• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz de Aldanmayın..!

azul

Muchas Gracias a DİOS..!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
3.236
14
158
Ankara
Arkadaşlar az önce farkettiğim bir şeyi paylaşmak istedim sizlerle,

Eşimden bilgisayar yanlarına konulan ufak kaktüslerden istemiştim,

Radyasyonu engelliyomuş ya,

Gitmiş çiçekciden almış,

Ufacık üçlü saksı içinde ve üstlerinde kırmızı pembe çiçekleri vardı,

ınternette biraz araştırdım çiçekçilerde satılan bu tip kaktüslerin üstünddeki çiçeklerin kendi çiçekleri olmadığını okudum,

Baktım benimkiler gerçek gibiydi,aldırmadım pek,

Sonra bugün üstlerine su püskürttüm biraz,

Az önce çiçeklerine bakıyodum ki ellerimin kıpkırmızı boya olduğunu gördüm,

Çok şaşırdım,demekki doğruymuş okuduğum,

Silikonla yapay çiçekleri yapıştırmışlar ve boyamışlar,:1shok:

Siz de kaktüs almak isterseniz benim gibi aldanmayın diye uyarmak istedim...
boshayallersmile

evet ya bende dikkat ettim geçen aklıma gelmişti, çiçekçide çok güzel açan bir çiçek evde açmıyo diye. hormonla ilaçla falan yapıyolar zannetmiştim demek böyle oluyomuş

evt cnm kaktuslerin normalde çiçegi olmas...üzerine yapıştırma yapıyorlaR:)ama güzel görünüyor sevimli duruyorlar:)

Evet çok sevimli duruyolar da,su dökünce üstünden boyaları akıyo...:sm_confused:

ay hakkaten yapıltımamıymış
almıştım ben en az çiçeklisinden:)
vay uyanıklar yaa

geçen gün aldım çiçekçiden baktım çiçeğin kenarlarından silikon görünüyor anladım ne oyun olduğunu bıraktım hemen.

çiçeklerle süslemeseler o kadar da sevimli olmaz zaten kaktüs ler:))))bende hep kendileri açıyo sanıyordum o çiçekleri:)

ama benimde var çiçekli kaktüsüm.çiçekleri canlı çiçek.silikon falanda göremedim akannehir

Gitmiş çiçekciden almış,

İnternette biraz araştırdım çiçekçilerde satılan bu tip kaktüslerin üstünddeki çiçeklerin kendi çiçekleri olmadığını okudum,

boshayallersmile

:1shok::1shok::1shok:gerçektenmi bende o çiçekler kaktüse ait sanıyordum ve çok hoşuma gidiyordu alırsam dikkat ederim artık sağol canım

Evet malesef gerçek,

Gerçek kaktüsler de çiçek açıyo ama bunlar sahte çiçeği yapıştırıyolar hemen satılsın diye galiba,

Normal saksıda çiçek açan kaktüsler var,

Bunu genelde parmak kaktüs diyolar ya onlara yapıyolar,

Neyse artık daha dikkatli davranırız çiçek alırken...
boshayallersmile

ama benimde var çiçekli kaktüsüm.çiçekleri canlı çiçek.silikon falanda göremedim akannehir

Benimde çiçekli kaktüsüm var senede bi kere açıyo...Slikon değil yani açarken görüyorumkaydirigubbakcemile3

Benimde çiçekli kaktüsüm var senede bi kere açıyo...Slikon değil yani açarken görüyorumkaydirigubbakcemile3

Evet gerçek kaktüslerin çiçeği senede bir açıyo,

Ama bunlar açmamış kaktüslere rekli yapay çiçek yapıştırıyolar,

Hakkaten kafayı daha hayırlı şeylere yorsalar bu milletten çok icat çıkar valla...
boshayallersmile

benimki daha 5-6 aylık açtığına şahit olmadım ama canlı olduğundan eminim.çünkü aldığımızda üstünde 3 tane çiçeği vardı,çiçeğin biri zamanla soldu ve kuruyup düştü CADIARZUa.s

slm kızlar bende iki çeşit kaktüs almıştım biri dikensiz olanından cam kenarına aldım üstünde yapay çiçek vardı yapay çiçeğini çıkardığım kaktüs çiçek açıcak galiba diğer dikenli olanda şuanlık bişey yok,çiçekleri bende gerçek zannetmiştimsempatiksalakcinni

Gitmiş çiçekciden almış,

İnternette biraz araştırdım çiçekçilerde satılan bu tip kaktüslerin üstünddeki çiçeklerin kendi çiçekleri olmadığını okudum,

boshayallersmile

kaktüs neden radyasyonu alsın ki o da her bitki gibi sadece fotosentez yapabilir yani gündüz karbondioksiti yutar oksijeni varir neyse paylaşımın için teşekkürler kandırılmamak için iyi keşif

Her bilgisayarın yanına tercihen çiçekli, minik ve hoşunuza gidecek bir kaktüs koyun.

Yabancı birçok ofiste Bilgisayar-Kaktüs ikilisine rastlayabilirsiniz.Kaktüs, radyasyonu

absorbe eden ender bir karaktere sahip.

memurlar.net

Aşağıdaki de konunun kaynağı olan ıngilizce makaleden alıntı...

most from issue 2622 of New sos-Scientist magazine, 17 March 2005, page 127

PS:"One of the hazards of modern life is computer screens, which give off radiation. Cacti

grow in deserts in strong sunlight, which has very high levels of ultraviolet. So buy a

cactus and stand it in front of your computer screen to absorb all that harmful

radiation."

Ne kadar doğru bilemem ama biz yine de alalım hem çok şirinler hem de faydalı değil mi?

boshayallersmile

olmaz olurmu benim komşumun evi yıllardır kaktüs dolu yerini severse öyle bir çiçekler oluyorki hayret edersiniz. yapıştırma falan değil gerçek çiçekler arkadaşlar tomurcuk hallerinden açmış ve artık solmuş hallerine kadar hepsini gördüm.

is yerimde bir kaktüsüm vardi, beni kizdirmak icin bir kizarakadasim almisti bana, tipi cok komikti :) senede bir acardi, aman ne mutlu olurdum ama :)))

Hayret birşey, nerden akıllarına gelmiş....
Yani bunuda yaptılar ya...

Back
X