• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Yaaa nasıl insanlar var bu hayatta.. Bence eşinizin kardeşlerinden biri veya ikisi kötü alışkanlık sahibi olabilir keza parasız kalınca hırsızlık yapmak evdeki tencereyi tansiyon aletini satmak gibi sağlıksız eylemleri normal kafada bir insan asla yapmaz.. Tabi bilemiyorum ben siz daha iyi bilir ve tahmin edebilirsiniz ama ama bana öyle geldi.. Önce bunu belirlemek lazım ona göre bir yol çizmek lazım.. İkincisi bu koca kazık kadar adamlar çalışmıyor mu?? Böyle saçmalık nerede görülmüş yani anne ve babasıyla bu durumu görüşün.. Eğer çalışmıyorsa bunlar da gitsin köye milletin sırtına yük olarak mı bırakıldılar oraya?? Diğer bir mevzu ve beni en çok etkileyeni ise eşinizin benim param istediğime veririm şeklindeki söylemi... Buradan bence çıkarmalısınız bir kadın olarak bizler kendi paramızı kazanırsak hem maddi yönden hem de psikolojik yönden daha güçlü oluruz hem de eşlerimizin bize bakış açısı Bile değişir.. İki tane miniğiniz varmış Allah bağışlasın.. Onları bırakabileceğiniz bir kayınvalide ya da anneniz ne bileyim yakın bir akrabanız varsa siz işteyken onlarla ilgilenebilir.. Artık birçok çocuklu anne çalışıyor.. Hiç kimseniz olmasa da yakınlarınızda bir komşu bir dost güvenilir birine belirli ama cüzzi bir miktar ücretle çocuğunuza baktırtabilirsiniz.. Şimdi çalışacağım çalıştığımı bakıcı ya mı vereceğim şeklinde düşünüyor olabilirsiniz ama eşiniz "kendi parasını" istediğine veriyor sizde pek ala istediğinize verebilirsiniz bence.. Bir yerden başlamak adına bunu kesinlikle yapmalısınız.. Daha sonra daha iyi bir iş daha iyi maaş sahibi olma şansınızı arttıracak bir girişim olacaktır sizin için.. Kimse bir yerlerden başlamadan bugünlerine gelmedi sonuçta..En azından ben öyle çok komik rakamlarla saçma sapan yerlerde işe girmiştim 😂🤭 Ama deneyim oldu işte şimdi çok daha iyisine sahibim Allah nasip eder daha da iyisine denk gelirim kimbilir 😊

Yaaa nasıl insanlar var bu hayatta.. Bence eşinizin kardeşlerinden biri veya ikisi kötü alışkanlık sahibi olabilir keza parasız kalınca hırsızlık yapmak evdeki tencereyi tansiyon aletini satmak gibi sağlıksız eylemleri normal kafada bir insan asla yapmaz.. Tabi bilemiyorum ben siz daha iyi bilir ve tahmin edebilirsiniz ama ama bana öyle geldi.. Önce bunu belirlemek lazım ona göre bir yol çizmek lazım.. İkincisi bu koca kazık kadar adamlar çalışmıyor mu?? Böyle saçmalık nerede görülmüş yani anne ve babasıyla bu durumu görüşün.. Eğer çalışmıyorsa bunlar da gitsin köye milletin sırtına yük olarak mı bırakıldılar oraya?? Diğer bir mevzu ve beni en çok etkileyeni ise eşinizin benim param istediğime veririm şeklindeki söylemi... Buradan bence çıkarmalısınız bir kadın olarak bizler kendi paramızı kazanırsak hem maddi yönden hem de psikolojik yönden daha güçlü oluruz hem de eşlerimizin bize bakış açısı Bile değişir.. İki tane miniğiniz varmış Allah bağışlasın.. Onları bırakabileceğiniz bir kayınvalide ya da anneniz ne bileyim yakın bir akrabanız varsa siz işteyken onlarla ilgilenebilir.. Artık birçok çocuklu anne çalışıyor.. Hiç kimseniz olmasa da yakınlarınızda bir komşu bir dost güvenilir birine belirli ama cüzzi bir miktar ücretle çocuğunuza baktırtabilirsiniz.. Şimdi çalışacağım çalıştığımı bakıcı ya mı vereceğim şeklinde düşünüyor olabilirsiniz ama eşiniz "kendi parasını" istediğine veriyor sizde pek ala istediğinize verebilirsiniz bence.. Bir yerden başlamak adına bunu kesinlikle yapmalısınız.. Daha sonra daha iyi bir iş daha iyi maaş sahibi olma şansınızı arttıracak bir girişim olacaktır sizin için.. Kimse bir yerlerden başlamadan bugünlerine gelmedi sonuçta..En azından ben öyle çok komik rakamlarla saçma sapan yerlerde işe girmiştim 😂🤭 Ama deneyim oldu işte şimdi çok daha iyisine sahibim Allah nasip eder daha da iyisine denk gelirim kimbilir 😊
Benim derdimle dertlenecek kadar güzel bi yüreğiniz var, inşallah en hayırlısıyla karşılaşırsınız. Evet görülmemiş saçmalıkları ailesinde gördüm. Ama bende de hata, çok kısıtlı yaşadım ta düğün öncesinden başlayarak demek ki ben de kendime bu hayatı layık gördüm. Bebeğim 2 aylık bırakmayı, çalışmayı şu an düşünemem. Ayrılsam bile babamın emeklisinden biraz bana da düşüyor, annemden belki yardım alırım, nafaka filan derken zaten şimdiki maddi yaşantımdan çok ta bi farkı olmaz, zorlanmam yani. Şu an hiç bir şeye karar verip cesaret edemiyorum. Çok canım sıkılıyor bu durumlara çok..

Benim derdimle dertlenecek kadar güzel bi yüreğiniz var, inşallah en hayırlısıyla karşılaşırsınız. Evet görülmemiş saçmalıkları ailesinde gördüm. Ama bende de hata, çok kısıtlı yaşadım ta düğün öncesinden başlayarak demek ki ben de kendime bu hayatı layık gördüm. Bebeğim 2 aylık bırakmayı, çalışmayı şu an düşünemem. Ayrılsam bile babamın emeklisinden biraz bana da düşüyor, annemden belki yardım alırım, nafaka filan derken zaten şimdiki maddi yaşantımdan çok ta bi farkı olmaz, zorlanmam yani. Şu an hiç bir şeye karar verip cesaret edemiyorum. Çok canım sıkılıyor bu durumlara çok..
Neden boşanma konusunu düşündünüz Ben o şekilde birşey demedim yanlış anladınız beni.. Bebeğiniz 2 aylıkken zor evet belki biraz daha büyüdüğünde boşanmdan yani evliyken çalışabilirsiniz şeklinde birşey söyledim.. Eşinizle tek sıkıntınız buysa bence boşanmayı düşünmelik bir durum değil neden öyle konuştunuz ki?? Minicik evlatlarınız da varmış.. Saçma sapan insanlar yüzünden neden eşinizden boşanacaksınız..

Neden boşanma konusunu düşündünüz Ben o şekilde birşey demedim yanlış anladınız beni.. Bebeğiniz 2 aylıkken zor evet belki biraz daha büyüdüğünde boşanmdan yani evliyken çalışabilirsiniz şeklinde birşey söyledim.. Eşinizle tek sıkıntınız buysa bence boşanmayı düşünmelik bir durum değil neden öyle konuştunuz ki?? Minicik evlatlarınız da varmış.. Saçma sapan insanlar yüzünden neden eşinizden boşanacaksınız..
Eşim onlardan daha saçma çünkü. Dışardan bakıldığı zaman çok hayırlı bi insan, çok dindar ama bana iyi bir eş değil.evlenmeden önce beni seviyor diye düşünüyordum. Evlenince hemen hevesini aldı. Annesiyle arasında aşk başladı. İlk günümüzden itibaren her gün annesiyleydik ben ağlarken, hayal ettiğim evlilik bu değil sonra onla vakit geçirelim derken o halinden çok memnundu, benim üzülmemi ciddiye almıyordu. Şimdiye kadar hep onlar oldu esas ailesi. Şimdi eve gelip elinden telefonu düşürmüyor benle doğru düzgün konuşmuyor. Dışarı çıksak gözü sürekli başka kadınlarda. Çok kötü hissediyorum kendimi

Ayrıca durumunuz yokken ihtiyacınızdan fazla bir harcamaya gitmeyerek yeri geldiğinde bazı şeylerden kısmakla siz hata yapmadınız bununda böyle düşünmeyin.. Bu yapılması gereken birşeydi ve siz gereğini yaptınız.. Sizi ve çocuklarınızı sıkıntıya sokacak şekilde harcamalarda bulunmamak en güzeli inanın..

Ayrıca durumunuz yokken ihtiyacınızdan fazla bir harcamaya gitmeyerek yeri geldiğinde bazı şeylerden kısmakla siz hata yapmadınız bununda böyle düşünmeyin.. Bu yapılması gereken birşeydi ve siz gereğini yaptınız.. Sizi ve çocuklarınızı sıkıntıya sokacak şekilde harcamalarda bulunmamak en güzeli inanın..
Yok insan gibi yaşamaktan çıktı artık benim yaptığım da. Değiyor mu kesinlikle hayır

Eşim onlardan daha saçma çünkü. Dışardan bakıldığı zaman çok hayırlı bi insan, çok dindar ama bana iyi bir eş değil.evlenmeden önce beni seviyor diye düşünüyordum. Evlenince hemen hevesini aldı. Annesiyle arasında aşk başladı. İlk günümüzden itibaren her gün annesiyleydik ben ağlarken, hayal ettiğim evlilik bu değil sonra onla vakit geçirelim derken o halinden çok memnundu, benim üzülmemi ciddiye almıyordu. Şimdiye kadar hep onlar oldu esas ailesi. Şimdi eve gelip elinden telefonu düşürmüyor benle doğru düzgün konuşmuyor. Dışarı çıksak gözü sürekli başka kadınlarda. Çok kötü hissediyorum kendimi
Demek ki tek problem bu değilmiş :( Sizin yaptıklarınıza karşı bu davranışları gerçekten çok kırıcı.. Bu şekilde de bu adamla yaşamak mecburiyetinde değilsiniz.. Sadece biraz cesaret edin.. Ailenizle konuşsanız olmaz mı??

Demek ki tek problem bu değilmiş :KK43: Sizin yaptıklarınıza karşı bu davranışları gerçekten çok kırıcı.. Bu şekilde de bu adamla yaşamak mecburiyetinde değilsiniz.. Sadece biraz cesaret edin.. Ailenizle konuşsanız olmaz mı??
Bi annem var onun da şu aşamada faydası olacağını sanmıyorum manevi anlamda

Görende düşünür ki eşiniz 10 bin üzeri kazanıyor , evdeki ailesini hiçbir şeyden mahrum etmiyor , öyle davranıyor eşiniz işte.

İki tarafta tutumlu değilse ;

Değişmez bir gerçek , çiftlerden biri kısarsa , diğeri açıkta kalanı harcar.

Diğeri , kısan kişi zaten bir şeyden anlamıyor, o böylede geçinir, ihtiyacı yok zaten diye düşünür.

Sözüm bu kadar...

Bi annem var onun da şu aşamada faydası olacağını sanmıyorum manevi anlamda
Ya ne bileyim.. Bu adamdan boşanırsınız annenizin yanına gidersiniz çocuklarla o ilgilenir bir iş bulursunuz hem eve destek olur hem çocukların bakımını sağlarsınız annenizle yaşar gidersiniz işte.. Eşinizde zaten mecbur çocukların bakımı için size yardım edecek.. Bunlar imkansız şeyler değil inanın bana.. Daha mutlu olacağınız adımlar atın lütfen.. Gözü dışarda diyorsunuz sizinle konuşmayan bir adama hizmetçilik mi yapacaksınız?? O da yetmezmiş gibi bir de Onun sçama sapan ailesine katlanacaksın..

Ya ne bileyim.. Bu adamdan boşanırsınız annenizin yanına gidersiniz çocuklarla o ilgilenir bir iş bulursunuz hem eve destek olur hem çocukların bakımını sağlarsınız annenizle yaşar gidersiniz işte.. Eşinizde zaten mecbur çocukların bakımı için size yardım edecek.. Bunlar imkansız şeyler değil inanın bana.. Daha mutlu olacağınız adımlar atın lütfen.. Gözü dışarda diyorsunuz sizinle konuşmayan bir adama hizmetçilik mi yapacaksınız?? O da yetmezmiş gibi bir de Onun sçama sapan ailesine katlanacaksın..
Evet bazen düşünüyorum ona ve ailesine katlanmak için hiç bir sebep bulamıyorum

Eşinizin değişeceği yok. Siz de çocuğa alıyorum deyip kendiniz gizlice para biriktirin en iyisi

Bana karşı değil ama ailesine karşı evet, onlar da çok güzel kullanıyor. Bunu ona anlatamıyorum. Bu akşam ben hep kısıyorum dediğimde yarın git istediğini al yeter ki lafını yapma dedi, laf arasında nankör dedi
Zaten maaş 3bin tl ise 800 kira 800 de kardeşine verse siz hangi kısımla istediğinizi alacağınızı sorun.

Saçma değil. İnsan sadece görünenden ibaret duygusuz bir varlık değil.iç konuşma, karşıdakine verdiğimiz enerji bunlar mutlaka çok önemli şeyler. Siz çok pozitif şeyler yazmışsınız ben şu an o kadar iyi düşünemiyorum. Gece salonda uyudum sabah bana çok kızıyordu neden orda yattın neden beni namaza kaldırmadın diye. Gözüm kapalıydı hatta ne bakıyorsun bile dedi bi ara çok sinirliydi bana karşı. Ben de iyi bir şey düşünemiyorum onunla iyi olmak istemiyorum çok yoruldum ailesinin bitmeyen beklentisinden. Eşim kendini ne sanıyor ayda ne kazanıyor, onlar ne sanıyor bilmiyorum ama bu yaşadığım hayat, hayat değil onu biliyorum. Hiç bir şey almamaya çalışarak, çok kısıtlı bir şekilde yaşıyorum o da parası çok sanıyor demek ki

Su an keske yanyana olup yuzyuze sohbet edebilseydik.. su yaziyi 55 yasina gelmis annem 30 sene once yazmis deseler inanirim..
Sizin hislerinizi anliyorum.. hissediyorum..
O pozitif sozleri cumleleri inanarak soylemeseniz de olur.. sadece bir kez denemenizi istiyorum.. ne kaybedersiniz ki..
Hatta şöyle bile yapabilirsiniz. Hissettiginiz tum duygularinizi da soyleyin. Dediginiz icin insan duygulariyla var.. eminim esiniz hissedecek.
Aklinizdan gecen icinizden gecen herseyi sanki esiniz karışınızda sizi sessizce dinlermis gib dökün.. sonra onunla anladığınızı vs inanmasaniz da soyleyin.. yengeme de cok israr ettik yapması icin :) gercekten hicbirsey kaybetmedi

Peki esinde bir düzelme var mı?. Yani yengeniz bunu sadece kendini rahatlatmak için mi yapiyor
Yengeme ayni soruyu sordum nasilsiniz diye.
Dediklerini yazayim.
Ilk evlendigimizde nasilsa oyle olmaya çalıştığını farkediyorum. Bir konu oldugunda itiraz eden adam gitti beni dinleyen bir adam geldi. Ayni fikirde olmasak bile inatlasip tartismiyoruz. beni anladığını söylüyor.

Bu arada bir not duseyim..
Dayimi görseniz sinir krizi gecirirsiniz. Genel kultur zirve. ama asla farkli goruslere acik degil. Dogru tektir ona gore.
ama yengem son bir kac aydir cok rahat :)
Kardesi 3 kez ariyor 1kez cevap veriyor onda da kendi sagligi ailesinin ihtiyaclarinin onceligini soyleyip kapatoyor. ben sokkkk

Su an keske yanyana olup yuzyuze sohbet edebilseydik.. su yaziyi 55 yasina gelmis annem 30 sene once yazmis deseler inanirim..
Sizin hislerinizi anliyorum.. hissediyorum..
O pozitif sozleri cumleleri inanarak soylemeseniz de olur.. sadece bir kez denemenizi istiyorum.. ne kaybedersiniz ki..
Hatta şöyle bile yapabilirsiniz. Hissettiginiz tum duygularinizi da soyleyin. Dediginiz icin insan duygulariyla var.. eminim esiniz hissedecek.
Aklinizdan gecen icinizden gecen herseyi sanki esiniz karışınızda sizi sessizce dinlermis gib dökün.. sonra onunla anladığınızı vs inanmasaniz da soyleyin.. yengeme de cok israr ettik yapması icin :) gercekten hicbirsey kaybetmedi
Çok isterdim ya 😊eşimle mesajlaşıyoruz da o hiç anlamıyor beni, şu an anlaşılmaya o kadar ihtiyacım var ki. Ben harcama yapmıyorum canımın istediğini alsam paran yetmez ay sonunu getiremezsin demiştim dün akşam. O çok zoruna gitmiş bu kadar şikayetçi olduğunu bilmiyordum yazıklar olsun diyor. Arkadaşlarım kocalarını borca sokuyor dedim, onlarla bir daha görüşürsen hakkım sana haram olsun diyor. Sana insan gibi bir şey söyledim olur veya olmaz dersin ama içinde ne kadar şey birikmiş dedi. Biz birbirimizi anlamıyoruz ya. Bazen kadın kadının halinden daha iyi anlıyor. Şu an eşim için düşünebilecek iyi bir şeyim yok hiç

Ben nasıl evlendim biliyor musunuz kuaföre hiç gitmedim gelin başı makyaj filan evde bi tanıdık kendince yaptı. Gelinliği ödünç aldık birinden. Dış çekim, balayı filan yapmadık. O kadar pişmanım ki. Eşimin durumu iyi değil, zora sokmiyim dedim hiç bir şey istemedim. Evlendikten sonra gördüm ki annesi başta olmak üzere ailesi sürekli bir şeyler talep ediyor. Kiralarını verdiği de oldu, borç diye para aldıkları da. Hiç biri geri gelmedi.

Hatta bir şey ekleyeyim, yüzüğümü en ucuzundan aldı. İncecik, hafif bir şeydi ama çok sevmiştim, anlamı büyüktü benim için o zamanlar eşimi çok sevdiğim için. Onu bile %99kaynım çaldı
Iste bu yuzden tasarruf edim diye kendi ve cocuklarinin isteklerinden kesme yarin sen birsey istesen esinin zorûna gelir ama kardesleri istese zoruna gelmez bu daha da kotu

Ben olsam hangi parayı vereceksin senin paran yok ki senin paran yok beni delirtmek mi istiyorsun zaten açlık sınırında yaşıyoruz ne parası derdim, aç gururlu dedikleri bu olsa gerek bi de bozulmuş haspam. Bence her ay 200-300 borca sokun bu adamı kendinize alın hatta madem dışarı çıkınca kadınlara bakıyor o kadınlar gibi olun

Back
X