Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Evelynswiss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2022
37
27
3
35
Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?

Yillardir emek harciyorum, sinav stresleri, sabaha kadar uyumamazliklar, basarmanin verdigi mutluluk, Tam hayallerime kavusacakken, cazip baska bir durumun icine Dustum, 4 Aydir isin icinden cikamiyorum

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
esinizle ne kadar anlasabildiginiz, ailenizden uzakta yasama kapasiteniz, kendi kendinize yetmenizle alakalı. arkadaşlarımla buluşayım, annemle cay iceyim, kız kardeşim evime yardim etsin kafasında iseniz zorlanirsiniz. ama kendi basıma yürüyüş yaparım, bir dili yeni bastan öğrenecek kadar azimliyim diyorsanız, o zaman belki düşünebilirsiniz. es adayını iyi arastirin.

Valla ben artık İskandinav yaşlı dulların takıldığı bir evlilik sitesi varsa orayı bile kullanmaya razı hale geldim bu soruyu bana mı soruyorsun :KK70:

Memur zaten 1 2 seneye asgari ücretli belki de sene sonuna...(düz memur zaten asgari ücretli oldu burda bahsettiğim kariyer meslekleri de olacak)

Edit:sen oraya git sonra boşanırsın boşver djjflfl

Ruhsatı alınca hemen kamu avukatı olmayacaksınız ki, tekrar sınava girip avukat olarak atanmanız gerekmiyor mu ya da en azından ünvan değişikliği sınavı?
Sorunuza gelecek olursak, hiç tanımadığım bir adam için işimi de bırakmam ülke de değiştirmem. Büyük risk. Zaten evli olsanız da yurtdışı imkanı çıksa o zaman olabilir ama bu şekilde çok büyük fedakarlık geliyor bana. Orda ne iş yapacaksınız?

esinizle ne kadar anlasabildiginiz, ailenizden uzakta yasama kapasiteniz, kendi kendinize yetmenizle alakalı. arkadaşlarımla buluşayım, annemle cay iceyim, kız kardeşim evime yardim etsin kafasında iseniz zorlanirsiniz. ama kendi basıma yürüyüş yaparım, bir dili yeni bastan öğrenecek kadar azimliyim diyorsanız, o zaman belki düşünebilirsiniz. es adayını iyi arastirin.
Orda da egitimime destek olacak biri, gel burda yuksek lisans Yap diyor, Ben 23 yasindan 32 yasina kadar surekli calismis biriyim evde duramam diyorum, is buluruz calisirsin diyor, turkiyede Avukat olup orda normal bir iste calisabilir miyim bilmiyorum

Bir kere mesleki geçerliliğiniz denkliğiniz nedir veya tekrar ordan denklik almak gerekirmi? İyi derecede mesleğinizide ikame ettirebilecek düzeyde dil biliyormusunuz? Bir yıl ücretsiz izin al bi dene diyeceğim ama bu evlilik deneme yanılma ile de olmaz bilemiyorum farklı kültür farklı hayatlar herşeyi iyi düşünemek lazım. En önemlisi gelişmeye ve burdan daha fazla çalışmaya hazırmısınız

Valla ben artık İskandinav yaşlı dulların takıldığı bir evlilik sitesi varsa orayı bile kullanmaya razı hale geldim bu soruyu bana mı soruyorsun :KK70:

Memur zaten 1 2 seneye asgari ücretli belki de sene sonuna...(düz memur zaten asgari ücretli oldu burda bahsettiğim kariyer meslekleri de olacak)

Bir kere mesleki geçerliliğiniz denkliğiniz nedir veya tekrar ordan denklik almak gerekirmi? İyi derecede mesleğinizide ikame ettirebilecek düzeyde dil biliyormusunuz? Bir yıl ücretsiz izin al bi dene diyeceğim ama bu evlilik deneme yanılma ile de olmaz bilemiyorum farklı kültür farklı hayatlar herşeyi iyi düşünemek lazım. En önemlisi gelişmeye ve burdan daha fazla çalışmaya hazırmısınız
Malesef diplomalarimizin orda bir gecerliligi yok, ingilizce seviyem upper intermediate, orta ustu

Haha cevremden bunu diyen de cok oldu 😄 vatandaslik Al en kotu ihtimal ayrilirsin😄

Orda da egitimime destek olacak biri, gel burda yuksek lisans Yap diyor, Ben 23 yasindan 32 yasina kadar surekli calismis biriyim evde duramam diyorum, is buluruz calisirsin diyor, turkiyede Avukat olup orda normal bir iste calisabilir miyim bilmiyorum
evlenmeden once herkes öyle diyor, zaten yurtdisinda evlenmek daha zor, o yüzden ikna edeceği birisi olursa ugrasiyorlar. tavsiyem aile yapısına vs bak, annesine varsa kızkardeşine ablasına nasıl davranıyorlar. ben de mezuniyet sonrası geldim, esim ve ailesi çok destek oldular kariyerime. ama yurtdisina gelip de esinin hiç destek olmadıgı insanlar da var. mesela çocuğunuz oldu, bakacak kimse yok, bazı erkekler bahane diyebiliyor, kimisi de isten erken gelip çocuğa bakıyor, esi de ders gidiyor vs. bir de sadece sizin tanımanız da yeterli olmayabilir, aile cevresine vs sorup arastirin, is yerinden bilmeniz Guzel bir şey ama genelde arkadas/is cevresi adamin sosyal kimliğini biliyor. bir de isin icine büyüdüğü aile, yetiştiği kültür de giriyor, ona da dikkat edin derim ben.

Yıllar önce bu şekilde Amerika da yaşayan biriyle tanıştırıldım. orda öğretim görevlisiydi. geleceği parlaktı. ancak benim orda ne yapacağımla ilgili hiçbir şey yoktu. öğretmenim. orda işimi yapabilecek miyim nasıl olacak vs vs. bi sürü belirsizlik vardı. istemedim. ben kişisel olarak kendimi garanti almadan hareket etmeyi seven biri değilim. sizi bilemiyorum. umarım hakkınızda hayırlısı olur

Malesef diplomalarimizin orda bir gecerliligi yok, ingilizce seviyem upper intermediate, orta ustu
Yasal sistemlerin ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğinden bir çok dersiniz sayılmayacak Türk Anayasa Hukuku vs gibi burda verdiğiniz emekleri unutup orda tekrar emek vermeniz lazım İsviçre özelinde hukuk sistemini bilmiyorun fakat Almanya da Hukuk Fakültesi mezunu olabilmek için Devlet Sınavını geçmek gerektiğini biliyorum sanırım 2 kere girilme hakkı tanınan bu sınavı geçme konusunda sonradan öğrenilen bir Almanca ile imkansıza yakın olduğu söyleniyor. İsviçre de ben Avukat olmak istemiyorum derseniz bankacılık ve finans alanında yüksek yapabilirsiniz ama bunlar hep meşakatlı süreçler Türkiye de tabiri caizse ununuzu elediniz eleğinizi astınız kolaylıklar diliyorum.

Hayır. Evlenmeden önce herkes düzgün birisi ama bir sürü insan boşanıyor
Şu aciklamani milattan önce 400'lu yıllar da dile getirmiş olsaydın : Heykelini dikerlerdi bacım.
Antik Yunan mitine damgani vurmustun.
Kadın,evlilik üzerine Platon'u bile kıskandıracak bir cikarimda bulunmuş .
Mantıklı,çok mantıklı..

Bir kere mesleki geçerliliğiniz denkliğiniz nedir veya tekrar ordan denklik almak gerekirmi? İyi derecede mesleğinizide ikame ettirebilecek düzeyde dil biliyormusunuz? Bir yıl ücretsiz izin al bi dene diyeceğim ama bu evlilik deneme yanılma ile de olmaz bilemiyorum farklı kültür farklı hayatlar herşeyi iyi düşünemek lazım. En önemlisi gelişmeye ve burdan daha fazla ça

Yıllar önce bu şekilde Amerika da yaşayan biriyle tanıştırıldım. orda öğretim görevlisiydi. geleceği parlaktı. ancak benim orda ne yapacağımla ilgili hiçbir şey yoktu. öğretmenim. orda işimi yapabilecek miyim nasıl olacak vs vs. bi sürü belirsizlik vardı. istemedim. ben kişisel olarak kendimi garanti almadan hareket etmeyi seven biri değilim. sizi bilemiyorum. umarım hakkınızda

Yıllar önce bu şekilde Amerika da yaşayan biriyle tanıştırıldım. orda öğretim görevlisiydi. geleceği parlaktı. ancak benim orda ne yapacağımla ilgili hiçbir şey yoktu. öğretmenim. orda işimi yapabilecek miyim nasıl olacak vs vs. bi sürü belirsizlik vardı. istemedim. ben kişisel olarak kendimi garanti almadan hareket etmeyi seven biri değilim. sizi bilemiyorum. umarım hakkınızda hayırlısı olur

dil olduktan sonra ogretmenler ise kolay basliyorlar aslında

Back