Siz de böyle misiniz?

Ay öyle mi çok özür dilerim ben bilmiyordum sevgili Otrera
estağfurullah özür dilenecek bir durum yok ki :)

endişenizi anlıyorum ama nf1 ve nf2 nin bazı tanı kriterleri mevcut.

sadece cafe au lait varlığı ile tanı konulamaz. mesela bu lekelerin en az 2 si doğumda var mıydı? şu anda en az 6 adet leke var mı? çapları en az 5 mm den büyük mü?

gözde pigmentasyon, omurgada skolyoz, gözde gliom, doğumda hidrosefali,hipertansiyon, ailede DOKTOR ONAYLI nf-1 tanısı varlığı vb...

ilerleyen yaşlarda öğrenmede güçlük , konuşma bozukluğu,dikkat eksikliği,epileptik nöbetler vb...

kuzucuk kaç yaşında bilmiyorum ama, bence uzman doktorunuza güvenin ve google'a bakmayın :)

google a göre hepimizin 3 günlük ömrü kalmışş

Hayır hiçbiri doğumda yoktu. Ortalama 4. Ayda fln çıktılar. 5 mm den büyük 5 tane leke var. Bugün resmen cetvelle ölçtüm. Dikdörtgen şeklinde olan leke için uzun kenarı çap kabul ettim. (Matematik öğretmeni olmanın yan etkisi bu da) diğer belirtiler yok ama belki de çok küçük olduğuniçin yok bebeğim. (9 aylık) ailemde nf hastası bildiğim kadarıyla yok ama tabi iki-üç nesil öncemin doktor yüzü gördüğünü sanmıyorum. Çocuk doktoru bende yeğenimde ve babamda bu lekelerden olduğunu söyleyince umursamadı ama bizde 1 tane var oğlumda sayıca fazla. Eğitim Araştırma paklar diyeceğim ama orda da gen testinin %95 sonuç verdiğini okudum. Çok haklısınız Google dan bakmamam gerektiğini biliyorum ama kendimi alı koyamıyorum. Zaman ayırıp mesaj yazdığınız için çok teşekkür ederim.
Not: lekeler doğum sırasında olmadığı için sevinmeli miyim acaba

Merhaba, acaba test yaptırdınız mı son durumlar nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…