• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne zaman dediniz?

larissa1907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
2.222
170
123
Çook merak ettiğim bir konu :44:ben şimdiden demeye başladım ama ne kadar zormuş kayınvalidene anne demek... alışamadım bi türlü :105: Siz ne zaman demeye başladınız?? Alışabildiniz mi zamanla?

ilk zamanlar "teyyy ayy an" falan şeklinde teyze-anne karışımıydı benimde :1: :1:

sonra bi bakmışsın anne oluvermiş zamanla ağzına oturmuş bile.. yani kalıba uygun bir zaman dilimi yok ama kendiliğinden gelir o zaman.. endişe etme :6:

yaaaa bende diyemiyorum nişanlanalı 2 ay olacak ve kayınvalideciğim ona anne diye hitap etmemi istiyor ama ben yapamıyorum.. :) ne zormuş bu işler..

hayır bide sağolsun bizim kanarya daha o akşam evden çıkarken anne-baba dedi bizimkilere.. eee ben kaldım sap gibi.. diyemiyorum da..

:1: :1:

neyse zamanla düzelecek inanın banaa.. :8: :8: :8:

benimki anne dememe bayılıyo :)) bi hoşuna gidiyo ki sormayın. ama tabi demesi çok zor hele ki annenin yanında, sanki o üzülüyomuş gibi...ayy ne zormuş ya

erkekler anne-baba deme konusunda hiiiç zorlanmıyorlar... keşke onlar gibi rahat olabilsek.. kayınvaliden arasıra işittiriyorr anne-baba demek lazım falan filan :)

Ben birseye sinirlisem teyze derim eger iyisem ki genelde hep busekilde annem derim oda bana annem der
Sadece 7 yildir birkikteyiz daha evli degiliz ;)))

benimde demem gerek ama daha 1 kerecik diyebildim:31: içimden o kadar çok geliyo ki,ama ağzımdan çıkamıyo işte.
'hoş geLdin kızım' dedi, 'hoş buldum anne' dedim ama o anne nasıl bir anneydi tahmin edin işte- ann.. dedim 'e' duyulmadı bile:9:
babayada - bab diyorum gerisi kalıyor:17::9:
niişanLım babama baba dedi, diyemem derken..
şaka maka nasıL alışırım hiçte bilmiyorum of..:31:

ilk kez telefonda konuşurken dedim. onda da yanlış anladı, anne dedim diye beni diğer gelin sandı. :27: bi daha da demedim. diyemiyorum. eskiden derim ne var ki falan diyordum halbuki.

Benim sözlümün babası, sözlüm 2-3 yaşındayken vefat etmiş. O yüzden baba kelimesine çok uzak. Babama ne diyecek bilemiyorum. Baskı yapmak istemiyorum üzülsün hiç istemiyorum. Ama anneme anne deyip babama baba demezse hiç olmaz. Ama hiç baba dememiş ki kıyamam :25:

Bizim de sözleneli nerdeyse 22 gün oldu ama sözden sonra telefonda görüştük sadece ilk yüz yüzeyken demek istiyorum bu yüzden daha diyemedim siz miz diyerek idare ediyorum. :9:

Sözden önce,nişanlımla kendi aramızda konuşurken hep bana takılıyordu "Anacım anacım" dersin diye..Çünkü nasıl dicem derdi vardı, sanki kendi annem babam ayıplayacak gibi..Sözü taktık el öperken öpeyim anne diye çıktı bi anda..Sanki aylardır o anı bekliyormuşum kendime o kadar şaşırdım ki..Tabi kendi anne-babamın yüzüne bakamıyorum daha..Ama şuan çok rahatım, karşıdan da o samimiyeti alınca kendi anneme nasıl sesleniyorsam kayınvalideme de aynı şekilde annem diyebiliyorum...

sözümüzden 1 hafta sonra anneler günüydü.. anne diyemedim teyze dedim :52: kayınvalidem anne de bana yoksa dilin alışır teyzeye hep öyle dersin dedi.. ilk başlarda diyemedim utandım ama şimdi maşallah her şeyde anne diyorum oda mutlu oluyor :1:

Bende ilk zamanlar teyze diyecekken hemen anne diyordum ama insan yine şaşırıyor geçen gün yine teyze dedim :9:

Mümkün olduğu kadar geç denilmesi taraftarıyım. Ben sözlenince hemen demeye başlamıştım,oysa ki kaynanatörü daha tanımamışım:47: Anne kelimesini zerre kadar haketmiyormuş,annemin tırnağı olamazmış. Bi kere deyince de değiştiremiyorsun kolay kolay,tuhaf olmayacak olsa X hanım diye hitap etmek istiyorum:31: Bunu başarana kadar da genelde hitap etmeden konuşuyorum,seslenilecek bir durum olsa dahi seslenmiyorum.

ben valla biraz şirinece bişe olduğumdan gülerek şakalaşarak söylerim hiç sıkılmıyom ilk günden beri söylüyorum :) :)

Back