• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bu riski göze alır mısınız?

Kesinlikle bu riski almazdım hem kendi canım için hemde şuanda olan çocuğum için.
o seninle mutlu olabilir hayatta illa birkardeşe ihiyaç yoktur çok ylanızlıklarda çektim ama hiç ah kardeşim olaydı demedim demem o ki insan zaten hep kendisiyle yalnzıdır zaten.
o hayatını yaşar eder bu düşünceyi aklınızdan çıkarın kendinizi düşünmüyorsanızda çocuğunuzu düşünün.
Bir kardeş annenin yerini tutamaz.

Son düzenleme:
bence tekrar hamilelik dusunmeyin.
Allahim zaten ilk cocugunuzu size bagislamis.1500 gr dogmasina ragmen.
ne kadar aci cekip cocugunuzu kaybetme korkusuyla yasamissinizdir kimbilir?
bunlari en iyi siz bilirsiniz.
tekrar ayni seyleri yasamayi nasil goze alabilirsiniz?

herkese çok teşekkür ederim. ben son 6 ay öncesine kadar hiç düşünmüyordum.bırakın düşünmeyi o günleri hatırladıkça sürekli ağlıyordum. ama 6 aydır nedense beynim sürekli bu konuyla meşgul. biliyorum büyük risk. ama diyorum ki ah kardeşi olsa. beraber oynasalar. bu hayalleri kurarken birden gerçekler çıkıyor karşıma. ozaman yok olmaz diyorum. dün eşimle de konuştuk. hayır dedi. olmaz dedi. ben bir daha aynı şeyleri yaşayamam. seni kaybedemem dedi. biliyorum mantıklı olan bu. ama yinede içimdeki özlemi bastıtramıyorum.

Dertsiz basınıza dertmı arıyorsunuz siz ?
Allah bagaslasın bır cocugunuz var daha ne .. ustelık hayati bir risk varmış herşey bitti ıkıncı cocukmu kaldı yapılcak , bence çok ilerisini zorlamamak lazım , Allahtan eşiniz mantıklı dusunuyor

Bence bu konuyu iyi bir doktorla enine boyuna konuşmalısın.Hatta bir değil,birkaç doktora danış,riskler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi al.Belki hamileliğin titizlikle kontrol altında geçerse risk olmaz.
İnternetten sağlıkla ilgili istatistiklere bakmak fikir vermez.Ona bakarsan grip,yüksek ateş,tansiyon herkesin başına gelir ama hayati riskleri var.Çok basit,reçetesiz alınan ilaçların öyle yan etkileri var ki okusan almazsın.Bir çürük diş bile sağlığı tehdit eder.
Ordan burdan okuyup moralini bozma.Mutlaka önce doktora danış.
aynen benim diceklerimi söylemiş arkadaş. birkaç doktora git ve enine boyuna konuş belki normal bir hamile gibi değilde daha sık kontrolle bebek sahibi olabilirsin ama doktorlarda aynı sorunlardan burda yazdıkların çok ciddi şeyler. sanada yazık bebeğinede risk alma.

Son düzenleme:
Bu riski bende alamazdım!
Zaten bir cocugunuz var tek kardessiz olan o degil! Neden kendinizi riske atıyorsunuz?
Size birsey olursa bebeginiz ne yapıcak?

şuan bir evladınız var Allah bağışlasın bence bu riski almayın
kardeşi olmaması onun için büyük bir sorun oluşturmaz ki zaten yaşı ilerledikçe çevresi ve ilgi alanı artıcak kendini yalnız hissetmiyecektir
rahatsızlığı duymuşluğum var Allah korusun öyle ufak bi sağlık sorunu değil
çokk iyi düşünün

ben ikinci çocuk için değil ilk çocuk için bile bu riskleri göze alıp hamile kalmak istemezdim
hem bir tane çocuğunuz varmış çok şükür bence kendinizi tehlikeye atmayın eşiniz istememekte haklı sizi katbedebilir çocuğunuz annesiz kalabilir

Ben de bu riski almazdım. Kusura bakmayın ama erkekler bu konuda vicdansızlar çünkü size bişey olsa evladım babasız kalmasın diye hemen evlenmeye bakarlar. En duygusalında bile bu durum böyle. Üstelik saydığınız hastalıkları en azından önlemek için bile neredeyse bir torbaya yakın ilaç yutmak zorundasınız, bu ilaçlar ister istemez böbrek sağlığını bozacak, üstelik çocuğa geçecek.
İlla çocuk diyorsanız, durumunuz da yerinde ise, bence bir çocuk edinin, kimseye zararı olmaz, üstelik bir yetimi sokaklardan aldınız diye de muhteşem bir vicdan tatmini yaşarsınız.

15 aylık bir kızım var kızım 7 aylık doğdu.ben preeklempsi+helpp sendromu geçirdim.4 gün yogun bakımda olmak üzere 9 gün hastanede yattım.kızımı doğumdan 4 gün sonra gördüm 1 kiloydu yavrum benim.
ben çok araştırdım 1.cide bunu yaşadık diye 2. cidede yaşama ihtimalimiz var ama %25 gibi bir rakam hamileyken yeiklerimize içtiklerimize dikkat etsek.çok rahat bir hamilleik geçirse en önemlisi zayıf hamile kalsak aynı şeyleri yaşamayız merak etme.
eşim suan askerde 3 ay sonra dönecek biz o zaman allah veririse 2. beeğide düşünüyoruz.ben korkmuyorum.