canım acıo , yakınımdayken dokunabilecekken cok uzagım oldu ..3 yıllık bi ilişkim vardı
en son konuşmamızda ya bana yarın nolcak işin nolcak nasıl yapıcas diye sormadan sorgusuz sualsz gel ya da güzel bi şeklde bitirelim dedi ..
sevıyorsunuz ama mantıgınız hayr diyor
siz hangısını secerdniz
yarınsz hesapsz sevmek mi ?sadece bugünlük yaşayabilir msinz ilşkinizi
ikisi de acı verıyo ...
bn sürekli geleceğimizi sorguluyrdum , onun işini , ne zamn düzelecegını ..vs sorular
bana yarını sormaycaksan , sadece bugünü yaşayacaksan gel ama yoksa güzellıkle bitirelim dedi
yanı hiç evlenmeyecekmiş gibi devam etces -eger edersek -evlenırsek bi şeyler düzelirse süpriz olcak , gelecegımızi yarını düşünmeyecegiz
sıkboğaz etmek değil de sürekli birşeylerin düzelecegını bekledim
ama o adım atmadı atamzdı . gidelim buralardan dedim gidemeyecegını bile bile ,giderse sudan cıkmş gbi olacagını bile bile ..ama bn buralarda kalamazdım .. hep bekledim bıgün işleri düzelicek düzelmese de giderz başka bi yer başka bi iş dedim hep yarını umutla bekleyerek
ama o yarını düşünmeyeceksen gel dedi
bi seçim yapmam lazım ama ne yapacagımı bilmıyorumm
3 yıllık bı beraberliğim vardı ben öğretmnım o esnaf ,çok iyi arkadastık ii anlaşıyrduk ama o ailesyle beraber bı işyeri çalştırıyordu. aynı yerde oturuyorz , ama bnde burada yaşamak istemıyrdum .benım gitme ıhtımalim vardı ama onun yoktu sadece kendını cook zorlıcaktı onuda benım için yapacaktı. bn burada kalsam bıle onun kendi işinin olması lazımdı evlenebilmemz için. 1 yıl boyunca ne zamn işler düzelicek ne zamn aşacagz bu sorunları die beklıyorm .. en son konuşmaızda bnm yarınım belirsiz .ben günlük yaşıyorm sen planlı , yarını düşünerek dedi
ve bırını seç ya yarınsz plansz gel benımle sadece duygularımızın doğrultusunda hareket edelim yada güzelce arkadasca bitirelim dedi ..
o zaman bu hep böyle devam eder.
sen hep planlı olmak, az çok ileriyi görmek isteyeceksin
o ise günlük yaşamak isteyecek, plan yapmayacak.
bu hep aranızda soruna neden olacak ve bir tarafın -ki muhtemelen senin- sürekli taviz vermesi gerekecek.
yerinde olsam böyle bir işe kalkışmazdım.
şartlarla evlilik, birliktelik olmaz.
resmen senin önüne şart koşmuş.
plansız hareket eden insandan tabiri caizse bi halt olmaz
neden bunu bi olumsuzlukmuş gibi söylüyor anlamadım
"sadece duygularımızla hareket edelim" lafından da hiç hoşlanmadım açıkçası
açıkça benim için evlilik son düşünce..böyle bir fikrim yok..istersen...demiş...
cevap sırası sende...işine geliyorsa gidersin..takılırsınız..bunun adı bu.bu kadar basit..
yarınını düşünmeyen insan hayatta hiç bişeyi ve hiç kimseyi düşünemez.olumsuz olmak istemem ama 3 yılda bişeyler düzelmediyse düzelmesi cok zordur.arkadasım karar senin ilişkiyi yaşayan sensin zorlukları yarınsız günleri gögüsleyecek sensiz.su yasadığın hayat su genclik cağların istesende bir daha asla gelmez karar senin Allah kolaylık versin
maddi durumu olmadıgı için sana yarını garanti edemiyor iste..seni oyalamamak için de açıkça söylemiş..ben mı safım,yanlış bir şey görmedim çünkü..kararı sana bırakmış garanti edemediği için..sen de duşun tasın,beklemek mı istiyorsun yoksa dayanacak gücün kalmadı mı ona karar vericeksin..bu yüzden de biz bir şey diyemeyiz..
seni oyalamamak için söylemiş belli..
senin geleceğin onunkine göre daha garanti net..ataman olur gidersin işini yaparsın...
ama bu onun için aynı değil,dükkan açması,iş kurması 0'dan herşey paraya bakar...
bu da zor gibi görünüo...
ama sen kendini düşünmelisin,mantıksızca davranıp kapılıp gitmemelisin,1 yıl içinde düzelseydi düzelirdi zaten ama olmamış..
mantıklı hareket etmelisin..iyice ölç tart,onu al karşına iyce bi konuş...
Yarını düşünmeyen biriyle birlikte olmak zor olsa gerek,
nasıl bi dünyada yaşadığımızın farkında değil herhalde
yarını düşünmemek her açıdan mantıksızlık lmaz:
he yarını düşünmeyecek kadar zenginsen, manevi olarak kendine güveniyorsan o ayrı tabi
yarını düşünmeyeceksen ileride manevi olarakta büyük bi yıkım yaşayabilrsin
ama ben "ya yarın gelirsin yada arkadaşça bitirelim" gibi bi şart koşmadan sonra hiç düşünmeden sen yoluna ben yoluma derdim..
ben şuan sadece evliyim hamile filanda değilim, buna rağmen
doğmamış bebişimin büyüdüğünde hangi okula, kursa gideceğini düşünüyorum, araştırıyorum..