siz ve eşiniz çalıştığı zaman evinize yatılı misafir gelmesi normal mi

ben yokken gelmenizin ne anlamı olacak ki
haftasonu gel de düzgün düzgün yeğenlerimi göreyim ilgileneyim sizinle vakit geçirebileyim deyin...haftasonu gelsinler

Size gelen kişi ablanız, yabancı birisi değil ki.. Ablan çalışmayan bir bayan sanırım.. Okullarda tatil, değişiklik olsun diye sana gelmek istemiş.. Ama siz çocuklardan dolayı biraz tereddüttesiniz sanırım.. Ama haklısınız da ne diyeyim.. Bende evlendiğimde çalışıyordum.. Kayınvalidem ve kardeşi çocukları bize yatılı misafirliğe gelmişti.. Seninle aynı duyguları bende yaşamıştım.. Yatak odasını kilitlesem ayıp olur, kilitlemesem aklım evde kalır diye çok tereddütler de kalmıştım.. Çok zor bir hafta geçirmiştim.. Kayınvalidem saolsun yatak odamı didik didik aramış, karıştırmış, allahım çok zordu yaa.. Her şeye laf eder, her şeye kulp takardı, çok zordu.. Resmen kendi evimde misafir gibi olmuştum..

arkadaşım gelen kişi el değil ablanla annen.. evet düşünceli olup hafta içi gelmemeleri lazım amma velakin onlar bunu düşünmüyorlarsa bile ben olsam evi yıksalar sesimi çıkarmam.. çocuklar senin kanın canın.. istediğin gibi uyarabilirsin.. ablan alınırsa sorun onda olur çünkü evladın gibi olmalı onlar..
desen ki hafta sonu gelseler de beraber vakit geçirsek tamam amenna ama gelenler annen ve ablan sen evde olmasan da ev onların sayılır.. aranızdaki ilişkiyi bilemem ama evin düzeni ya da ev eşyası yani kısacası dünya malı için ben olsam bırak annemi ablamı arkadaşlarım gelse sesimi çıkartmam..

Bana öyle geldiki cocugunuz olmadigindan cocuklara tahammülünüz yok herhalde. Benim ablam mesela bekar yengem onlara gitse baslar söylenmeye kim ugrascak cocuklarla cok yaramazlar yengem ilgilenmiyor vs vs .. ben bile eskiden öyle düsünürdüm ama cocugum olduktan sonra cok farkli düsünmek zorunda kaliyorsun. Insan gittigi yerde elbette cocugunu kollicak ama sürekli onun pesine kosmak zorunda kalirsam gittigim yerdede oturmamdan bisey anlamamki. Yanlis anlamayin bu demek degilki cocugu kendi haline birak elbette ilgilenilecek yaramazlik yapmasina müsade edilmicek ama kimse sürekli cocugun pesinden kosamaz. Bu ev sahibindende kaynaklanir mesela ben cocugumla bazi yerlere gitttigimde ev sahibi oyuncaklar bulur serer önüne ilgilenir cocugumla o zamanda uslu durur oynar bir kösede. Ama baska bir yerde aman sunu elleme aman buna dokunma dedikleri vakit cocuk dahada hircinlasip inadina elliyor oynamak istiyor. Ve ben bile öyle yerlere bidaha gitmek istemiyorum. Adi üstünde cocuk bunlar yabancinin evindede degillerki sen onlarin teyzesisin.. Bu durumdan cok rahatsizsan ablan sonucta söylersin cocuklari kolla beni cok rahatsiz etmese bile esim farkli düsünebilir diye. Anlayisli davranicagi saniyorum..

Niyetim kesinlikle eleştiri değil fikrimi söylüyorum.
Ben kesinlikle rahatsız olmazdım sonuçta ablan ve annen en yakının çocuklar dağıtırsa toplarlar temizlerler hatta iyi bile olur sen gelmeden yemeğini yaparlar bence bu kadar gözünde büyütme kendinidi sıkma özlem gidermiş olursunuz fenamı sanada değişiklik olur.

yuhh yani ablan annen gelcek kaynanan degilki cekinesin yatak odamı karıstırır temziligime laf söyler diye buda bi cesit nolcak kalsınlar 2 gun aksam geldıgınde annen yemek yapmıs olur yer yemeyı caya dısarı cıkarsınız bi aksam dısarda yemek hersiniz hep beraber

Bu kadar kısa mesafe için yatılı gelinmesi anormal.
Çok normal bir şey olsa anne de kabul ederdi zaten. Ayrıca emrivaki yapıp geleceğiz demesi de ayrı bir durum, kim olursa olsun hoşlanmazdım durumdan.

ne güzel düşünüyorsunuz, fakat benim ablam yapmaz yemek falan ortalığı da toplamaz. geldiklerinde benim her akşam evi temizlemem ve onlara hürmet etmemi bekleyecek.

güzel bi dille hafta sonu gelin . hafta içi müsait olamıyorum. kocişim yorgun ben yorgun diyiver:)

Keşke benmde annem ,ablam olsada ömürlük benle kalsalar.aah ahh ailelerimizin değerini bilemiyoruz

ne güzel düşünüyorsunuz, fakat benim ablam yapmaz yemek falan ortalığı da toplamaz. geldiklerinde benim her akşam evi temizlemem ve onlara hürmet etmemi bekleyecek.
hımm anladığım kadarıyla ablan biraz rahat ama bak annen haftaiçi gelme taraftarı olmadığına göre o rahat değil eminim o ablana kalk yemek yapalım temizlik yapalım falan diycektir.
Yada sen çaktırmadan ablana abla ya yarın bi süpürge açarmısın falan desen yapmazmı?

ben rahatsız olmazdım neticede annem ve kardeşim.dağıttığı gibi toplarlarsa akşam işten geldğimde yemeğimide yaparlarsa hiç sorun yok.... :)

ablam ve annem başımın üstünde yerleri var yegenlerimin yaptığı yaramazlıklar gözüme asla batmaz...

ablan yapmadı annen yapar zaten 2 gunlugune gelıcekler bi gün dısarda yersiniz bi günde annen yapar tamam yanii 2 gunde para harcayıvar her zaman mısafırın gelmıyo

Yani ben işe giderken hadi siz de çıkın evden, akşam benle beraber girersiniz diyemeyeceğime göre elbette ki ben çalışsam da evime yatılı misafir gelebilir.

Altı üstü 1 hafta ya da 10 gün kalacaklarsa da hiç sesimi çıkarmam. İster suyla oynasınlar, ister dağıtsınlar.

Onlar gidince her yeri en baştan temizler, düzeltirim.

40 kat yabancı değil sonuçta bunlar, annemle kardeşim.

Valla ablam bana böyle bir teklifte bulunsa başım üstüne buyrun tabi diyebilirim sadece. Açıkcası memnun da olurum.
Mesela yazın teyzem ve eniştem gelir İstanbuldaki işlerini halletmek için bir hafta kadar bizde kalırlar. Biz o sırada evde olmayız. Yerler içerler buldukları gibi evi bırakır giderler. Bence sıkıntı değil ama sizin fikrinize de saygı duyarım.

Inanamiyorum bu dusuncenize.benim annem ablamda gelir.kalirlar.kursum oldugu vaki evde olmazdim onlar evde olurlardi.bitanede yegenim var.hepsinin cani saholsun.ben cok mutlu oluyorum.keske hep gelseler..annem yemek yapar ablamla beraber toparlariz evi.gelecek kisi sizin yegenleriniz ablaniz anneniz.bu kadar dunya malina baglanmayin.yatak odasini kilitleme fikri hele..cok acayipsiziniz kusura bakmaynn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…