. Arkadaşlar bizim bu kanser sürecinde borçlarımız oldu. Kredi çektik sürekli hastaneye gidip geldik çünkü. Aylık 7 bin tl ödeyeceğimiz kredimiz oldu daha yeni. Akıllı ilaç için test yaptırdık. Kredi borcuna o parayı verince maalesef elimizds bir şey kalmıyor. Annem elimizdeki yeter yeniden kredi çekeriz Diyor da neyle ödeyecek anlamıyorum. Ben bir iş buldum. Avm de pizza yapıyoruz üstelik iş sahibi eğitim vs verecekmiş. Gittim görüştüm iyi insanlar.o iş değil de başka yerde olur. Fakat annemin yanında kimse yok. Dün kemoterapi aldı ondan önceki gün kan tahlili verdi 2 kere gittim geldim hastaneys kan tahlili için. Bende dedim çalışcam ama yanında Kimse yok. Benim babamın yeri değil ki istediğim zaman izin alayım vs. Sadece kemoterapi ile de bitmiyor mr çekilecek pet çekilecek vs vs. Bu süreci bilen bilir zaten. Annem de diyor ben hallederim giderim kötü değilim. Benim içim rahat etmiyor nasıl kendi kendine halledecek. Cidden etrafımızda kimse yok. Olan akrabalar da hep şehir dışında. Hadi ben kan tahlili için izin alsam patrondan kemoterapi gününe gidemiyorum. Hadi onlara ben giderim diyor mr, diğer işlemler olacak bu zorlu süreç. Bunları nasıl kendisi halledecek he deyince çıkıp gelemem işten. Komşular , annemin arkadaşları var ama kimden kime fayda varki. Cidden ben ne yapayım? O kadar kafam karışık allah bullak ki. Buradaki çoğu insan belli bir yaşta bana fikir verir misiniz

İşi bırakmayın,çalışmaya devam. En çok para ihtiyacı olacak dönemdesiniz. Anneniz gidebildiği kadar yalnız gitsin. Sonrasında refakatçi bulursunuz,para karşılığı eşlik ederler annenize
Of evet de içim rahatsız oluyor. Tek sorun içimin rahatsız olması. Cidden diyorum yalnız nasıl yapacak bir şey mi olur vs vs bilemiyorum. Sonradan paranın derdine düştüm anneme vakit ayıramadım demek istemiyorum ama ihtiyacımız da var kendimi de yargılamak istemiyorum. Kafam karışık hemde aşırı

Onceki konunuzu bilmiyorum.
kemoterapiyi bitirdi mi anneniz?

Valla bir komsudan bir gun ,digerinden bir gun yardim istenebilir.i biz de komsulr yardim ederler. O kadar tanimiyor mu komsularini anneniz .

Calismaniz lazim ama is verenle de konusun.
Yillik izin olarak keser ya da yarim gun izin alirsiniz bir sekilde hallolur. Iyi dusunun

Çalışacağınız yer ile konuşarak başlayın. Mr kan vs saatleri belli olur gidip gelirsiniz belki yanına…

Akıllı ilaç kullanabileceğine karar verilirse SGK karşılasın diye müracaatta bulunun. Çok pahalı akıllı ilaç fiyatları.
Soruna gelecek olursak, çalışmak zorundasın. Annen yalnız kalacak mecbur. Nasıl ödeyeceksiniz yoksa tüm bu yükü.

Akıllı ilaç kullanabileceğine karar verilirse SGK karşılasın diye müracaatta bulunun. Çok pahalı akıllı ilaç fiyatları.
Soruna gelecek olursak, çalışmak zorundasın. Annen yalnız kalacak mecbur. Nasıl ödeyeceksiniz yoksa tüm bu yükü.
Akıllı ilaca uyumlu çıkmadık. Sadece tahline 60 bin verdik maalesef. E bankaya da girince bir daha kurtulamıyor insan. Sadece banka borcu değil ki elektrik su ev ihtiyaçları vs vs elimizde kalan 13 bin hiçbir şeye yetmez

Evden çalışın insan kaynakları gibi çağrı merkezi tarzı bir iş yapsanız peki onlarda saatler değişiyor ya vardiyalı. Hem evde annenizi görürsünüz hemde çalışmış olursunuz.

Evden çalışın insan kaynakları gibi çağrı merkezi tarzı bir iş yapsanız peki onlarda saatler değişiyor ya vardiyalı. Hem evde annenizi görürsünüz hemde çalışmış olursunuz.
Onlara da başvurdum da güvenilir mi acaba pek güvenemedim. Çalışayım derken suç işlemim yanlışlıkla ahahahah

Önceki yazdığım konulara herkes tepki vermiş onları geçtim eskide kaldı. Şu an cidden bir sorunum ya da kafamı karıştıran bir durum artık ne derseniz. Arkadaşlar bizim bu kanser sürecinde borçlarımız oldu. Kredi çektik sürekli hastaneye gidip geldik çünkü. Aylık 7 bin tl ödeyeceğimiz kredimiz oldu daha yeni. Akıllı ilaç için test yaptırdık. Kredi borcuna o parayı verince maalesef elimizds bir şey kalmıyor. Annem elimizdeki yeter yeniden kredi çekeriz Diyor da neyle ödeyecek anlamıyorum. Ben bir iş buldum. Avm de pizza yapıyoruz üstelik iş sahibi eğitim vs verecekmiş. Gittim görüştüm iyi insanlar.o iş değil de başka yerde olur. Fakat annemin yanında kimse yok. Dün kemoterapi aldı ondan önceki gün kan tahlili verdi 2 kere gittim geldim hastaneys kan tahlili için. Bende dedim çalışcam ama yanında Kimse yok. Benim babamın yeri değil ki istediğim zaman izin alayım vs. Sadece kemoterapi ile de bitmiyor mr çekilecek pet çekilecek vs vs. Bu süreci bilen bilir zaten. Annem de diyor ben hallederim giderim kötü değilim. Benim içim rahat etmiyor nasıl kendi kendine halledecek. Cidden etrafımızda kimse yok. Olan akrabalar da hep şehir dışında. Hadi ben kan tahlili için izin alsam patrondan kemoterapi gününe gidemiyorum. Hadi onlara ben giderim diyor mr, diğer işlemler olacak bu zorlu süreç. Bunları nasıl kendisi halledecek he deyince çıkıp gelemem işten. Komşular , annemin arkadaşları var ama kimden kime fayda varki. Cidden ben ne yapayım? O kadar kafam karışık allah bullak ki. Buradaki çoğu insan belli bir yaşta bana fikir verir misiniz
MR ve PET için sizin annenizin yanında olmanıza gerek yok
röntgenden farklı şeyler değil bunlar. --kaç kere çektirdim bilmiyorum.

kemo için günübirlik polikliniğinin çalışma saatleri ne hastanenizde?
4ten sonra çalşıyorlar mı?
ve anneniniz 1 kürde kaç ilaç alıyor? ne kadar sürüyor? atıyorum sabah AVMler 10 da açıyor siz 9.30 da işbaşı yapıyor olun sabah annenizi hastaneye götürebilirsiniz genelde ön ilaçlar, doz, doz sonrası gözlem 3-4 saatten az sürmez 2 ayrı ilacı peş peşe alıyorsa daha uzun da sürebilir, 1 seferinde siz alırsınız 1 seferinde de bir komşu, arkadaş biri alır 5-6 kürü olur muhtemelen 5-6 kere de işyeriyle idare edebilirsiniz. AVMler genelde h.sonu çalışır h.içi 1 gün off olur konuşur kemoterapi günü off olursunuz. mesela. sabah anneniz gider, siz iş çıkışı onu alır gelirsiniz. kemoyu almasından çok sonra eve giderken yanında birinin olması, sonra miktrop kapmaması, bulantısı kusması sırasında yemek için ısrar edilmesi vs. daha önemli. kemoyu alırken zaten başında personel olacak.
poliklinik 4ten sonra da işlem yapıyorsa o saate göre, geç randevu istersiniz, anneniz gider siz işten çıkıp onu alırsınız. gibi gibi.

yanibence paraya bu kadar sıkışıyorsanız bir şekilde olur, siz çalışmaya bakın.
ha devlette çalışıyor olsanız alın izin geçin, annenizle ilgilenin derim de kredi çekmişsiniz, öyle bir lüksünüz yok.

her kemoterapiden önce kan tahlili yine verecek
niye siz gidiyorsunuz tahlil için 2 kere hastaneye anlamadım?

kan tahlili için sizin yapacağınız ne var? hadi kemoyu alırken yanında durabilirsiniz (aslında önemli olan sonrası) de kan verirken sizin işiniz ne mesela?

annem 65 yaşında her hastane işine kendisi gidiyor. tamam kanser hastası güçsüz, kırılgan, birlikte gidip moral motivasyon olabilirsiniz buna da OK. ama hastanede bu kadının kan vermek, MR çektirmek gibi şeyleri kendi başına yapamaması için bir sebep yok. asıl çalışmazsanız bu kadın için gerekli destekleri, beslenmeyi vs. şeyleri nasıl karşılayacaksınız?

Mesleğiniz varmı bilmiyorum Ama yoksa 3 vardiyalı iş tercih edebilirsiniz hem saatleri diğer işlere göre çok uzun olmuyor.Hemde gece babanız zaten evredir sizde gündüz evde olursunuz uyusaniz bile annenizin yanında olursunuz hiç değilse.Hemde hastane işleri oldigu zaman gece vardiyasina kalıp gündüz bazı işleri halledebilirsiniz.Cok emek gerekir bilmiyorum yapabilirmisiniz ama bunu da bir düşünün derim

Back
X