• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ameliyat olmalı mıyım?(çikolata kisti)

Senin 13 çıkıyorsa nasıl çikolata kisti var cnm. 13 çok normal bı değer yani normal referans aralığında çikolata kisti olduğunu o değerle de anliyolar ilk defa duydum çikolata kisti olup ca125 değeri düşük olanı. Çok iyi yukseltmemisse
Canım bende onu anlamadım..bı arkadaşla konuştuk bı grupta o dedi banada senin değerin düşük diye. En son gittiğim ultrasyon çeken doktorda kistini cikolota kistine benzetemedim sana kim dddi cikolota kisti diye dedi kan sonucyla değerlendirmek gerekir. Benimde kafam karıştı.

Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin fikrini ve tecrübelerini merak ediyorum.
Derdimi anlatayım önce;
Bekarlığımda hayatımda her şey normaldi.doktorla işim olmadı.her şey nişanlanmamak başladı. Eşimle geç tanıştım uzun zaman evlenmeyi bekledim.tam her şey güzel olacak derken…nişanlılığımda karnımda bir batma hissinden dolayı Doktora gittim. Karnımda kocaman bir myom varmış meğerse.ben de kilo aldığımı sanıyordum.diyet yapmakla geçmişti son senelerim meğerse kanımda myom varmış.neyse 23-24 uzunluğumda sev bir myom almamız gerek dediler.çok tehlikeli rahmin filan alınabilir denince öyle üzüldüm ki. Eşim iyi bir profesör ayarladı.sağolsun myom ameliyatım güzel geçti.ancak ameliyattan sonra doktor bana rahmini açtığında çikolata kisti gördüğünü, hemen çocuk sahibi olmam gerektiği söyledi.olmazsa tedavi denersin.yaşın da var bekleme filan dedi.biz de zaten öyle istiyoruz ki bebeği hemen bir doktor buldum kendime.onun kontrolünde ilerledik.klomen, çatlatma iğnesi, aşılama.. aradan bir sene geçti bu şekilde ve hamile kalamadım.hormonlara her şeye bakıldı.sebep bulunmadı.sadece çikolata kisti bir ihtimal dediler.tüp bebek yaptır dediler.ardından hemen tüp bebek tedavisine başladık.öyle inanıyordum ki tutacağına maaalesef olumsuz sonuçlandı.bıraktım artık her şeyi.başka bir profla bitkisel tedaviye başladım ama hayıt otu çikolata kistlerimi daha da büyüttü.şu anda bir sağda bir solsa 5-6cm lik kistler var.son muayenede doktor kendi kendine hamile kalamazsın bari vicdanen kullanıp kistler küçültelim dedi.ama ben denemekten yorulmuyorum.elim bi daha tüp benek deneyelim diyor.acaba ameliyat olsam mı diyorum.belki kistler giderse hamile kalırım kendiliğinden ..
Sizce ne yapmalıyım? Tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.herkese çok teşekkürler.
Amh önemli ameliyat öncesi. Yani yumurtalık rezervi kaç Ona göre ameliyat düşünülebilir belki doktor tavsiyesiyle. Ben kürler şunlar bunlarla kisti büyüttüm. Sağlıklı beslenmekte buldum çareyi. Takviye olarak inofolic combi içtim. Abur cuburu hayatımdan çıkardım paketli hiç bişey tüketmedim. Pancar turşusu bolca yedim (yumurtayı büyütüyormuş). Antep fıstığı, ceviz, fındık, badem, hurma ve muzu çok tüketim eşimle birlikte. Keçiboynuzu özü aylarca yedim zaten derken geldi mucizem kendiliğinden. ❤️ Allah tez zamanda hayırlısıyla sağlıkla hasretle bekleyen hak eden kıymet bilen herkese nasip etsin 🤲🏻

Canım bende onu anlamadım..bı arkadaşla konuştuk bı grupta o dedi banada senin değerin düşük diye. En son gittiğim ultrasyon çeken doktorda kistini cikolota kistine benzetemedim sana kim dddi cikolota kisti diye dedi kan sonucyla değerlendirmek gerekir. Benimde kafam karıştı.
Valla bende şaşırdım cnm değerine. Ankara da onur topçu diye bi doktor var araştırıp buldum cikolata kisti uzmaniymis muayene ücretini sordum 650 dediler. Eğer imkanın varsa bide o doktora git sende bı araştır istersen. Bende gidicem yazın. Banada her gittiğim doktor çikolata kisti demiyo bazıları çik kisti diyo bazısı ben benzetmedim diyo ama benim kesin var ca125 değerimden de anlaşılacağı gibi

Canim senin ca125 kaç cikiyodu
Ca125 degerini bilmiyorum benim tanım ameliyatta patoloji sonrasi konuldu yani kesin olarak çikolata kistiydi bendeki. Ameliyata girmeden önce basit kist sanmislardi ameliyatta bi baktilar kist yumurtalıga yumurtalik rahme bagirsaklara yapışık. Anlaşıldı endometriozis olduğu

Valla bende şaşırdım cnm değerine. Ankara da onur topçu diye bi doktor var araştırıp buldum cikolata kisti uzmaniymis muayene ücretini sordum 650 dediler. Eğer imkanın varsa bide o doktora git sende bı araştır istersen. Bende gidicem yazın. Banada her gittiğim doktor çikolata kisti demiyo bazıları çik kisti diyo bazısı ben benzetmedim diyo ama benim kesin var ca125 değerimden de anlaşılacağı gibi
Canım özelde gityigim doktorda 600liraydi. Gerekirse gidebilirim.o hocaya da. Pzt hacettepedeki hoca bı görsün ona göre karar vercem canimmm

Ca125 degerini bilmiyorum benim tanım ameliyatta patoloji sonrasi konuldu yani kesin olarak çikolata kistiydi bendeki. Ameliyata girmeden önce basit kist sanmislardi ameliyatta bi baktilar kist yumurtalıga yumurtalik rahme bagirsaklara yapışık. Anlaşıldı endometriozis olduğu
Himmm benim hsg çekildi herhangi bişey yokkk dediler. Belki bendende pataloji alırlar canimm. Ca 125, değerin düşük bakalimmm

Himmm benim hsg çekildi herhangi bişey yokkk dediler. Belki bendende pataloji alırlar canimm. Ca 125, değerin düşük bakalimmm
Bence sizinki çikolata kisti değildir. Yani umarım değildir 🙏 ameliyatta bende kötü huylu olmasından şüphelendiler patoloji sonucu gelene dek öldüm öldüm dirildim. Çıkan sonuca bile şükrediyorum rabbim dermansız dert vermesin kimseye

Bence sizinki çikolata kisti değildir. Yani umarım değildir 🙏 ameliyatta bende kötü huylu olmasından şüphelendiler patoloji sonucu gelene dek öldüm öldüm dirildim. Çıkan sonuca bile şükrediyorum rabbim dermansız dert vermesin kimseye
Amin canım ins öyledir allh hepimze şifa versin Pzt gotcem hocaya ins güzel haber veririm herkese 😍🙏

Allah aşkına denemeyin o masaji. Üç gun boyunda denedim sonuç ne oldu biliyor musunuz. Çikolata kistim patladi. İc kanama gecirdim. Acil ameliyata alındım. Ölümden döndüm. Doktor tavsiyesi olmadan yapmayin böyle seyler cikolata kisti patlarsa normal adetle atilan bisey değil hastanelik olursunuz. O kanin akacagi bir yer yok normal kistler adetle atiliyormus ama cikolata kistleri atilamiyor karin icine kanama yapiyormus bunu bana ameliyat eden doktorum soyledi
Ginnys Ginnys canım seni buraya etiketleyeyim kadının yalan söyleyecek hali yok herhalde ameliyat olmuş sonuçta. Ki bu kistte sıcak su bile tutmamak gerek. Ben kadını tanımam etmem yumurtlama mesajını da bilmiyorum ise yarıyor mu, ama bu kist tehlikeli. Annesiyim123 Annesiyim123 yapmış 6 aydır adetleri 10 günün üstünde sürüyormuş. Beni ilgilendirmez kimin ne yaptığı canım da böyle tehlikeli işlerde doktor onayı alınmalı mutlaka

Aynen öyle. Dokunulmamasi gerekiyormus. Ben kistimi basit kist saniyordum bilmiyordum cikolata kisti olduğunu. Mecbur kalmadıkça zaten ameliyat etmiyolar ben ic kanama gecirdim hayati tehlikem vardi mecburen ameliyat etmek zorunda kaldılar. Hasta bazinda degerlendirme yapmak lazim ozetle. Hacettepede hangi doktora gittiniz siz bende hacettepede prof arastiriyorum kontrollere gitmek icin onerdiginiz bir doktor varsa bana ismini yazabilir misiniz. Birde muayene ucretini🙏
kım demısse hakkında yalan soylemıs anam degıl bacım degıl ama benım cok sıkıntımda benı dogru yonlendırdığı ıcın benım 3 dr kı bunlar ben antalyada gıttım muayenesı 500 tl ve uzerı ustelık yaptırdıgın baktırdığın hersey extra cok cok unluler bılemedıler benı sureklı dınledı yonlendırdı ve sonucta ben yumurtlamaya basladım son doktorum ve burada almanyadakı doktor da yaptıklarımın dogrulugunu soyledı ayrıca kadın eczacı teknıkerı ve medıkal fırma sahıbı bazı ınsanlar karalamayı sevıyor ınankı.ben onları dınleyemem kuzenımde cıkolata var daha 2 gun once onada onerdım.kadın koru korune yapın demıyor youtube da vıdeoları var yapılma zamanı seklı dıyorkı mesela agrı acı hıssedersen bırak su sekılde yap ve ıdrar olmasın tok karnına olmasın vs ınsanlar bılıncsızce yapabılıyorlar ılla yap demem ama herseyı denıyoruz kurallarına uyarak denedığımızde gercekten adet sokturuyor benım ılacla gelmeyen adetım gelmıstı ve gercekten yumurtlama oluyor ben o sekılde yumurtluyorum :) kım kadına ordan burdan duymus demısse yalan yanlıs konusmus bu arada sıklıkla sayfasında kadın dogum doktorları ve urolojı doktorları ıle canlı yayın olur orada doktorlara canlı yayında soru soruyorsun ımkanları guzen doktorlarda kotu bırsey demedı bugune kadar duymadım tabı sen bılırsın

Benim derdim bana yetiyor zaten ameliyatlıyım ağrılarım bana yetiyor. İnsanlık namına ben başıma gelen şeyi anlattım bide yalancı mı olduk bunun yüzünden. Akıl hastası mıyımda yalan konuşucam kendime hastalık mı uydurcam şuraya girip yorum mu yazıcam.Beni lütfen bundan sonraki yorumlara etiketlemeyin isteyen istediğini yapsın ne masajı yapıyorsa yapsınlar. Ben sadece iyi niyetle yaşadığımı başka insanlar yaşamasın istedim bu kadar tepki gösterecek bişey yoktu. Polemiklere beni dahil etmeyin lütfen

Ginnys Ginnys canım seni buraya etiketleyeyim kadının yalan söyleyecek hali yok herhalde ameliyat olmuş sonuçta. Ki bu kistte sıcak su bile tutmamak gerek. Ben kadını tanımam etmem yumurtlama mesajını da bilmiyorum ise yarıyor mu, ama bu kist tehlikeli. Annesiyim123 Annesiyim123 yapmış 6 aydır adetleri 10 günün üstünde sürüyormuş. Beni ilgilendirmez kimin ne yaptığı canım da böyle tehlikeli işlerde doktor onayı alınmalı mutlaka
Dilos hanım ben yalan söylemedim ameliyat oldum hala ağrılarım devam ediyor yaşadığımı da bir Allah bir de ben biliyorum. Ben iyi niyetle başka insanlar yaşadığım acıyı yaşamasın diye uyarıda bulundum sadece. Sizde iyi niyetle birilerini etiketliyorsunuz ama o yapılan yorumlar benim kalbimi kırıyor canımı acıtıyor. Ne diye yalan söyleyeyim kime ne yalan borcum var. Ameliyat sonrası zaten psikolojik olarak zor bir süreç. Ben kimseye bişey kanıtlamak zorunda değilim böyleymişim gibi algılamışlar ama değilim. Sizden ricam beni etiketlemeyin olur mu çünkü gerçekten üzülüyorum başıma gelen bunca şeyden sonra birde burda yalancı diye itham edilmek gerçekten moralimi çok bozdu

Dilos hanım ben yalan söylemedim ameliyat oldum hala ağrılarım devam ediyor yaşadığımı da bir Allah bir de ben biliyorum. Ben iyi niyetle başka insanlar yaşadığım acıyı yaşamasın diye uyarıda bulundum sadece. Sizde iyi niyetle birilerini etiketliyorsunuz ama o yapılan yorumlar benim kalbimi kırıyor canımı acıtıyor. Ne diye yalan söyleyeyim kime ne yalan borcum var. Ameliyat sonrası zaten psikolojik olarak zor bir süreç. Ben kimseye bişey kanıtlamak zorunda değilim böyleymişim gibi algılamışlar ama değilim. Sizden ricam beni etiketlemeyin olur mu çünkü gerçekten üzülüyorum başıma gelen bunca şeyden sonra birde burda yalancı diye itham edilmek gerçekten moralimi çok bozdu
Estağfurullah ben bilgilenilsin diye etiketledim yanlış anlaşılmasın diye üzdüysem gerçekten kusura bakmayın 😔bende bunun önerilmesi taraftarı değilim zaten yazan kişi de bilgilensin görsün diye yaptım ama hata yaptım sanırım

Ben de körü körüne böyle birinin fikirlerinin tutulmasını istemiyorum bu kist tehlikelide, yazan arkadaş kendi yaşamadığı için bilmiyor olabilir ama ben yine de özür dilerim üzmek için değil yaşadığınızı görsün diye etiketledim. Gerçi yazıyı alintilamamaliydim gerçekten kusura bakmayın.
Evet öneren kişi eczacı teknikeri de olsa ne olacak doktordan daha mı iyi bilecek bende onu demek istedim tanımam etmem kimse kim ama yıllarca tip okuyan bunun hakkında eğitim alan kişilerden çok bilecek değil ve bu yüzden de güvenmem. Bilmeyenler de bilgilensin körü körüne biseuler deneyip inanmasinlar diye etiketlemistim gerçekten kusura bakmayin

Benim derdim bana yetiyor zaten ameliyatlıyım ağrılarım bana yetiyor. İnsanlık namına ben başıma gelen şeyi anlattım bide yalancı mı olduk bunun yüzünden. Akıl hastası mıyımda yalan konuşucam kendime hastalık mı uydurcam şuraya girip yorum mu yazıcam.Beni lütfen bundan sonraki yorumlara etiketlemeyin isteyen istediğini yapsın ne masajı yapıyorsa yapsınlar. Ben sadece iyi niyetle yaşadığımı başka insanlar yaşamasın istedim bu kadar tepki gösterecek bişey yoktu. Polemiklere beni dahil etmeyin lütfen
Özür dilerim polemik olsun diye değil sizin yazdığınız yazıyı görsün diye alintilarken oldu çünkü bu. Ben kisti patlatabiliyormus dedim ordan arkadaş böyle yazdı.
İyi niyetle bilgilenilsin diye yaptım ondan etiketlemistim, Ben size zaten bisey demedim ve bende bu kiste sahibim kötü amaçla bisey yapmak istemedim
Bir daha etiketlemem size iyi günler dilerim
Bir an önce atlatirsiniz insallah🙏

Valla canım bende diyorum ki tabini doktora sorun edin ama Bu kişide doktor değil ama kör cahil birisinde değil bu tabirde yanlış 3 binin üzerinde gebe var sayfasında onun yöntemlerini kullanan üstelik orada da doktorlar konuşuyorlar yani o doktorlar sahte doktor olamaz dimi demeli diyorum burnunda bir doğruluk payı var sonuçta.ben fayda gördüm nasıl avokadolu havuç diyorsak bunlarıda ondan öğrendim bunu da diğerleri gibi söylüyorum işine gelen yapsın işine gelmeyen yapmasın ben bana fayda sağladı içim tavsiye ediyorum bakın edin diyorum benim dediğimde bu sonuçta ama kadına kaldırıpta şöyle böyle diyemem yani şimdi Allah var sevmem bu tarz şeyleri de

Valla canım bende diyorum ki tabini doktora sorun edin ama Bu kişide doktor değil ama kör cahil birisinde değil bu tabirde yanlış 3 binin üzerinde gebe var sayfasında onun yöntemlerini kullanan üstelik orada da doktorlar konuşuyorlar yani o doktorlar sahte doktor olamaz dimi demeli diyorum burnunda bir doğruluk payı var sonuçta.ben fayda gördüm nasıl avokadolu havuç diyorsak bunlarıda ondan öğrendim bunu da diğerleri gibi söylüyorum işine gelen yapsın işine gelmeyen yapmasın ben bana fayda sağladı içim tavsiye ediyorum bakın edin diyorum benim dediğimde bu sonuçta ama kadına kaldırıpta şöyle böyle diyemem yani şimdi Allah var sevmem bu tarz şeyleri de
Olsun kapatalım mı konuyu uzamasin 😊

Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemiyorum kapansın konu herkeste şifa bulsun inşallah

Sizi ben etiketlemedim siz masaj yapmışsınız sonucunda olumsuz bir durum yaşamışsınız geçmiş olsun öncelikle.bende yaptım faydalarını gördüm bu nedenle de bu kadın yalan söylemler yapıyor insanlara zarar veriyor diyemem benim doktorum faydalı buldu çok ta tedavimde fayda gördük bunu diyorum bu nedenle de kişiyi kötüleyemem de sonuçta o sayfada da doktorlara soruyoruz vs.neyse uzun lafın kısası size geçmiş olsun dediğim gibi sizin olumsuz sonuçlanan olayınız gibi benimde olumlu tedavim oldu sayesinde çevremde çokta kişi fayda gördü tabi dediği kurallara dikkat ederek yaptık.bende bu nedenle tavsiye ederim yine diyorum size geçmiş olsun Allah kimseye yaşatmasın ameliyat kolay iş değil Geçmiş olsun dilerim nu mesajında madem etkilenmişsiniz bilginiz olsun diye yazıyorum tekraren geçmiş olsun

Back