siz ve eşiniz çalıştığı zaman evinize yatılı misafir gelmesi normal mi

Anneniz evi toplar yemek de yapar bence. ..Bir haftalık artık dişinizi sıkın...Onlar aileniz...Şahsen ben evli olsam evde olmasam gelseler mutlu olurum. ..Zaten annem oturmaz yemek yapar...Ablam da evi toplardı ...Ki ben yorulmadan keyfînize bakın derdim...Onları rahat ettirmek için uğraşırım. ..

Herkesin fikrine, görüşüne saygım var. Çalışan bir insanım. Bir çok yatılı misafirim de oldu. Hiç birinde yok orayı kilitleyim yok evde yokken şunları yaparlar diye tedirgin olmadım.
Ama herkes böyle olmak zorunda değil elbette. Istemeyebilirsiniz en doğal hakkınız. Ancak yüzüne bir sey söylemeyip burada ablanızı cekistirmek hiç hoş bir hareket değil.

arkadaşlar yorumlarınıza tek tek baktım, iki ayrı görüşe de saygım var. evet ablam, ne kadar hasetlik yapsa da kardeşim olduğunu değiştirmez. sonuçta geçici bir süre. artık, tekrar konu açılırsa ve gelirlerse fazla takmıycam. benim henüz çocuğum yok, belki de bu yüzden taammül edemiyorum bilmiyorum. çok fazla sinirliyim, ve düzenim dağıldığında çok huzursuz oluyorum. ama onları da kırmak istemiyorum. annem artık göz kulak olur gelirlerse. anın tadını çıkarmaya çalışırım. sonuçta her şey boş şu 3 günlük dünyada. ablam da kendi yaptığından utanırsa utansın, ben kendime yakışanı yapıcam.

Ben seni anlıyorum arkadaşım.. Yeni evlendiğim zaman, yatıya bir misafir geleceği zaman panik yapardım.. Çocuklu bir misafir geleceği zaman için içimi yerdi.. Tamamen acemilikten kaynaklı.. Çok güzel düşünmüşsün.. Sonuçta ablan el değil ki.. Umarım güzel bir hafta geçirirsiniz..

Bence haklısın,insan çalışırken bile akşam oturmasına misafir gelecekse bir düşünüyor. Annen gelmek istememiş, keşke sende yorum yapsaydın ablana karşı. Ben hafta sonu evdeyken gelseniz daha iyi görüşür vakit geçiririz gibilerinden söylerdim.

teşekkür ederim.
sevgiler.

Bana göre normal değil, doğru da değil. Kim olursa olsun, ister ablası, ister kardeşi ya da çok yakın dostu; farketmez. İnsan misafiri istemek zorunda değil. Bazı yorumlar "o senin ablan, nasıl olur da istemezsin" tarzında. O sizin doğrunuzdur. Misafirlikte küçük çocuklar sorundur, yaramaz çocuğa dur demek ve sözünü dinletmek o çocuğun anne ve babasının görevidir. Ev sahibi kalksa bişey dese "aman ne olacak, çocuk o" diyen pişkin anneler var. Olmaz, anne çocuğuna gittiği misafirlikte ortalığı karıştırmamayı öğretecek. Sahip çıkamayacaksa neden çocuk yaptı o zaman? Herkes anne olamıyor maalesef. Ben olsam ben de ben evde yokken evin içinde misafir olsun istemem kaldı ki konu sahibinin ablasıyla arası mükemmel değil yani, bu ortada. Karşı taraf düşünceli olacak, bu insanlar çalışıyorlar ve hafta içi onların evinde ne işimiz var diye. Ayrıca konu sahibinin de dediği gibi o evde onun eşi de yaşıyor, evinin dağılmasını veya eşyalarının zarar görmesini istememekte son derece haklı. Çalışan insanlara bir tık üstten anlayış göstermek lazım diye düşünüyorum.

Bence gereksiz gelmeleri annen cok hakli
Bir de ayni seyi esin acisindan dusun sonucta yalniz yasamiyorsun onun ablasi ve anasi ciksa gelse siz evde yokken onlar evinizde otursa hos olur mu?

Bence gereksiz gelmeleri annen cok hakli
Bir de ayni seyi esin acisindan dusun sonucta yalniz yasamiyorsun onun ablasi ve anasi ciksa gelse siz evde yokken onlar evinizde otursa hos olur mu?
evet, bende böyle düşünüyorum. eşimin kardeşleri de dahi gelse ben istemiyorum. ama karşımdakiler çok anlayışsız olunca yapacak bir şey kalmıyor. hayır olmaz desem, eminim benden kötüsü olmaz.

2 gün değil, 1 haftalığına gelecekler.
ne farkeder kii annen olmasa rahatsız ol cocuklardan kı olman gerkemez hadi yaramaz diyelim annen var bi sekılde hallolur 3 gunde sen izin alsan süper olur yanii esin annesini davet etse inana snaa bu kadar sormaz bilee

anneniz haklı ve sizde haklısınız bende olsam bn evde yokken misafir istemezdim dağtacak çocukları bırakın ben rahat edemezdim misafiri yalnız bıraktm dye

bizim ailede de sadece biz dikkat ederiz, yattigimiz yerleri toplamaya, yedigimiz bulasigi yikamaya..
teyzelerimin, dayilarimin ya da amcalarimin çocuklari da çok simariktir!! sinir olurum anneleri de hiç azarlamaz!!!
aksine gözümüzün içine bakarlar, çocuklarinin gönüllerini hos tutalim diye...
simarik, terbiye almamis çocuklara karsi sifir sabir sahibiyim!!!

Çok haklısınız bence akşam eve yorgun argın geleceksiniz 2 3 saat sohbet sabah ii akşama kadar yoksunuz sizi değil evi ziyaret etmiş olacaklar. Makbul olanı hafta sonu gelmesi elbette. He sizin olduğunuz ye de bir işi vardır hafta içi gelmesini gerektiren ozaman normaldir. Bende evimde ben yokken başkasının olmasından hoşlanmam.

Her ne kadar ablanızda olsa hafta içi gelmeleri yanlış bence. Sonuçta ablanız ve anneniz sizi görmek için gelmiyorlar mı. Ee evde siz olmayacaksınız akşama kadar.Tabi siz bir şey demeyin yine kalpleri kırılmasın.Çocuk mevzusuna gelince kendi evinde çok dikkat edip baskasının evinde dikkat etmemesi takdire şayan ne diyim.Kolay degil koskoca evi temizlemek.Ardından siz ugraşacaksınız.Belki kötü niyeti yoktur ama yine de hafta sonu daha rahat olunur .

Ablam gelecek diye ben sevinirim ne dertlenmesi.cok ekstrem bir durum varsa bilemeyecegim tabii.
Karnimda tasiyayim,yemeyip yedireyim,koruyayim,kendiimi feda edeyim sonra annem hafta ici gelsin mi diye dusunsun...sonra bir de gel cocuk yap...

Ablam gelecek diye ben sevinirim ne dertlenmesi.cok ekstrem bir durum varsa bilemeyecegim tabii.
Karnimda tasiyayim,yemeyip yedireyim,koruyayim,kendiimi feda edeyim sonra annem hafta ici gelsin mi diye dusunsun...sonra bir de gel cocuk yap...
offf okumadınız sanırım konuyu.. annem gelsin hergün gelsin isterse sorun değil annemin gelmesine çok mutlu oluyorum. ama ablam ve çocukları problem.

evet yani beni değil de evimi ziyarete gelmiş olacaklar. annem istediği her an gelsin hiç sıkıntı yok. ama ablam ve çocukları problemli, her akşam onların peşinden koşmak zorunda kalıcam. evimizin olduğu yerde gezilecek bir yer değil bu arada. onların olduğu yer daha güzel. anlayamıyorum bende neden hafta içi gelmek istemesini.

sana bir tavsiye ben daha 3 aylık evliyim ve bende çocukların şımarıklık yapıp orayı burayı karıştırmasına dayanamıyorum. bana gelen misafirlerin çocukların böyle taşkınlıklarında önce ana babalarından ikaz beklerim baktım gelmedi ikaz onlarında duyabileceği bir seste uyarıyorum sonuna da şakayla karışık "ben anne babanıza benzemem çok kızarım" diye ekliyorum soruna gelince ben sorun yapmam gelen gelsin ama ben olmadan evde olmaları bilemedim pek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…