guzel kardeslerim.forumda gezerken sizlerin yorumlarinizi okurken eskiden yasadigim gunlerim aklima geldi. sizleri cok iyi anliyorum..hamile kalmayi cok istemek bebegi kucagimiza almak..kısacasi anne olmak..Bende evlendigim ilk zamanlar hamile kalmak isteyip bir turlu kalamayanlardandim.her ay adet olmamak icin dualar eder, beynimi sartlardim..Doktorumla konustugum zaman bana bunun cok yalnis oldugunu israrla soyler di ama benim yuregime dinletemezdi...Evlilikte bir yil korunmamanin önemli oldugundan bu korunmama dahilinde hamilelik gerceklesmiyorsa o zaman kari kocanin tahlillerinin istendiginden bahsederdi....Doktorum kendimi sartlamamak gerektigini vucudun bu sartlanmada yalanci gebelik belirtilerine girebilecegini bile soylerdi...sevgili kardeslerim. ben de tedavi ile hamile kalip sonra 3 tane cocuk dunyaya getirmis bir anneyim (1 tanesini kaybettim) sizlerin yasadigi bu umutsuz gunleri cok derinden yasadim. diyecegim su ki..hersey den önce bu dusunceyi beyninize sabitlemeyin..illa bu ay hamile kalacagim gibilerinden sartlama icine girmeyin rahat olun..beyinle beden catismasi savasmasi olmamasi icin...hamile kalindigi ilk ayda kadinlarin buyuk cogunlugunda tipki adet olunacakmis gibi belirtiler olabiliyor.gogusler sisiyor hassaslasiyor, bel kasik agrilari oluyor..adet olunacakmis umutsuzlugu dogabiliyor.burada yapacaginız en guzel sey sakince kendinizi uzmeden regli tarihinizi beklemek...regli olundugu zamanda dunyanin sonu degil...simdi tip o kadar ilerlediki her sorunumuza cevap veriliyor...adetiniz gecikince labratuardaki hassas testler var. onlardan yaptirin en guveniliri bu oluyor..benim zamanimda bile reglimden 48 saat gectikten sonra yapilan hassas testler vardi ki simdilerde bunlarin cok ileri teknikleri bile uygulaniyor...4 haftayi gecen gebelikler ultrosonlarda rahatlikla gorulebiliniyor..yani tum sorularimizin cevaplari tıpda var..haydi sıkmayin canlarinizi ..uzmeyin hem kendinizi hem eşlerinizi...allah herseyin hayirlisini nasip etsin...