Gelinlik Modelleri sizce bu gelinlik nasıl??

• Konu Sahibi Konu Sahibi oren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
145
7
118
Malatya
çok kararsızım ve yalnızım. bana fikir verir misiniz?

Eklentiler

• $1152-A2-0115.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 206
Son düzenleme:
İkiside hoş bence..

Özel dikim yaptıracaksınız sanırım. İlk modeli aşağı yukarı tüm gelinlikçiler dikebilir, hatta akayın orijinalinkinden daha güzel bir dantelle daha uyguna mal edebilirsiniz. ancak ikinci model yani Elie Saab olanın ancak yüzeysel bir benzerini diktirebilirsiniz, dantelini muhtemelen benzer kalitede kullanmayacaklardır.

evet özel dikim yaptıracağım. öğlen arası akaya gittim 8000 liraya dikiyorlarmış ben de muadil bi gelinlikçide diktirecem. 1700 e dikeriz dediler.
elie saab'a bayılırım zaten. bu gelinliğe de bayıldım. aklımdaki tek soru işareti göğüs kısmı kapalı olduğu için takı kolye nasıl durur?

4000liraya ilk gelinlik fransız kupon dantelle krallar gibi diktirilir, 8000tl nedir yahu? Elie Saab gibi ilüzyon yaka modellerde kolye kullanılmaz, tasarımın esprisi zaten o yakalarda, öyle bir gelinliğe gösterişli inci küpeler gider bence. Boyun boş kalmalı.

Yalnız 1700tl, çok güzel bir dantel kullanmak için yeterli bir fiyat değil, kullanacakları dantelden yana şüphe ettim. Baktınız mı kumaş örneklerine?

malesef bakamadım
maraşta yaşıyorum ben. burada bilindik bi gelinlik mağazası var. hatta baya köklü bi yer. orada diktirmeyi düşünüyorum.

peki kumaş seçerken nelere dikkat etmeliyim? bilginiz var mı??

peki kumaş seçerken nelere dikkat etmeliyim? bilginiz var mı??

Olmaz mı :) Dantelin güzeli, bence de gelinliğe yaraşır olanı "fransız kupon danteller"dir. Burada anahtar kelime kupon. Kupon, 3 metreye denk gelen bir ölçü birimi. Sadece fransız danteli derseniz, kupon olmayan, fransız danteli de olmayan dantelleri gösterirler size.

Ünlü gelinlik markaları ve tasarımcılar bu kupon dantellerden kullanıyorlar. Kordoneli ve kordonesiz olmak üzere ikiye ayrılıyorlar. Kordonesiz fransız kupon danteller oldukça ince yapılı, kordoneli olanlarda ise dantelin desenlerini belirginleştiren "kordone"leri var. Örnekleri:

Tende görünüşü:

Benim, özellikle de kenarlarının görünüşü dolayısıyla beğenmediğim, fransız danteli olmayan ancak piyasada öyle geçen dantel tipi:

Tende görünüşü:

Umarım farkı görebiliyorsunuzdur.

görme mi:) çok teşekkür ederim. elie saab'ın modelini diktirmeyi düşünüyorum ama istediğim gibi olur mu onu düşünüyorum. öğlen gittiğim modaevinde garanti verdiler dikeriz bi sorun olmaz dediler. fotoğraftaki gibi olması mümkün değil onu biliyorum da ne bileyim kafam karıştı.

Elie Saab'ın modeline yakından bakarsak:

Bu gelinlikte delice işçilik var, zaten birebir aynısı kadar uğraştırayım derseniz 6-7bin tlden aşağısı için kimse bu kadar zaman ve emek vermez :) Gelinlikte, etekte iki tane dantelli kat var. Bunlardan hem alttakine, hem de üsttekine dantelin desenleri tek tek oyularak elde dikilmiş. Tümden dantel kaplamaya benzemiyor hiç. Sonra, çeşitli boyutlardaki lazer kesim çiçekler boncuklarla birlikte gelinliğin üstüne dağıtılmış.

Danteli kordonesiz fransız kupon dantel, üstündeki çiçekler de organzeden yapılmadır.

Size verilen fiyat içinde kupon dantel düşündüklerini sanmıyorum. Ayrıca eteğin 2 katında da aplik olduğunu fark ettiklerini ve bu kadar işçiliği hesaba kattıklarını düşünmüyorum. Eteğin 2 katı bence önemli değil de, danteli kordonesiz kupon dantele çevirtebilirseniz iyi olur. Üstündeki çiçekler için özel lazer kesim yapmasalar bile, gelinlik kumaşçılarında "papatya bahçesi" denen, tül üzerine birçok farklı boyutta çiçeğin dikili olduğu kumaşlar satılıyor, onlardan kullanabilirler. Tabi bu dediğim değişilikler için belli bir artış yaparlar ücrette.

yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekürler. terziyle tekrar konuşcam artık ona göre karar veririm:)

elie saab'ın modeli olan 2. gelinliği diktirmeye karar verdim. haftasonu detayları görüşcem terziyle. hadi hayırlısı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…