• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Siz kızınızı hangi liseye yönlendirirdiniz

ahsen76

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
238
0
316
48
İstanbul
Arkadaslar kızım liseye baslıyacak , yarında puanlar acıklanacak ve ertesı gunde seçimleri yapılacak ,ama hala karar veremedi hangı lıseye gıtmek istedigini,yanlıs meslek seçimide yapsın istemiyorum ,sizin kızınız olsa nereleri önerirdiniz tabiki puanının önemli oldugunu biliyorum ama en azından fikirlerinizi bilmek istiyorum....birde istanbul anadolu yakasında oturuyorum üsküdar çamlıca taraflarına tasınma ihtimalimizde yüksek tasınmasak bile hergün babasıyla gidebilir....:kahve:

hangi seçenekler var önünüzde? o taraflarda aklıma gelen hüseyin avni sözen var anadolu lisesi olarak, çok iyi bi okuldur.

kızınızın puanı kaç?ıyiyse eğer anadolu öğretmen veya iyi bir anadolu lisesi olabilir.Oralar gelmiyorsa,biraz düşükse sağlık meslek lisesini her zaman öneririm.

anadolu lisesi dedim ya, okumuyomusunuz?

puanlar bugün açıklanıyor zaten de yine de insan 3 yılın ortalamasını aşağı yukarı hesaplayabilir.Kan tutuyorsa olmaz tabii,kızınız nereyi istiyor,o da önemli,ilgi alanları ne,ona bakmak lazım.Yanlış tercihler çok yapılıyor malesef.

Evet canım acıklandı 400 aldı ama ortalaması 380 geliyor üniversite okumak istiyor ben meslek okusun istiyorum mimar falan henüz karar veremedi

380 ortalamayla anadolu liselerine girelimiyor artık..
heleki istanbulda falan..
üniversite istiyorsa düz liseye gönderin.
meslek liseslerinden üniversite şansı çok düşük oluyor..
hem dershaneyede yollarsınız inşallah kazanır üniversiteyi o zman...
mimarlık falan meslek liselerinden olmaz..
temennim inşallah bir anadolu lisesi kazanır.kazanamazsada bence ona bir sorun. üniv. istiyosa düz liseye gönderin..

ne yazık ki o puana anadolu lisesi gelmez.14-15 yaşında bir birey ne istediğine tam karar veremiyor ne yazık ki,aceba gerçekten mimar olmak istiyor mu?ıstiyorsa düz liseye gönderin.Ama düz liselerin hali de belli,offf zor bir durum

ama artık bütün liselerin durumu vahim :S
arkadaşlık ortamları falan.bence birşey farketmez...
yinede siz bilirsiniz.bakalım tercihlerden sonra belki de yerleşir anadolu lisesine.
ama o puanlar yerleşilen bi anadolu lisesi ne kadar iyi olabilir bilemiycem

şansınız açık olsun

meslek lisesinden çıkıp 2 yıllık mesela restorasyon okuyabilir, oradan mimarlığa geçenler var

evet arkadaşlar çok zor ya ,kendide ne istedigini bilmiyor tam olarak bu gün ögretmenine gitti tercihler konusunda kitapçık vericek hafta sonu düşünücez birlikte yanlış karar vermekte istemiyoruz.mimarlıgı isyeten benim. hayırlısı artık hakında...........

mimarlık okuması çok zor bi meslektir yalnız. daha sonra çocuğunuza bunu aşıladığınız için pişman olmayın. aslına bakarsanız kadınlar için de hiç rahat bir meslek değil, geceniz gündüzünüz yok.

BENDE LİSEYE GEÇTİM KIZINIZIN ORTALAMASI 380 MADEM BNCE 380 puanla düz liseye gideceğine bir sağlık meslek lisesine gitmesi daha garanti olur diye düşünüyoruma.s

bu seneki puanları bilmiyorum ama geçen sene sağlık meslek liselerinin puanı 390-400den başlıyordu..siz yine de puanlara bir bakın.ne olacağına karar vermediyse düz liseye gitmesi iyi olur diye düşünüyorum çünkü meslek liselerinde seçeneğiniz kısıtlı.ve zaten o liselerden üniye geçişte epey sorun yaşandı,haberlerde görmüşsünüzdür.katsayı vs..yine de siz bilirsiniz.umarım kızınız istediği yeri kazanır :)

Maalesef bu puan Anadolu Lisesine yetmiyor. Bende Anadolu Lisesini 3 puanla kaçırmıştım ve düz liseye gittim.. Bu sene düz liseden mezun oldum. Bu sene ilk üniversite sınavlarına girdim ve başarı sıralamam 3.000. Türkçe-Matematik öğrencisiyim.. Hukuk yazmayı düşünüyorum çünkü rahat rahat Hukuka yetiyor. Yani Düz Liseye gitsin ve dersleri baştan sıkı tutsun isteyince herşey oluyor.. Benim lisemin eğitimi iyiydi ama Beyikdüzünde okudum ben.. Anadolu Yakasında hangi okullar iyi bilmiyorum. Ama Beylikdüzünde Recep Güngör Lisesi ve Cahit Zarifoğlu Lisesi iyi düz liseler arasında.

meslek lisesinden çıkıp 2 yıllık mesela restorasyon okuyabilir, oradan mimarlığa geçenler var

Bu yazıyı okuduktan sonra mimari restorasyon bölümünü biraz araştırdım ve dgs sınavı die bir sınav varmış bu sınavı kazananlar mimarlığa geçiş yapabiliyorlarmış. Siz mimari restorasyondan mı mimarlığa geçtiniz acaba? Ben bu yıl üniversite tercihi yapıcam ve mimarlığa geçiş şansımın da olması sebebiyle bu bölüm aklıma yattı diyebilirim. Eğer bana bu bölüm hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. Hangi üniversiteleri tercih edersem mimarlığa geçiş şansım yüksek olur? dgs sınavı zor bir sınav mı ne tür sorular çıkıyor? Ve başka bilmem gereken şeyler varmı. Bu arada ben meslek lisesi bilgisayar bölümü mevzunuyum aslında.

Back