- 24 Eylül 2010
- 5.881
- 18.935
- 448
- Konu Sahibi Vinaceylan
-
Nasil yani? Hayat standartlarimizi yukseltmek yerine o kazaniyor diye kardeslerine mi versin fazla kazandigi miktari?Eşinizin geliri çok iyi anladığım kadarıyla. Hem evin giderlerini karşılıyor hem de etrafa veriyorsa, maaşınıza da dokunmuyorsa bence haklı.
Allah yardımcın olsunNasil yani? Hayat standartlarimizi yukseltmek yerine o kazaniyor diye kardeslerine mi versin fazla kazandigi miktari?
AminAllah yardımcın olsun
Ben aileye düzenli yardıma karşıyım normalde. Ama anlattığınız durumda eşiniz çok çok iyi kazanıyor. Sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa, maaşınız da size kalıyorsa o da kendi parasını harcama özgürlüğüne sahip olmalı bence. Ortak bütçe yapan bir aile değilsiniz diye anlıyorum. Adam sizden kısmıyorsa kalanıyla ailesine yardımcı olması da hakkıdır.Nasil yani? Hayat standartlarimizi yukseltmek yerine o kazaniyor diye kardeslerine mi versin fazla kazandigi miktari?
Esimin maasi iyi ama daha yeni iyi oldu. Bir evimiz var daha 2 yil odemesi var. Bir de araba. O da kredi. Yatirim yapilacaksa anca olacak. Bu Kadar buyuk meblaglar en azindan su an için fazla. Ha ilerde istediklerimizi aliriz. Daha cok yardim eder. O ayri konu. Su an verilen 40.000 sonrasi her yeni verilen para bana enayilik geliyor. Bu Kadar sorumluluk alinip evin huzuru bozulmazzEşinizin kazancı nedir ? Normal de sormam ama bu konuya tam hakimiyet için gerekli gibi . Birçok kişi sormuş ama cevap göremedim sanırım
Verecek mı esınEsimin maasi iyi ama daha yeni iyi oldu. Bir evimiz var daha 2 yil odemesi var. Bir de araba. O da kredi. Yatirim yapilacaksa anca olacak. Bu Kadar buyuk meblaglar en azindan su an için fazla. Ha ilerde istediklerimizi aliriz. Daha cok yardim eder. O ayri konu. Su an verilen 40.000 sonrasi her yeni verilen para bana enayilik geliyor. Bu Kadar sorumluluk alinip evin huzuru bozulmazz
Ne demek harcama ozgurlugu ya. Ortak butce yapiyoruz. Benden habersiz yollasa zaten ortada kavga olmaz. Sadece benim kotu hissetmemi sagliyor. Ben de kavga uzamasin diye gonder diyorum. Manipulasyon yapip sucluymusum gibi davraniyor.Ben aileye düzenli yardıma karşıyım normalde. Ama anlattığınız durumda eşiniz çok çok iyi kazanıyor. Sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa, maaşınız da size kalıyorsa o da kendi parasını harcama özgürlüğüne sahip olmalı bence. Ortak bütçe yapan bir aile değilsiniz diye anlıyorum. Adam sizden kısmıyorsa kalanıyla ailesine yardımcı olması da hakkıdır.
En son Ben ver dedim zaten. Nasil istiyorsa oyle yapsin. Bsskalari için aile huzurunu bozan insana yapilacak pek bir sey yok.Verecek mı esın
Aynı kayınpederım vermiş vermiş kayınvalıdemı dovmus elinden alıp baskasına vermiş alem delileri ısteEn son Ben ver dedim zaten. Nasil istiyorsa oyle yapsin. Bsskalari için aile huzurunu bozan insana yapilacak pek bir sey yok.
Adam sizin 8 katınızı kazanıp maaşınızı mı elinizden alıyor?Ne demek harcama ozgurlugu ya. Ortak butce yapiyoruz. Benden habersiz yollasa zaten ortada kavga olmaz. Sadece benim kotu hissetmemi sagliyor. Ben de kavga uzamasin diye gonder diyorum. Manipulasyon yapip sucluymusum gibi davraniyor.
Yok hayir. Ortak butce var. Paralar ortak hesapta.Adam sizin 8 katınızı kazanıp maaşınızı mı elinizden alıyor?
Siz bence hiç katkı sağlamayın. Kendi maaşınız size kalsın, eşiniz de bir kredi kartı versin size. Kendi maaşınızı biriktirin, karttan da harcama yaparsınız. Yatırımlık altın alıp kenara atabilirsiniz. Eşiniz de her şeye yetişiyorsa bırakın yapsın. Bu şekilde hem engel olamayacaksınız, hem siniriniz bozulacak.Yok hayir. Ortak butce var. Paralar ortak hesapta.
Ben sizin yerinizde olsam parayı harcardım . Atıyorum bir ay altın kolye isterdim eşimden diğer ay altın bilezik. Çok acımasızca geliyor farkındayım ama eşini düşünmeyen kocayı düşünmek mantıksız.Esimin maasi iyi ama daha yeni iyi oldu. Bir evimiz var daha 2 yil odemesi var. Bir de araba. O da kredi. Yatirim yapilacaksa anca olacak. Bu Kadar buyuk meblaglar en azindan su an için fazla. Ha ilerde istediklerimizi aliriz. Daha cok yardim eder. O ayri konu. Su an verilen 40.000 sonrasi her yeni verilen para bana enayilik geliyor. Bu Kadar sorumluluk alinip evin huzuru bozulmazz
Eee sonuç? Onu yapamaz bunu yapamaz diyorsunuz ama yapıyor ve yapacak. Aile huzurunuz bozulmasın istiyorsanız kabul etmekten başka şansınız yok görünüyor. Enayilik diyorsunuz ama eşiniz öyle görmüyor seve seve dağıtıyor. Ama bu sizin için önemli bir işaret olmalı. Yeri geldi mi kapıyı göstereceği kişi buradan bakınca siz görünüyorsunuz. Boşanmak istemiyorsanız kardeşin mi ben mi diye sakın restleşmeyin.Esimin maasi iyi ama daha yeni iyi oldu. Bir evimiz var daha 2 yil odemesi var. Bir de araba. O da kredi. Yatirim yapilacaksa anca olacak. Bu Kadar buyuk meblaglar en azindan su an için fazla. Ha ilerde istediklerimizi aliriz. Daha cok yardim eder. O ayri konu. Su an verilen 40.000 sonrasi her yeni verilen para bana enayilik geliyor. Bu Kadar sorumluluk alinip evin huzuru bozulmazz
Ay senin kocan gerçekten parayı ben yemiyim elalem yesin diye zorluyormuş. Bence kocanın pohpohlanmaya ihtiyacı var, bu yüzden insanlara iyilik yapıp iltifatlar güzel sözler duymak istiyor. Bunu sen vermeyi deneyebilirsin. Atıyorum dışarıda yediğiniz yemeği çok beğenmediysen bile ay harika bir şey ya nasıl beğendim buraya biz bir daha gelelim sen gurme olsana ne güzel mekanlar seçiyosun böyle bayıldım falan deIste ben onu yapamadim. Once onumuzu gorelim diye. Cok dogru yerden girdiniz. Ezelden beri destek olmaktan baska bir sey yapmadim. Senin neyin eksik diyor. Ha bir de eksik olsaydi. Bir de soyle bir huyu var. Evde otururken al ne istersen der. Alirken geriliyor Ben hissediyorum. Cok hassas biriyim zaten. Bi yerde yemek yiyoruz mesela. Buraya bu Kadar para verdik, kolayca verebiliyoruz, bu paradan biraz fazlasini gondersek ne olur diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?