Ben de öyle düşünüyorum. İlk muayenede söylemiştim haşimato tiroidim olduğunu tahlil sonucunu söylerken atlamaması gerekirdi diye düşünüyorum.Bence değiştirin , gebelikte TSHin 2.5in altında olmasi gerekir. normalde 3.5a kadar normal kabul ediliyor ama gebelerde 2.5in altinda olmasi lazim. dahiliye uzmani haklı. benim ilk gebeligimde tsh'im laboratuar hatasi olarak yuksek çıkmıştı kadin dogumcum endokrine sevk etmisti hemen. sizin degerinize normal demesi dikkatsizlik olmuş bence. bundan sonra akliniza hep takılır normal dedigi şeyler teyit ettirme ihtiyaci hissedersiniz.. en iyisi daha gebeliginizin başındasiniz baska bi uzmanla görüşün derim ben
Ben haşimatoyu Haziran ayında öğrendim. İlk değerlerimi yazayım belki faydası olur.
Serbest t3 2.41,
serbest t4 0.98,
tsh 1.47,
anti tpo 335.81 çıktı.
Endokrinci hamilelik düşünüyor musun, düşünmüyorsan ilaca başlamana gerek yok dedi düşünüyorum deyince euthyrox 25liğe yarım başla gebeliği öğrenince tam içip kontrol ettir dedi. Ben 2.5 ay sonra hamile kaldım.
Bu değerlere adetin 3 .günü mü bakılıyor. Bölüm dahiliye mi olacak
normal zamanda da bakılabilir. ben hamile kalmayı artk düşündüğümz zaman kadın doğm doktoruma gittim, orda testler yapldı. bu değerimi yüksek görnce beni endokrine yönlendirdi. 1 ay sonra da hamile kaldım zaten. ayda bir düzenli olarak endokrin doktoruma da görünüyorum.
dahiliye de bakar ama endokrin daha detaylı inceleme yapıyo
Orda tsh fsh mi bakıldı yoksa anti değerlere bakıldı mı
Kadın Doğumdan aldım şimdi ..olur di miKanla ilgili olan her şeye bakıldı. Tüm hormon değerlerine, her türlü test yapldı. Endokrin doktorları daha uzman oluyolar bu konuda. Direkt alanları bu çünkü. Bende de haşimato çktı bu arada o testlerde
Ka
Kadın Doğumdan aldım şimdi ..olur di mi
Evet adetin 3.gününe denkHamile değilsin demi genel kontrol için mi aldın randevu
merhaba ayni hasimato hastasiyiz sizle bende hamilelik dudunuyorum olmadi siz de oldumu merak ettimDegeriniz yüksek ben de hasimato hastasıyım ama hamile kalamiyorum doktorunu değiştirmeli misin bilmiyorum ama kadın dogumcuyla dahiliye farklı bakıyor dahiliye daha ayrıntıya iniyor bu arada ne kadar süre tedavi sonucu hamile kaldiniz