Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi siz olsanız ne yapardınız?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Kızlar çok kafam karışık ltf bana fikir verin..
Oğlumu ilk günden beri doğumuna giren çocuk doktoruna götürüyorum. Aylık takiplerini hep aynı doktorumuz yaptı. 7. ayda aşılarımız bitince aylık takibi 2 ayda bir yapalım dedi o yüzden geçen ay dr. gitmedik. Bu arada bizim besin alerjimiz var 3 aydır falan dr. bilgisinde bir ünv. hastanesinde alerji uzmanına muayene olmak için git gel yaptıktan sınra bu işlerin devlet kapısında sakız gibi uzmasından sıkılıp. Alerji uzmanı bir prof. a özel muayeneye götürdük. Alerji uzmanı astım konusunda araştırmalar yapmış bir dr. muayene sonrası bize besin alerjisinin çok masum durumda olmadığını söyledi. Alerjiyi baskılamak için ilaç kullanmak gerektiğini söyledi. 3 çeşit ilaç yazdı bunları kullanın 15 gün sonra kontrole gelin dedi.Ancak ilaçlara baktım hepsi astım ilacı.Bende zaten aylık kontrol tarihimiz geldiği için kendi dr.umuza gidince sorarız dedim ve bu pazartesiye randevu almak için aradığımda hastaneden ayrıldığını öğrendim. Bende ki cep numaralarıda kapalı. Dr umuza çok güveniyordum şimdi başka dr. a git dert anlat o bişe söylesin kafam kafam daha çok karışsın istemiyorum. Ama bizim Dr. a ulaşamazsam ne yapacağımıda bilmiyorum. Beklesem mi ? başka dr. mu arasam? Birde tedavi için verilen ilaçlerı kullanmam gerekiyor bu arada.Kafam iyice karıştı siz olsanız ne yapardınız?

benim kizimda da besin alerjisi var canim hic ilac vermediler hatta cok reaksiyon vermiyosa yedir dediler (alerjisi oldugu besinler inek sutune alerjisi var kizimin) kucucuk bebege 3 tane ilac verilirmiya bence verme canim kizimda egzemada var ona bile ilac vermediler zar zor ikna ettik cok kullanmayacagimiza kortizonli 1 tane ilac yazdirdik cok sukur gecti gibi egzemasida..karar senin ama ben olsam ilac vermem cok mecbur olmadikca

canım ama ilacı yazan doktor alerji uzmanı bir prof diyorsun.adamın işi bu.bu konuda normal bir çocuk doktorundan çok daha fazla şey biliyordur.ben olsam ilaçları kullanır 15gün sonra kontrole giderim.mesela benim oğlumun 3ay süren ishal problemi oldu.sürekli gittiğim çocuk doktoru ishali kesemeyince bu konuyla ilgili bir profa,yani gastroentoloji uzmanına git,artık beni aşıyor demişti.adamlar boşa prof olmuyor bir bildiği vardır.gittiğim doktorun muayene ücreti 40lirayken prof.unki 270 liraydı düşün

cocuk doktorlari cocuk hastaliklariyla ilgili uzmanlar proflar cok iyi olabilir doktorluk hayatlarinda cocuk doktorlari kadar tecrubeye sahip olacaklarini sanmiyorum bu kendi fikrim ayrica onlar cozumu hep ilacta buluyorlar fiyati onemli deil bence guvendigin bir doktorsa onu dinlemelisin ishalde,bogaz enfeksiyonunda ilac kullanmalisin kesinlikle ama alerjik durumda cokk cokk ileri deilse tabi, alerjide ilac kullanani duymadim ozellikle kucucuk bebekte ayrica alerjinin 1 yasinda gecme olasiligi cok yuksek gerekli testler 1 yasindan sonra yapiliyor.

Canım zaten seninle daha önce alerji konusunda konuşmuşturk. Şimdi bizim şöyle bir durumumuz var.4 aylıkken Atopik dermatit olduk vermedi dr. sonra 6. aydan sonra ek gıdalara başlayınca inek sütü alerjisi görüldü. Dr keçi sütü önerdi ona da alerjisi çıktı.Sonra ek gıdalara geçtikçe patates,bugday,salatalık,en son ıspanağa alerjimiz çıktı. Şimdi her dr. çok atopik bir bünyesi var diyor. Son gittiğimiz prof bu kadar çok şeye alerji geliştirdiyse bundan sonra havadan soluduğu herşeye alerjisi çıkacaktır dedi.O nedenle baskılamak için ilaç kullanması gerekir dedi. Ancak verdiği ilaçlar bayağı bayağı astım ilaçları. Bizim öyle astım belirtimiz falan yok sadece ara ara kuru öksürük o kadar...İlaçları kullanmak içime sinmiyor. Güvendiğim sözüne inandığım çocuğumu tanıyan bilen dr. hastaneden ayrılmış. İnternetten aradım taradım yok ulaşamadım. Cebide kapalı.şimdi başka dr. a gitsek o da farklı şeyler söyleyecek iyi ce kafam karışacak..

bizimde ayni canim hatta 2. ayda basladi egzema besin alerjiside ek gidaya baslayinca ortaya cikti seni cok iyi anliyorum ben bence bir doktora daha gotur iyice arastir iyi bir doktor bul bide ona danis daha astim olmadan o ilaclari kullanman pek icime sinmedi benim kesin astim diye bisey yok zaten astim olma riski tasiyor sadece hepimiz her riski tasiyoruz aslinda gecirebiliriz diye her ilaci yutmayiz ama baslangici varsa erken ilac kullanmak iyidir ama allah korusun yine astimi yokken bebeginin hep ilacli tedaviye sicak bakmiyorum tabi bu kendi dusuncemm
bebegin icin en dogru karari sen verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…