Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Ücretsiz izin alıp git 1 yıl. Baktın işler yoluna giriyor istifa edersin olmadı dönersin. Ama sırf gitmek için gitme adamı sevdiysen bundan koca olur baba olur diyorsan git

Sakın böyle bir hata yapmayın
Çok düzgün biriyse isviçreden birini bulurdu
İşinizi bırakmayın asla böyle birşey için
Yurtdışında mesleğinizi yapamazsınız
Emeklerinizi yakmayın

Ruhsati aldiktan sonra memurluga Geri donup, unvan degisikligi sinavi acilmasini bekliyorsunuz, o da bikac sene bekleyecegim bir durum tabiki, hemen avukat kadrosunu vermiyorlar

Sakın böyle bir hata yapmayın
Çok düzgün biriyse isviçreden birini bulurdu
İşinizi bırakmayın asla böyle birşey için
Yurtdışında mesleğinizi yapamazsınız
Emeklerinizi yakmayın
yok yaa yurtdisinda evlenmek çok zor, öyle demeyin. bizim yakin bir zamanda arkadasimiz evlendi, turkiyeden biriyle. iki kisi de çok iyi insanlar, hem de çok iyi anlaştılar.

Erkek hemşireye hemşir denmiyor öncelikle. Bu uydurma bir söz. Hemşire diyebilirsiniz :)

Ben olsam eşimle her yere giderim şu an gözüm iş meslek görmez. gittiğim yerde de boş durmam kendime göre bir iş bulurum muhakkak.
Lakin bu adam sizin sevdiğiniz adam mı orası meçhul. Hiç tanımadığım biri için İstanbul’da yaka değiştirmem.

Masallah aidiyet duygunuza hayran kaldim esinize, Allah bizlere de nasip etsin, 4 ayda onu diyecek seviyede degilim elbette ama iyi bir es olacagini hissedebiliyorum, siz kacinci ayda esinizle tamam oldu is dediniz ?

dil olduktan sonra ogretmenler ise kolay basliyorlar aslında
fen öğretmeniyim teknik vs ileri düzeye çekmem gerekiyordu dilimi. yine de prosedürler falan gözümü korkutmuştu. aman ne gerek var dedim açıkçası bi de saçma geliyor birçok kişiye ama ülkemi seviyorum burda yaşamak istedim. şu mülteci sorunundan sonra soğumadım değil gerçi. zaten geçti gitti evlendim

Yurtdisinda evlenmek zor derken ? Ordaki kadinlar, Maddi beklentiler yonunden erkegi daha mi cok zorluyor ?
aksine yurtdisinda evlenince aileler çok karismadigi icin ev kurmak vs daha kolay, zaten ikinci el falan da yaygın. zor olan yurtdisindaki kisilerin evlenmesi. özellikle belirli bir mesleği olan kisiler, zaten is odaklı olduğu icin, turkiyeyi de az ziyaret ettikleri icin, biriyle tanismalari zor oluyor, bu kadınlar icin de geçerli erkekler icin de geçerli. özellikle kadınlar evlenip yurtdisina gidip ailelerinden uzaklaşmak istemiyorlar.

Avukatligi orda yapamayacagim kesin, almancayi cok iyi bi seviyede bilmem gerekiyor ki malesef, hic bilmiyorum, meslegimden uzaklasacak olmak Beni tedirgin ediyor, ama burda avukatken hic elde edemeyecegim bir hayat sunuyor bana, onun sahip oldugu arabayi Ben burda kamu avukatiyken asla alamam mesela

sadece maddiyata gore düşünmeyin, yurtdisinda ev, araba vs daha kolay olabiliyor ama bazı noktalarda turkiye daha lüks, mesela giyim, yemek, insan gucu olan servis almak (Temizlikci, kuaför vs) daha uygun

Hayır. Sizin durumunuzda hayatınızın tüm iplerini tanışalı daha 1 yıl bile olmamış birisine vermek demek bu. Adamla anlaşamasanız boşansanız o hayatına devam eder, sizin hayat alt üst olur. Karşınızdaki insan da bunu biliyor. Tüm parayı rulet masasına koymak gibi bir kumar bu.

Sakın ha sakın öyle bir hata yapma. Mesleğin çok güzel kendi ayakların üstünde durabilirsin.isviçrede tek kişinin maaşıyla çok zor geçim birde hemşirmiş.ben senin yerinde olsam TÜRKİYEDE kalıp kendi mesleğimi yapardım.

Ama sen kullanıcı isminle sanki kararını vermiş gibisin.

Kişi sayısmı az?
Ne demek istediğinizi hiç anlamadım.
Sülalem yaklaşık 55 senedir yurtdışında, yaşı gelipde evlenemeyen olmadı. Kimse çok zorlanmadı.
benim cevrem genelde belli yasa kadar kariyer odaklı olan kisiler, biraz zorlanıyorlar. tabi herkesin gözlemi farklı olabilir.

Asagi yukari ayni durumlar icinde kalmisiz, benim turkiyede kadrolu bir isim var, devletteyim ve yukselise geciyorum, onunla kuracagim hayat belirsiz, calismama belki ihtiyaci yoktur ama uretmemek benim karakterime uygun degil, simdi olsa giderdim amerikaya diyor musunuz peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…