Tüm kaktüsler çiçek açar. Bazısı 10-20 yılda bir, basızı da senede 2-3 defa açar. Bu benim her sene çiçek açan kaktüslerimden biri.
Bunlar da bir arkadaşın kaktüslerinden genel görünüm, çiçekler hakikidir. (fotoğraf agaclar.net sitesinden alıntıdır.)
bendede kaktüs hastalığı var 5-6 tane var kocamaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn oldular ve her yaz çiçek açanıda va 2 senede bir açanıda çok seviyom kaktüşlerimi
ben deçiçekçiden ufak çiçekli kaktüs almıştım zamanında kaktüs uzun zaaman pek büyümedi sonra az bir şey fark etti boyu. ama çiçek kalıcıydı değişme yoktu. zaten çiçeği ellerseniz dikkatlice bakarsanızanlarsınız yapay olduğunu.
bende de kaktüs hastalığı var çok seviyorum renkli küçük saksılaa yerleştiriyorumcamın önüne koyuyorum.çok hızlı uzuyorlar ve de doğuruyorlar hemen doğuranı başka saksıya alıyorum bi sürü kaktüsüm oldu. hepsi kocaman olsalarrrr çok güzel olacak
bende almıştım 3 tane. bilgisayarın yanında duruyodu. bayağı zaman durdu. düğün telaşı derken bakamadım onlara. annem bigün geldi dediki kaktüsler çürüdü ama çiçeklerine bişey olmamış:) gidip bakarımki çiçekler yapıştırmaymış. okadar zman yapay olduğunu farketmedim bile. küçücük saksılardaydı çiçekçi haftada bir 1 çay kaşığı su versen yeter demişti. toprağına döküyodum suyu, çiçeğine gelmediği için boya falan akmadı anlamadım oyüzden.
Kaktüslerin çiçeği vardır,hatta bizim kaktüslerimizin pempe pembe açardı 2.gün sönerdi..Bazı kaktüsler güneşi çok severler bazıları da sevmezler,ama çiçekleri gerçekten çok güzel göz alıcı..Asıl mesleğim ziraat olduğu için okul zamanlarımda çok haşır neşirdim süs ve bahçe bitkileriyle..
o daha hoş görünmesi için yapılan bir şey...
eminim oradakı çiçekçiye sorsaydınız da o gerçek demezdi :) kandırılmış değilsiniz...
kaktüsünüzün çiçek açmasını istiyorsanız kışı dışarıda geçirmesini sağlayın.
en küçüğünden en büyüğüne çiçek açar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?