• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ve müdürünüz

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Evet arkadaşlar biz öğretmenlerin yoğun olarak sorun yaşadığı bir konu daha...

Ben şimdiye kadar 2 okulda görev yaptım .İlk çalıştığım okulda hiç bir sorun yaşamamıştım müdürümle ancak 2. okulumda daha geldiğimin 2 ayında tartışmış ve sosyal ilişkimi kesmiştim.Başlarda sorunun bende kaynaklandığını düşünerek üzülmüştüm ancak zamqn içinde okulumda müdürle sorun yaşamayan kimse kalmadı.

şimdi inandığım tek cümle var müdür olmakla idareci olmak çok ayrı şeyler....
sizlerde benzer sorunlar yaşıyormusunuz.....
sizce bir idarecide hangi özellikler olmalı...

bence en başta adil olmalı adaletli davranabilmeli

canım ben 6 okulda görev yaptım.Şuanki müdürüm harika,çok anlayışlı ve iyi bir insan.İlk müdürümü hatırlamak bile istemiyorum,aman Allahım ne günlerdi.Toplantılarda sürekli bize kızardı,isim vererek öğretmenlere suçlamalarda bulunurdu.Öğrenci önünde öğretmenine kızardı,sınıfa pat diye girer,istediğini söylerdi.Sevk almak işkenceydi,dersten sonra gittiğim halde hep laf işitirdim.Hele nöbetler....Önce insan olacak,kendinin de öğretmen olduğunu unutmayacak,kendini üstün görmeyecek,eşit davranacak....

idarecilik tamamen ayrı bi meziyet bence herkes idareci olamaz.
ben idarecilerin adil ve otoriter olmaları taraftarıyım çünkü şu an çalıştığım okulumda yaşadığım en büyük sorun otorite.

Bende 5 ayrı müdür gördüm şimdiye kadar.
Bi tanesini anmak dahi istemiyorum.:oklava:

Son müdürümüzdende pek memnun değilim.Dediğin gibi Mehalim İdareci olamıyor herkes.

Diğer 3 tanesi iyiydi müdürlerimin genel olarak.

Son müdürdende hizmetli dışında kimse memnun değil zaten.
Hizmetlide niye memnun artık eskisi gibi çalışmadığından.
Müdürle hizmetli kanka olursa olacağı bu.Başımıza o da müdür kesildi.

bence müdür, öğretmenenden istediği şeyleri kendi de yapmalı.Örnek olmalı.
İşini iyi yapmayanı uyarmalı.

Bugün sınıfımın dip köşelerini kendim süpürdümkaydirigubbakcemile4

İlk müdürüm çook iyiydi ama daha sonra üç müdür gördüm üçü de cahill ve gerizekalıydı üstelik öğretmenlik mesleğini bile taşıyacak kudretten yoksundular. şu ankinden de nefret ediyorum rüyalarımda görüyorum aptalı... Bana iftira bile attı neyse ki diğer öğretmen arkadaşlar şahittiler de onlar da mallarını bildikleri için herkesin ağzı açık kaldı.üstelik bayan kendisi. yaşadığım tek bir olayı anlatacağım, kız öğrenciler kirli orkidlerini tuvalette bırakmışlar. ilk saat bu bütün kız öğrencileri çağırdı salona. hatta benim yazılım vardı onu falan bıraktım. bayan öğretmenler bütün kızları kontrol edeceklermiş adetli mi değil mi diye? bunu yaptım mı? hayır, asla yapmam. tuvalette çöp yok diyorum.. evet alalım çöp kovası diyeceğine " soksun efendim çantasına çıkışta dışardaki çöpe atsın" diyor... ooooooooof of! :oklava::kızgın:

Bende 5 ayrı müdür gördüm şimdiye kadar.
Bi tanesini anmak dahi istemiyorum.:oklava:

Son müdürümüzdende pek memnun değilim.Dediğin gibi Mehalim ıdareci olamıyor herkes.

Diğer 3 tanesi iyiydi müdürlerimin genel olarak.

Son müdürdende hizmetli dışında kimse memnun değil zaten.
Hizmetlide niye memnun artık eskisi gibi çalışmadığından.
Müdürle hizmetli kanka olursa olacağı bu.Başımıza o da müdür kesildi.

bence müdür, öğretmenenden istediği şeyleri kendi de yapmalı.Örnek olmalı.
ışini iyi yapmayanı uyarmalı.

Bugün sınıfımın dip köşelerini kendim süpürdümkaydirigubbakcemile4

ah be canım hep söylerim... şu müdürler hizmetlilerini korudukları kadar öğretmenlerini korusalardı işimiz daha kolay olurdu... bütün öğretmenler daha istekli çalışırdı. bezgin olmazdık böyle... kaç yıldır çalışıyorum bir tek takdir sözü duymadım.. "sağolun öğretmenim" lafı hiç kulağıma çalınmadı. 23 nisanda üç öğrencim ödül aldı şiir ve kompozisyon dalında ne yorum yaptı biliyor musun? bizim çocukların başardılarından değil önceki ıstiklal Marşı yarışmasında derece alamadık ya ondan vermişlerdir" dedi.

Son düzenleme:
ıyyhh diyorum bende müdürlerden ve hep o malum fıkra geliyor müdür denince aklıma:))
ilk 3 müdürüm hep uğraştırmayın beni modunda idaredende derslerdende okuldanda eğitimdende birhaber yaşıyorlardı
çok şükür şu yarıyıldan beri adam gibi bir adam diyebileceğim düzgün otoritesi belli her türlü projeye açık fikirleri lafta bırakmayan derhal gerçekleştirmek için gereken her şeyi yapan gerçek bir idareci

bende ilk müdürümü hatırlamak istemiyorum stajerim diye yapmadık koymadı şimdiki melek Allah vicdansız müdürlerden bizi korusun

arkadaşlar ben müdür yardımcısıyım
müdürümüz adaletsiz kaypak
çok zor

Görünen o ki idare etmekle bir koltuğa oturup müdürlük yapmak gerçekten çok farklı şeyler...

adı üstünde idareci olmalı, idare eden, arayı bulan ama nerde

odasından çıkmayan, okuldaki hizmetliye daha fazla değer veren, öğretmenler odasına değil, hademe odasına bilgisayar-tv koyan müdürümüz var

fotokopiyi kullanamıyoruz, orda da hizmetli var, o izin verirse kullanabiliyoruz, biz bozarmışız
daha neler neler, çok sinirlendim yine...

Bizim müdürümüzde ayrı bi alem .Kendine ait olan derslre girmek bir yana internetin başında aman allahım bakanlıkta ne kadar yazı çıktıysa daha ile ilçeye gelmeden çıktısını alır hepimize derste öğrenci göndererek imzalatır daha ilçe gerekli düzenlemeyi yapmadan yazışma yoluyla bize gelmeden uygulatmaya başlar. daha bugun örneğini yaşadık seminer dönemimde bakanlık ar-ge çalışması yapacakmış proje performans ödevleriyle ilgili. bırakın ilçede ilde bile hiç bi okulun haberi yoken biz konuyla ilgili toplantı bile yaptık bugun kaydirigubbakcemile3

Yarama tuz bastınız kızlar.
Bizim okula 3 yıldır müdür atamnıyo ve herkes müdürlük yapıyo...
Fotokopiden tutun da toplantı salonlarına herşeyi kullanmak yasak!!!
Ondan sonra da dönem sonundaki toplantılarda okulun başarısı neden düşüyor, başarıyı artırmak için neler yapılabilir konuşuluyor!!!
ıdare öğrencilerin kılık kıyafetini denetlemek yerine öğretmenlerin tepesine çöküyor. Giydiğim her kıyafete bir kulp takılıyor..Öğrencilerse bizden çok daha rahat giyinip geliyor. ılköğretim okulunda saçları fönlü, gözleri makyajlı, etekleri minicik öğreniler hayal edebiliyo musunuz???
Offf Of! Yazsam sayfalar sürer şimdi..

HAKETMEYENLERİ MÜDÜR YAPARLARSA SİYASETLE BÖYLE OLUR : BEN İYİSİNİ DAHA GÖRMEDİM kadınlara iyi davranmıyorlar bi dwe ayrımcılık çok:

asıl onların haktan hukuktan anlamaları lazım. malum hepsi din kültürü öğrt. kökenli..

bizim müdürümüz de kadına düşkün,cidden ama:)) her tenefus öğretmenler odasında alenen her hırsatta asılıyo.ama onda suç yok.kikir kikir her dediğine gülen bı suru tıp olduğu için adamın ağzının suyu akıyo.ama diğerr taraftan öğretmenını kolllar herkese karşı ayrıca okuldakı her turlu ımkan ki yok yok hizmetimizde.yeterki kullanın bozulursa bozulsun dıyo.

4 müdür degıstım.. 3u melekti.. bundan öncekıde psikolojik manyaktı..

sınıfımı temızlemeyen hızmetlıye değil,bana kızıp köpürmüştü.. sınıf temızlemek için okumadım dedımsede toplantıda arkadasın evını çok mrk edıyorum demıstı..

onunla çalıstıgım okulda kı son toplantısındada. çedene hanım bana adımla hıtap edıyor. x bey dıyor.. benim burada bi kariyerım var.. gecen mufettişlerın yanında bana gelip x bey dedi.. mufettişler tuhaf tuhaf baktılar.. müdür bey nıye dememısım dıye..

ders anlatırken camdan ya da kapıdan dınlerdı.. kara defterını alıp ögrencılere ben müdürüm,istersem öğretmenınızı okulda sürdürürüm derdi..

en güzel özelliğide kime kızdıysa eline mıkrofon alır sabah törende ögrencıye öğretmeıni şikayet ederdi..
öğrencıde çok anlardı sicilden,yönetmelıkten..

ooooooooo yazsam sayfalar dolar. 7 aylık hamıleyken zorla resmi yazı cıkararak okulun 23 nısan için hazırlanan dans gösterısını bana zorla yaptırttı..

hakkımda gelen yazıları bana tebliğ ettirmeden kaldırıyordu. mıllı egıtımden ögrendım çogunu.ve eee...

bır gun sabah fenalastım ve hayatımda rapor kullanmamısım.. sabah tel actım. hastayım sevk hazırlayın alacagım dedım<
bılgınız olsun dedımde okula gıttıgımde elıme sarı zarfı verdi.. şifayen izinmiş..ispatlasaymısım aradığımı..

hayatımda hiçbi öğretmenimi sevmedim desem yeridir. ama şimdi burayı okuyunca biraz yumuşadım. :) Allah kolaylık versin.

Back