Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin fikrini ve tecrübelerini merak ediyorum.
Derdimi anlatayım önce;
Bekarlığımda hayatımda her şey normaldi.doktorla işim olmadı.her şey nişanlanmamak başladı. Eşimle geç tanıştım uzun zaman evlenmeyi bekledim.tam her şey güzel olacak derken…nişanlılığımda karnımda bir batma hissinden dolayı Doktora gittim. Karnımda kocaman bir myom varmış meğerse.ben de kilo aldığımı sanıyordum.diyet yapmakla geçmişti son senelerim meğerse kanımda myom varmış.neyse 23-24 uzunluğumda sev bir myom almamız gerek dediler.çok tehlikeli rahmin filan alınabilir denince öyle üzüldüm ki. Eşim iyi bir profesör ayarladı.sağolsun myom ameliyatım güzel geçti.ancak ameliyattan sonra doktor bana rahmini açtığında çikolata kisti gördüğünü, hemen çocuk sahibi olmam gerektiği söyledi.olmazsa tedavi denersin.yaşın da var bekleme filan dedi.biz de zaten öyle istiyoruz ki bebeği hemen bir doktor buldum kendime.onun kontrolünde ilerledik.klomen, çatlatma iğnesi, aşılama.. aradan bir sene geçti bu şekilde ve hamile kalamadım.hormonlara her şeye bakıldı.sebep bulunmadı.sadece çikolata kisti bir ihtimal dediler.
tüp bebek yaptır dediler.ardından hemen tüp bebek tedavisine başladık.öyle inanıyordum ki tutacağına maaalesef olumsuz sonuçlandı.bıraktım artık her şeyi.başka bir profla bitkisel tedaviye başladım ama hayıt otu çikolata kistlerimi daha da büyüttü.şu anda bir sağda bir solsa 5-6cm lik kistler var.son muayenede doktor kendi kendine hamile kalamazsın bari vicdanen kullanıp kistler küçültelim dedi.ama ben denemekten yorulmuyorum.elim bi daha tüp benek deneyelim diyor.acaba ameliyat olsam mı diyorum.belki kistler giderse hamile kalırım kendiliğinden ..
Sizce ne yapmalıyım? Tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.herkese çok teşekkürler.