• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siyasi kitap önerisi

efile

J&C
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
103
0
96
Denizli
arkadaşlar ben türkiyenin yakın siyasi geçmişi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum 70 lerden 80 lerden itibaren türkiye siyasi geçmişini anlatan tarafsız güzel bir kitap varmı bildiğiniz yardımcı olursanız çok sevinirim tşkler :)

erdal şen ( bir yiğit vardı ), remzi çayır ( adım yeşil ). şuanda aklıma gelenler bunlar arkadaşım. umarım yardımcı olabilmişimdir

ben çok fazla yakın tarih kitapları okuyorum ..ama bu konuda tarafsız kitap bulmak çok zor ya da imkansız...siyaset kendisi başlı başına tarafsız bir olgu değilki hakkında yazılanlar tarafsız olsun.. herkes kendi bakış açısından anlatıyor olayları ..fakat olayları belgeler ışığında açıklayan kitaplar var ..ayrıca yakın tarih derken özellikle okumak istediğin konu varmı ?

Banu Avar 'ın kitaplarını tavsiye ederim. Çünkü delillerle sunuyor böyle şöyle diye. Ama söyledikleri çok aşırı iddialı olduğu için komplocu dediler kadına hep.Ne yazık ki zamanında o komplo teorisi denilen olayları birer birer yaşıyoruz (afganistan, ırak, suriye vs vs / kısaca BOP) Yanlı olduğunu da söyleyenler var ama kadın yanlı olsaydı ben iddia ediyorum şöyle derdi.Halbuki her söylediğinin ardında ispatlanmış her yerden bulunup görülebilecek net bilgiler oluyor, yoksa da eninde sonunda ortaya çıkıyor.Tercih meselesi tabi ama ben onun kitaplarını öneriyorum;)

Bir de ders kıvamında konuları anlatan İlber Ortaylı 'nın kitaplarını okuyabilirsin.(Mesela; Türkiye'nin Yakın Tarihi isimli kitabını) Dili akıcıdır zaten üniversitede öğrencilere okutuyor yanlış hatırlamıyorsam. Kendisi zaten Türkiye'nin en bilgili tarihçilerinden Halil İnalcık'ın öğrencisiydi.O da onun gibi çok bilgili bir insan pek çok tv programına da konuk ediliyor.

ORal Sanderin Siyasi Tarihi var 1.Dünya Savaşıyla, Sovyetlerin yıkılışı arasındaki zamanı kapsayan,Türkiye eksenli değil ama ben yinede tavsiye ederim.

Bir de işine yarar mı bilmiyorum ama Türkiye'de sol örgütler / Türkiyede sağ örgütler diye iki kitap var yazarı kim bilmiyorum şimdi araştırma yaparken kullanmıştım. Oturup sana hikaye anlatır gibi yakın tarih anlatmıyor o nedenle sıkıcı gelebilir daha çok ansiklopedik sözlük gibi.

Onun dışında düşündüm düşündüm kütüphanemdeki yakın tarih kitaplarına baktım, tarafsız diyebileceğim bir yayın bulamadım ki imkansız zaten insanın yakın tarihini tarafsız bir biçimde yorumlayabilmesi.

hem yakın tarih hem siyasi hem tarafsız diyorsun korkarım öle bi kitap yok fazlasıyla taraflı
yakın geçmişi anlamak istiyorsan 90 lı süreci ve 80 li süreci iyi analiz etmen lazım
70 80 li yıllar türk solunun etkisi vardır
90 lar ise kürt solunun çıkış zamanıdır.faili meçhuller felan felan

Tarafsızlık beklemeyin bence, siyasi kitap yazan biri bir derdi bir düşüncesi olduğu için yazıyordur. Bilginizi artırmak istiyorsanız farklı bakış açılarından yazarları okumanız daha sağlıklıdır.

Size önerebileceğim bir kitap 68 Kuşağı devrimcilerinin hikayelerini anlatan Erdal Öz'ün Gülünün Solduğu Akşam kitabıdır. Anı-roman tarzındadır.

Back