• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce bunun anlamı ne?

Ama işte bende öyle olacak sanmıştım fakat eşim duygusallaşıp bir beni bağrına bas dedi ilk defa. Onu öylece bıraktığım için

işin zormuş canım..
annesiz olmak çok kötüdür eminim..
ama annesi gibi davranırsan bu sefer sanada yazık olacak..

Peki bu durumda örneğin bugünkü örnek için söyleyecek olursak birdaha sabahları beklediği o muameleyi göstermemem gerekiyor değil mi?

İlgilenin elbet. Ama bir anne gibi değil. Anne karşılıksız sever, karşılıksız verir evladına. Evladın hatası, ilgisizliği, hatta suistimali önemsizdir. Hatta öyle zamanlar olur ki anne kendini yok sayıp evladı için yaşar.
Eş ya da sevgililik halinde ilgi, sevgi destek karşılıklı olmak zorundadır. İlişkiyi bir kişi yüklenip götürmemelidir, götüremez zaten. Arada sınırlar vardır. İki ben bir bize eşittir, eşit olmalıdır. Ancak iki "ben"de varlığını devam ettirmelidir.
Biraz karmaşık oldu farkındayım. Ama konu da biraz karmaşık. İşin özü ona verdiğin kadar alırsın mesajını gönderebilmenizde..Gerektiğinde ben diyebilmenizde

Asla eşinizin annesi olmayın
Kadınlar anne olduktan sonra, anne rolünü o kadar benimsiyorlar ki, bu rolü yaşamlarına genelliyorlar. Eşlerine de tıpkı çocuklarına davrandıkları gibi davranıyorlar. Bir süre sonra, eşleri de onları hayat arkadaşları ve kadınları olarak değil de anneleri gibi görmeye başlıyor.
Eşlerini aldatan erkekler üzerinde yapılan bir çalışma bize şunu gösteriyor: Eşlerini aldatan erkekler, eşlerini eş olarak değil de, daha çok anne gibi görüyorlar. Anne gibi sevecen, koruyucu, kollayıcı, şefkatli tanımlamalarını kullanıyorlar. Bu eşlerin bazıları, karılarını aldattıklarını bile, gidip eşlerine söylediklerini ifade ediyorlar. Tıpkı yaramazlık yapan bir çocuğun, yaptığı yaramazlığı gidip annesine söylemesi gibi.
Bazı kadınlar kişilik yapılarından dolayı anaçtırlar. Çocuklarına, eşlerine ve çevrelerinde sevdikleri herkese kol-kanat gererler, korurlar, her ihtiyaçlarını anında karşılamaya çalışırlar. Bu kadınlar "hayır" demeyi bilmezler. Aşırı fedakârdırlar.
Bazı kadınlar ise, anne olduktan sonra, eş rollerini de anne rolüne çevirirler. Anne olma rolünü, kontrol etmek, kontrolcü olmak olarak algılayıp, çocuklarını ve eşlerini sürekli kontrol ederler. Ama buradaki kontrol kuşkuculuk ve kıskançlık anlamında değildir. Örneğin eşlerini öğleyin arayıp, yemek yiyip yemediklerini sorarlar, ne yediğini sorarlar, bir annenin çocuğuna yaklaştığı gibi yaklaşırlar eşlerine. Sabah evden çıkarken kıyafetlerini kontrol ederler ve üşüyebileceğim söyleyerek daha kalın giyinmelerini isterler.
Eşlerine anne olan kadınlar eş rollerinden çıktıkları için, eşleriyle çatışmalara girmezler, kapris yapmazlar, kıskançlık etmezler, eşlerinden talepleri çok az olur. Ancak bunun yanı sıra, evlilikleri ve eşleriyle olan iletişimleri sağlıklı değildir. Eşlerine anne olan kadınlar kendilerince mutludurlar ama ya eşleri?
Pek çok erkek, eşinin anne gibi olmasından şikâyet eder. Bu Şikâyetini eşine de dile getirir. Gerçek bir eş istediklerini, anne itemediklerini söylerler. Sizin de eşiniz böyle uyarılarda bulunuyorsa, lütfen dikkate alın. Eşinizin bir çocuk olmadığının, yetişkin biri olduğunun farkına varın. Kocanızın bir anneye bir eşe ihtiyacı olduğunu unutmayın. Tabiî ki, gerektiğinde şefkatle yaklaşacaksınız, gerektiğinde onu fark etmediği olumsuzluklara karşı uyaracaksınız ama bu bir annenin değil bir eş yaklaşımıyla olmalı.
Eşinize anne olup olmadığınızı, annelik rolünüzü eş rolünüzle karıştırıp karıştırmadığınızı kendi kendinize analiz etmeye çalışın. Eşinize anne gibi yaklaşıyorsanız bunu hemen değiştirmeye başlayın. Erkekler annelerini çok severler ama bir sevgili olarak sevecek partner de ararlar, öyle değil mi? Eşinize başka partnerler aratmayın. Onun sevgilisi olun, annesi değil.
Evli erkeklere şu sorular sorulduğunda, bakın nasıl yanıt veriyorlar:
Eşinizin, bir anne gibi üzerinize düşmesini ister misiniz?
Yanıtlar: Hayır.
Eşinizin sürekli sizi kontrol etmesi hoşunuza gider mi?
Eşinizin zaman zaman size karşı anneniz gibi şefkatli ve koruyucu davranmasını ister misiniz?
Yanıtların yüzde doksanı "hayır", yüzde onu "bazen".
Eşinizin sizin adınıza, sizden habersiz,, sizin iyiliğiniz için i varlar alması hoşunuza gider mi?
Eşinizin size yemek yeme, giyinme tarzınız ve diğer konulu ısrarcı olmasını ister misiniz?
Eşinizde annenizde olan hangi özelliklerin olmasını istersi
a) Kişilik yapısı
b) Koruyuculuğu
c) Çocuklarına ilgili ve sevgi dolu bir anne olması
d) Ev işlerinde becerikli olması
e) Güzel yemekler yapması
f) Kontrolcü olması
g) Sorun çözücü olması
Bu yanıtlardan en çok seçilen, (c) ve (e) seçenekleri oldu. Bu ankete katılan erkeklerin hepsi, eşlerinin çocuklarına iyi bir anne olması ve güzel yemekler yapmaları seçeneğini seçtiler. Erkeklerin annelerinde olan özelliklerden eşlerinde olmasını istedikleri sadece iki özellik çıktı. Erkekler onları koruyup kollayan, onlar adına kararlar alan, kontrolcü, baskıcı, her sorunu çözmeye çalışan, kısacası annelerine bu anlamda benzeyen özelliklere sahip eşler istemiyorlar.
(Bu anket, yaşlan otuz ile kırk beş arasında değişen, yüz erkeğe yapıldı.)
O halde evliliğinize anne olma rolünüzü ve sorumluluğunuzu sadece ve sadece çocuğunuzla ilgili alanlarda yerleştireceksiniz. Çocuğunuzun annesi olacaksınız, eşinizin değil.
www.ailem.gen.tr

İlgilenin elbet. Ama bir anne gibi değil. Anne karşılıksız sever, karşılıksız verir evladına. Evladın hatası, ilgisizliği, hatta suistimali önemsizdir. Hatta öyle zamanlar olur ki anne kendini yok sayıp evladı için yaşar.
Eş ya da sevgililik halinde ilgi, sevgi destek karşılıklı olmak zorundadır. İlişkiyi bir kişi yüklenip götürmemelidir, götüremez zaten. Arada sınırlar vardır. İki ben bir bize eşittir, eşit olmalıdır. Ancak iki "ben"de varlığını devam ettirmelidir.
Biraz karmaşık oldu farkındayım. Ama konu da biraz karmaşık. İşin özü ona verdiğin kadar alırsın mesajını gönderebilmenizde..Gerektiğinde ben diyebilmenizde

Alıyorum bende aynı şeyleri düşünüyorum.
eşimin mutlu olması için pekçok şey yapabilirim ama onun iyiliği için yapmıyorum bazen.
Ama buradaki korkum; insan psikolojisi okadar hassas ki bazen bazı uygulamalarımız sayesinde kısa vadede isteklerinizi elde etsekte uzun vadede kaybederiz aslında.
yani ben burada bir kararımıza illa da uyalım derken aramızdaki bağlılığı zedelermiyim korkusu.
Bununla birlikte birde sevgiye sahip çıkayım derken onu hayata karşı sorumsuz yaparsam? Işte kafamda bunlardönüp duruyor.

Yazilanlarin hepsini okudum.benim kocamda seninki gibi bide yattigi odada tv actim mi bi saat tv seyreder hadi kahvaltiya derim kalkamaz bi turlu tv basindan.bende oglumu doyururum once sonra bu gelir.aaa bensiz mi basladin der.napim seni beklesem oglen olur derim oda benle devam eder kahvaltiya.hergun boyle bizde.esinin sevgiye ilgiye ihtiyaci var benim anladigim.bi es olarak goster sevgini ilgini ama anne olarak diil tabi.benim fikrim de bu.

Merhaba
bir yıllık evliyim ve mutlu uyumlu bir evliliğim var.
Eşimle daha erken uyanma kararı aldık.Ben kahvaltı hazırlayıp onu çağırıyordum. O kalkmıyor bende yanından durup sohbete diyor ilgileniyordum onunla. annenin çocuğuna şefkati gibi ş. Davranıyorum bişey yapamadığın da.
Ancak ilk defa böyle davranmadı m. seslendim kalmayıncaya kahvaltımı yaptım çalışmamın başına oturdum. Kendime şaşırdım hatta. Şöyle düşündüm ;annesi gibi davranmamalıyım aldığı kararlara uyabilmeli. Bir saat daha Yatakta oyalanarak ve sürekli çağırarak onu sorumsuz yapıyorum diye. Sonra Yanına gittiğimde çok kızgındı. Evle ilgilenmiyorsun dağınık ortalık duramıyorm vs dedi. Oysa öyle değildi. Ben Tmm ne yapmamı istersen yapayım dedim. Kırılmıştım. O da sonra pişman olup Seni kırdım Üzgünüm dedi gözleri doldu ve Bende senin evladın gibi olayım beni bağrına bas benim senden başka kimsem yok dedi. Teselli ettim ilgilendim ama ilk defa böyle şeyler söyledi çok şaşırdım onun psikolojisini anlamak istiyorum. Peki sizce nasıl bir ruh halindedir?

bence saçma bir durum bu
sen eşisin annesi değil

cidden rahatsız edici bir tutum
evlenmiş insanların birbirlerine
anne baba cılık oynaması nı hoş bulmuyorum

Konuyla alakasız ama bir tek ben mi eşim tarafından kaldırılıyorum diye merak ediyorum:110: Aynı anda çıkıyoruz evden 4üncü 5. çağırışında zar zor uyanıyorum, 6buçukta evden çıkıyoruz hatta iş yerinde yiyeyim diye sandviç hazırlıyoro_ONeyse konu dışına çok çıkmayayım, ben de arkadaşlara katılıyorum eşisiniz siz onun sonuçta.

Konuyla alakasız ama bir tek ben mi eşim tarafından kaldırılıyorum diye merak ediyorum:110: Aynı anda çıkıyoruz evden 4üncü 5. çağırışında zar zor uyanıyorum, 6buçukta evden çıkıyoruz hatta iş yerinde yiyeyim diye sandviç hazırlıyoro_ONeyse konu dışına çok çıkmayayım, ben de arkadaşlara katılıyorum eşisiniz siz onun sonuçta.

yok benimki de beni kaldırır..
onun banyo seansı uzun..
işini hallet beni sonra kaldır diyorum :KK48:

Merhaba
Eşimle daha erken uyanma kararı aldık.Ben kahvaltı hazırlayıp onu çağırıyordum. O kalkmıyor bende yanından durup sohbete diyor ilgileniyordum onunla. annenin çocuğuna şefkati gibi ş. Davranıyorum bişey yapamadığın da.
Ancak ilk defa böyle davranmadı m. seslendim kalmayıncaya kahvaltımı yaptım çalışmamın başına oturdum. Kendime şaşırdım hatta. Şöyle düşündüm ;annesi gibi davranmamalıyım aldığı kararlara uyabilmeli. Bir saat daha Yatakta oyalanarak ve sürekli çağırarak onu sorumsuz yapıyorum diye. Sonra Yanına gittiğimde çok kızgındı. Evle ilgilenmiyorsun dağınık ortalık duramıyorm vs dedi. Oysa öyle değildi. Ben Tmm ne yapmamı istersen yapayım dedim. Kırılmıştım. O da sonra pişman olup Seni kırdım Üzgünüm dedi gözleri doldu ve Bende senin evladın gibi olayım beni bağrına bas benim senden başka kimsem yok dedi. Teselli ettim ilgilendim ama ilk defa böyle şeyler söyledi çok şaşırdım onun psikolojisini anlamak istiyorum. Peki sizce nasıl bir ruh halindedir?
erkeklere annesi gibi davranıyoruz sonrada onlar dışarıda kendilerine kadın arıyorlar...
annesi annesi gibi davransın.. kocanız siizn çocuğunuz değil... onu siz doğurmadınız... tabiki düşüneceksiniz ilgileneceksiniz ama bu kaşılıklı olmalı...karısı annesi rolünü alınca ..evde kadınsı dişi bir şeyler arıyorlar... ve cinsel hayatıda etkiliyor... insan annesi gibi gördüğü biriyle...... anlayacağın kadın için hiç iyi olmuyor...

Eşlerin birbirinde şefkat beklemesi normal. Dozunu ayarlamak lazım. Eşiniz de biraz şımarmak istiyor herhalde..

Merhaba
Bence büyütmüşsün.2 gün gider sohbet edersin 3.gün mutfaktan seslenirsin hadi gel diye.Yani ciddi bir konuda alınan kararla bu aynı olamaz.Senin onu uyandırman da onu bir şieklide buna alıştırma ona bakarsan.Davranışları tavırları çok ciddiye alıp her tavra anlam yüklenmemeli.Yatakta sohbet etmenin ilginini nazın zararı yok.Acele bir iş varsa da hadi kalk geç kalıyoruz dersin.

Back