Hayır her şeyden çok kısıyorum. Faturalar, alışveriş aklınıza ne gelirse çok dikkat ediyorum. Daha yeni maaş aldı dün, hemen bugün aramış kaç aylık fatura var ödeyemiyoruz diye, eşim de geldi bana dedi çünkü biliyor verse bile kalan parayla ben idare ederim ama kesinlikle verme dedim
Siz birşeylerden kismasaniz ki zaten kirayı ödedikten sonra kalan para belli neyine kısıyorsunuz anlamadım ama eşiniz kardeşlerine geri çevirmek zorunda kalmaz mi? Yoksa borç harç verir mi?Korkarım ki eşim benden gizli verir. O zaman ne onla konuşurum ne yemek yaparım sinirimden ama çözüm değil benim eşim hep enayi
Ağlayasım geldi şu mesajınızaİki bekar aldiklari parayla gecinemiyor siz evde 2 bebek 4 kişi nasil geciniyorsunuz da daha 700 liralik fatura odeyecek paraniz kaliyor anlamadim.
Eşiniz de kuş kadar para kazaniyor, yarim yamalak ev gecindiriyor bir de "benim param" havalarina giriyor.
Siz tasaruf işini baya baya abartmişsiniz, siz tasarruf ettikçe kenara para koydukça eşiniz ev gecindirdigini zannediyor, kenara para bile artiyor zannediyor. Boyle adamlara tasaruf filan yapmayin cocuklarinizdan kismayin, bakalim kardeslerine para yedirebilecek mi o maaşla.
Ağlayasım geldi şu mesajınıza
Sakin ha sakin birinde esimde bana benim param dedi 4 yillik evliliğimizde 1 kez dedi hala burnundan gelir pisman ustelik 2 cocugunuz varEşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Herkesin tepkisi eşinize.. Siz üzülmeyin . Geçim derdi her ailede var.Ağlayasım geldi şu mesajınıza
Yok durumumu halimi anladığınız için, eşim asla anlamayıp hala bana nankör dediği içinBen sizi uzmek istemedim eşinize kizdim.Kusura bakmayin
Yani bana kızdığınız gibi bir şey gelmedi aklıma, kendi halime yandım, dışardan biri tam olarak doğruyu gördüğü halde eşim bir türlü göremedi..Ben sizi uzmek istemedim eşinize kizdim.Kusura bakmayin
Yani bana kızdığınız gibi bir şey gelmedi aklıma, kendi halime yandım, dışardan biri tam olarak doğruyu gördüğü halde eşim bir türlü göremedi..
Tavsiyem açık açık tasarruf yapmayın. Para biriktiriyorsanız bile gizli yapın. Eşiniz sizin bi şekilde idare edeceğinize inandığı için o tarafa para veriyor.Biri bilerek biri korunurken oldu ben de başa dönsem hiç yapmazdım, evlenmezdim hatta. Çok eziyetini çekiyorum maddi manevi
Eşim o kadar sinir bozucu bir şekilde hayır demeyi bilmiyor ki büyük ihtimal yarın kaynım arayıp yine para isteyerek, o da benden gizli verecek. Buna nasıl engel olabilirim sizceAslinda disardan gormesi daha kolay olur zaten, asil zor olan içeriden gorebilmek. Eşinizin görevi sizin, cocuklarinizin ihtiyaclarini eksiksiz gidermek once bunu yapsin sonra baskalarini dusunur.
Para benim diye birsey yok, evlenmeseydi o zaman.
Ayrica "benim param" diye soyledigi parayi da siz kendinizden kisip kenara atmissiniz, atmayabilirdiniz o para sizin de hakkiniz gayet.
Elin kadinlari kenari para atmayi birak saçma sapan istekler için kocasina gerekirse borca harca sokup aldiriyor. Kismayin bu kadar kendinizden kiymet bilsin. İnsallah anlar
Aman alisveriste bir noksan birakmadan al git kendine ust bas al gecelik takimi alHerkes hak ettiği hayatı yaşıyor belki de. Ben de çok enayilik ettim aşırı gereksiz şekilde iyi niyetli oldum eşime karşı. O bunu kesinlikle anlamıyor. Ben bu hayatı layık gördüm çocuklarıma ve kendime. Ama artık bunu aşıp içimden geldiği gibi rahat harcamak istiyorum, nasıl yaparım bilmem de
Canım benim diyesim geldi sizeAman alisveriste bir noksan birakmadan al git kendine ust bas al gecelik takimi al
Cocuklarina ic camasirlarini yenilicem de 3 4 tane al ayakkabi al
Buzdolabina duzenleyici al mutfaga biraz renk kat
Bu dediklerimle de fazla para harcanmaz ama neyse
Değil mi ya, çok zoruma gitti konu benim.Ben çocuğuma beğendiğim bir üstü alamazken kalkıp da ailem bile olsa kimsenin hem de yüklü faturasını ödeyemem!
Bir kere haramdır o, çocuk rızkı çalmaktır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?