• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siyaset gecmisimiz ve ülke gelecegine yön verenler...

Koskoca gezi direnişi nedeni sadece ağaçlarmış ben de buna modern körlük diyorum :52:

Charles Montesquieu boşuna söylememiş “İnsan Ne Kadar Az Düşünürse, O Kadar Çok Konuşur.”

Bu yazilari kimseye zorla okutmuyorlar, isteyen uyur isteyen uyanik gezer, isteyen kullanmaya, isteyen kullanilmaya devam edebilir. Ben birseyleri bilmek isteyenler icin arastirmalarimi yaziyorum. Varsa paylasacak birseyi olan paylasabilir.

Enerji;
Evet enerji o kadar önemliki artik, ülkelerin özgürlügü ne andlarla, ne dillerle ne baska birseyle oluyor.
Bu yüzyilda özgürlük icin tek sey gerekli, enerjiniz var mi yok mu, bagimli misiniz, bagimsiz mi?
ISte bu sorularin cevabina göre özgürsünüz yada degilsiniz.
Önümüzdeki en az 40-50 yil icin bir ülke özgürlükten bahsedebilmesi icin ordusunun sinirlarinin hicbir önemi yoktur.
Enerji konusundaki durumudur onun özgür mü degil mi oldugununu belirleyecek olan
Türkiye yi degerlendirirken, misak-i milli sinirlari icinde degerlendirmek uyumaktir. Evet tam manasi ile uyumaktir.
Türkiye yeri itibari ile cok önemlidir. Dünyadaki en büyük enerji kaynagi olan ortadogu ile, enerji tüketimi had safhada olan Avrupanin arasinda, enerji akisinin yapilabilecegi tek ülke.

Henüz gezi olaylari baslamadan önce, 2013 mart aylarinda amerikan istihbarati Türkiye nin Kuzey Irak ile isbirligine gidecegini ögrenir.
O dönem Amerikada Irak savasinda maddi manevi zarara ugrayan ülke amarika, ekonomik olarak ( enerji aslinda) karli cikan Türkiye diye konusmalar oluyordu.

Hatta financial times yazari Daniel Dombey in 14 mart 2013 te yayinlanan bir yazisi vardi.
Irak savasindan Türkiye nin ekonomik galip olarak ciktigini yaziyordu ki, henüz Türkiye nin Kuzey Irak ile anlasma imzalamak istedigi bizim ülkemizde bile tam bilinmiyordu.

Ne hikmetse o zamanlar ülke karistirilmak icin bir bahaneler bulundu Allah tan amaclarina ulasamadilar.
Simdi ise daha fazla göze batmaya basladi Türkiye.

Enerji konusunda asya, körfez adalari, ortadogu tekrar parselleniyor.
Bu parsellenmeye taaa Pakistandan baslandi Myanmar, Arakan ve orada yasanan katliamin sebebi aslinda cok önemli.
Amerikanin Asyada ayagina dolacabilecek en önemli güclerden biride Çin.
Somalide bir körfez icin kaos, kargasa cikarilmis, eli silahli eskiyalar ( küresellerin üniformasiz askerleri) ile ülke kontrol altina alinmis , Aden körfezini ele gecirip istedikleri gibi kullanmislardir ve kullaniyorlar.
Bu nokata bugün binlerce insanin kaninin döküldügü Arakan in haritadaki yerine iyice bir bakin.
Ufak birde arastirma yapin. ( anlatmak cok uzun sürer)

Konudan konuya geciyorum ama, hani iznik konsilinden sonra Hiristiyanlar arasindaki fikir ayriliklarini destekliyerek, onlarin savasmasini saglayan yahudiler, onlar savas halindeyken istediklerini aldilar onlardan ve hiristiyanlarin bu fikir ayriligi savasi 1000 yil kadar sürdü.
Simdi ayni sey Islam icin kullaniliyor ya.
Bu noktada Kenya dan bahsetmek istiyorum.
Nairobi CAI ve MOSSAD in en güclü oldugu yerdir ve CAI ve MOSSAD in afrika merkezidir:)
Ve biliyormusunuz, Kenya daki müslümanlar arasinda mezhep farkliligi bile olmamasina ragmen, altini ciziyorum, mezhep farkliligi bile olmamasina ragmen, birbirlerinin izine kursun SIKMAKTADIRLAR.
Nedeni soruluncada bazi dini konulari karsi tarafin yanlis uyguladigini söylemektedirler yani cok kücük fikir ayriliklari vardir ve birbirlerini yemekten cevrelerinde ne olup bittigini görememektedirler:))

Gelelim Pakistana.
Bizimle ne ilgisi var demeyin coook ilgisi var.
Burada bu yazim kalsin ve kayit olsun.
Cok yakinda Pakistanin elinde bulunan nükleer silahlar konu edilmeye baslanacak.
Pakistanin nükleer silahlari kontrol altina alinmali diyecek büyük abiler ve bunun icin bir coook gerekceler sunacaklar:)
Bu arada gelismislik olarak neredeyse Türkiyeden 50-60 yil geride olan ( her anlamda) bir ülkenin, sehirleri, yasanmaz sehirler secilen bir ülkenin nükleer silah üretim merkezi var:)
Ufak bir arastirma yaparak bu 3. dünya ülkelerinin bile cok cok gerisinde olan ülkeye kimler o teknolojiyi vermis bakin.
Simdi o nükleerler tehlike olarak görülecek, dünyayada öyle gösterilecek, pakistanda cikacak ( cikarilacak) kargasa sonrasi, nükleerlerin
kontrol altina alinmasi gerektigi söylenerek müdahale edilecek:)

Bu arada Ortadogudaki müslümanlar, darbelerler, ayaklanmalarla, kargasayla birbirini yerken, ortadoguda, seriatla yni dinle yönetilmesine ragmen tarihinde hic darbe görmemis bir tek ülke var:)) ISRAIL

Yine cok uzun oldu yazi, devam edecegim..

Son düzenleme:
Weiss her yazinin basinda milleti azarlamayi birak istersen
Bizim yazilarimiz isine gelmeyince oyle hemen kimseye yok okumayin diyemezsin
Ne Ben ne de arkadaslarim senin cocugun degiliz

Son düzenleme:
bende şu bizi daha çok ilgilendiren kanal istanbul ve boğazlar konusunu merak ettim, o kısma ne zaman değineceksin acaba sevgili weiss?? ve yazılanlara ne diyorsun...yoksa konuşmalara böyle toplu monolog havasında mı devam edeceksin???

Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim İsrail dinle yönetilmez. Nüfusunun büyük çoğunluğunu yahudilerin oluşturduğu parlamenter bir cumhuriyettir. Toplum üzerinde din etkisi fazladır fakat bu din kuralları ile yönetildiği anlamına gelmez...Örneğin israilde resmi olarak çiftleri hahamlar evlendirir fakat devlet, bunu kabul etmeyen ve absürd bulan bir kesimin yurt dışında gerçekleştirdikleri evlilikleri de yasal sayar.

karşılaştırmaların çok benzer ve mantıklı değil..iki farklı din dinini farklı yaşayan iki kesim. Neden İsrail dediğini anlıyorum aslında sen de şu -İsrail, siyonistler ve çok hain planları- teorilerine inananlardansın sanırım ama lütfen İsraili bu kadar önemsemeyin o da Amerikanın dünyayı sömürme çıkarlarına alet ettiği işine gelmezse kullanıp atacağı milletlerden bir tanesi..ha birbirlerinin çıkarlarını desteklerikleri sürece yanyana gidecekler ama İsraille ilgili böyle çok gizli komplo teorileri üretmeye gerek yoktur.. ya da pakistan ve bilmem ne afrika ülkesi ile Türkiyeyi karşılaştırmak fazlaca saçma ve Türkiyemi aşağılamak olur (cahilce diyecektim ama okumana saygı duyduğum için demiyorum) dünya varolduğundan beri güçlü güçsüzü ezme ve bişeyleri bahane ederek sömürme peşindedir...Amerika yıllarca Irak petrolleri için insan hakları bilmem ne ıvır zıvır bahanelerini üretti, İran için bahanesi elindeki silahlardı, pakistan için nükleer enerji vsvs...yani bunlar dünya tarihinde çok da yeni olan ve şaşırtıcı şeyler değil...

Bulabilirsem Hes lerle ilgili kendi çektiğim bir kaç resim paylaşacağım. Öyle zannettiğin gibi dış mihraklar iki ağaç kesiliyor diye halkı galeyana getirip sözde türkiyenin ilerlemesini baltalamıyorlar. Hes lerin ne olduğunu ne anlama geldiğini o yörede yaşayanlar bilir ki ben 3 yıl içlerinde kaldım. Yaşamak gerek öyle Türkiyeden uzakta yaşayıp hatta Türkiyede yaşayıp görmeden bilmeden ahkam kesmekle olmaz, olsa da yanlış olur...Yaşanan her şeyi böyle dış mihraklara yüklemek gerçekleri görmemek, görmek istememek demektir...neyse ben de uzun yazmaya üşenirim ama burda bırakmayacağım...kanal istanbul meselesinin derin bilgilerini açıkladıktan sonra sana sormak istediğim bir kaç sey daha var....

Son düzenleme:
bende şu bizi daha çok ilgilendiren kanal istanbul ve boğazlar konusunu merak ettim, o kısma ne zaman değineceksin acaba sevgili weiss?? ve yazılanlara ne diyorsun...yoksa konuşmalara böyle toplu monolog havasında mı devam edeceksin???

Ben de merak ettim bunu. Eğer monolog havasında devam edecekse "weissın siyasi günlüğü" falan diye değiştirilsin bari başlık..
Zira yazılanlarda herhangi bir kaynak falan da yok.

Ve 3 sayfadır sabırla bekliyorum, yazılarınızın bir kaynağı vardır mutlaka ama kaynak belirtilmeden kafadan yazılıp gidiliyor, ilk mesajda gaflara kaynak gösterildi o da kapatılan diğer topik sebebiyle mecburen gösterilmek zorunda kalındı ama diğer yazılarınızda kaynak yok, hani demiştiniz ya Mune sabretseydiniz kaynak gösterecektim diye, 3 sayfa sabrettim hala kaynak yok.

Burda herkes birşey yazar o zaman, herkes birşey atar ortaya.
"Türkiye de yilbasi sonrasi cikarmayi planladiklari kargasayi kim finanse edecek, kargasanin fitili nasil ateslenecek?" Bu öngörünüzün kaynağı nedir mesela?

Peki bu öngörünüzün dayanağı? "Amerika da kendilerine " tam zamaninda geldiniz. Bundan sonra sizi burada SIK SIK görmek istiyoruz" dediklerini söyleyen CHP heyeti, biliyoruz, Amerika ile cok isleri var bundan sonra:)"

Kaynak göstermediğiniz zaman, karalama yaptığınızı düşündürürsünüz.
Hani siz gerçeklerden yanaydınız, karalamalar hoşunuza gitmiyordu, sizde mi aynı karalama kampanyalarında buldunuz çözümü:51:

Araştırın vs demeyiniz bana, burada yazdıklarınız ordan burdan topladığınız birkaç cümle yazıya yorum katarak aktarmaktan başka hiçbirşey değil, konu siyasetse kaynak belirtilir, yoksa bende ordan burdan kırparak, kendimce derleyerek, öyle bir yazı çıkartırım ki ortaya aklınız şaşar ama ben bunu yapmam, kaynaksız hiçbir yazı paylaşmadım zira karalayıcı olur.

Lütfen kaynak...

Ugramayali neler yazilmis, neler cizilmis. Umudumuz Barzani olmus. Enerjiyi Barzani sayesinde Turkiye ucuza kapatip Rusyaya bagimliliktan kurtulacakmis.. Tabi canim, Amerika da zaten bos durup bizim kose olmamizi bekliyordu... Ne hayaller... Barzani kim yav, taninmamis bir ulkenin taninmamis lideri.. Cumhurbaskani mi desem, basbakani mi desem, ne desem bilemiyorum. Teroristlerden medet umar hale geldik. Sayin Erdogan'in Turkiyeyi getirdigi son nokta bu. Bunla da ovunuyoruz ya, helal olsun bize.. Israil'in vadedilmis topraklarina adim adim yaklasmasina getirilen aciklama bu mu? O topraklari, o petrolu Barzani'ye yedirirler mi? Kurttu, Turktu ayagina mis gibi kullaniyorlar Barzaniyi de, Erdogani da... Amerika dururken, Turkiye Kurtlerin sirtindan kaymak yiyecek.. O da guzelmis. Zaten Amerika Irak'a da keyfe keder girmisti, Barzani sebeplensin diye...

Gezi olaylarinin faturasi da gene halka cikartilmis.. 1 trilyon veya 18 trilyon, ne farkeder? Halkin ugratildigi zarar.. Iyi oldu yazdiginiz, AKP hukumetinin kriz yonetimindeki becerkisizliginin faturasinin ne oldugunu herkes gormus oldu. Iki agac kesilmesinden baslayan bu kriz, halkin isteklerini hice sayan, halkina zerre kadar saygisi olmayan iktidar sayesinde nerelere dek buyudu, ne kadar zarara yol acti. Kimin cebinden cikti? Kendileri bir kurus kaybetti mi? Estiler, gurlediler, "capulcular, teroristler" dediler, "bizim yuzde elliyi evde zor tutuyoruz" dediler, olaylari bastirmaya yonelik yapici, birlestirici aciklamalar yapmak yerine halki her dakika daha da cok kiskirtan aciklamalar yaptilar, yetmedi Avrupa'dan gelen "dur" ikazlarina bile kafa tuttular, ne oldu? Para guvenli ortami sever, ekonomi ince ayarlar uzerinde ilerler, para kacmaya baslayinca cikip "faiz lobileri"nden dem vurmaya basladilar. Ekonomiden anladiklari o kadar iste.. Ondan da sinifta kaldilar. Sen yangina korukle gidersen, memlekette adeta bir ic savas ortami yaratirsan, kendi insanlarini gaz bombalari ile, kimyasal katilmis tazyikli sular ile yakarak, gaz fisekleri ile binlerce insani yaralar, sakat birakirsan sicak para bu ortamda durur mu? Hayatimda bu yasima geldim, daha kotu yonetilmis bir kriz gormedim. Bir de ayni kifayetsizlikle sucu hak arayan halkin ustune yigmaya ugrasiyorlar. Oh ne ala memleket...

Bu ulkede ikinci bir kriz cikarsa bunlar ulkeyi bu sefer batirir, benden soylemesi...

Son düzenleme:
Hem ben bu konuya ilk acildigi gunlerde baktigimda ilk sayfalarda uzun uzun Weiss ile Mune'nin birbirlerine yazdiklari ve tartismalari vardi, aslinda cok da eglenceli gidiyordu. Niye silinmis? Hani konulara yazilan yazilarin silinmesi yasak idi? Bu yasak sadece bize mi isliyor?:53:

Cikarilmak istenen mezhep catismasi ( alevi-sunni catismasi) bilgilerinin kaynaklarindan bazilari CEDS eski baskani Aytunc Altindal,( mekani cennet olsun, kendisi cok önemli bir insandi, ondan ögrenilecek cok sey vardi), [FONT=&quot]Ankara Strateji Enstitüsü ve Polis ve İc Güvenlik Uzmani Mehmet Arican[/FONT] dir.
Bu bilgiler kolayca ulaslabilecek bilgilerdir.

"Amerika da kendilerine " tam zamaninda geldiniz. Bundan sonra sizi burada SIK SIK görmek istiyoruz" sözü, Amerika dan dönen CHP heyetinin kendisine aittir. Görüsmelerin devam edeceginin ve amacinin ne oldugunun bilgi kaynaklarindan biri AEI uzmani Michael Rubin dir.

Iznik konsili hakkinda yazilmis kitaplar vardir ama bilgilere internettende ulasilabilir.
Enerji konusu, ortadogu, asya ve körfez adalarinda olanlari dünya gündemi takip edilerek ögrenilebilecek seylerdir.

Ben, insanlarin bunlari konusmaktan neden rahatsiz oldugunu anlamiyorum.
Enerjide disa bagimliyiz, disa bagimlilik cok tehlikeli birseydir. Paranizin olmasi dahi birsey ifade etmez. Cok uzk gicmiste olmayan ihtiyac kuyruklari tekrar yasanabilir.
Bugün dünya yeniden sekilleniyor, eski gücler yikilip yeni gücler kuruluyor, neden insanlar hala yorgan kavgasi ediyor.
Tek dert türkce konusulmasi mi deniyor?

Yahu hani biz kurtulus savasinda birilerini denize döktük, birilerini ülkeden attik falanya.
Ülkemizi isgal etmek istedikleri icin savasip, denize döküp, ülkeden attigimiz insanlarin bu ülkede koca koca kolejlerinin olmasi ve kendi dillerinde de egitim vermeleri normalken, bizimle omuz omuza o kisilerle savasan kürt vatandas neden kendi dilinde egitim görmesin?
Millet olarak Türk milletindenim, Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletindenim dedikten sonra ister Kürdüm desin, ister lazim, ister kürtce egitim veren yerde okusun ister türkce ne fark eder yahu.
Millet ne demektir? Millet tek bir irk manasina gelmez, tek bir irk olmasi gerekmez! Millet, birarada yasayan, ortak bir dili, gecmisi, gelenegi..olan insanlarin olusturdugu topluluktur! Ortak dil Türkcedir, devlet Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bitti.
Iste efendim kürt yok, iste bölünüyoruz, iste kürtce egitim olmaz falan filan bu gibi seylerin ülkemizde nelere sebep oldugunu görmüyor musunuz?

Bugün Rusya tek elinden kurtulmusuz , bunun ne kadar önemli birsey oldugunu biliyor muyuz?

Sonra devam edeyim, cok yogunum..
Bir sonraki yazida SSCB nin dagilmasi sonrasinda ortaya cikan Oligarklari, bu oligarklarin nasil islevsiz hale getirildigini, neden Erdogan a Putin benzetmesinin yapildigini yazayim. O zamanlarda olanlarla bugün türkiye de yapilanlari konusalim...

Kaynak linkleri lütfen...
Burda bunca insan
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...-dis-agrisina-dayanamayip-hapisten-kacti.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...2962-ey-turk-erkegi-kurtarma-gozde-tezer.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...ssizlesmeye-ilac-olarak-kalem-efendiligi.html

Siyasi kimliklerle uzaktan yakından alakası olmayan günlük konuları paylaşırken bile kaynak gösteriyorsa, siz Rusya, Amerika, Türkiye'nin siyasi hamlelerinden bahsediyorsanız ordan ona ulaşılır, burdan buna ulaşılır deyip kaynak linkleri vermeyi pas geçemezsiniz.

----Cikarilmak istenen mezhep catismasi ( alevi-sunni catismasi)----

sayın başbakan fitili bugün Şebn-i Aruz törenlerinde yine ateşlemeye çalıştı hadi bakalım vatana millete hayırlı olsun...dış mihrak işimi ki acep??? başbakan Amerikaya giden Kılıçdaroğlu ve Ceehaaapeee ile ortak mı yürütecek ki bu komplo teorisini...oğluma pasta yapmayı ben öğretmiiş olabilir miyim??? e) hiçbiri

herşeyi konuşuruz sevgili weiss,fakat konuşma karşılıklı olur, seçtiğin şeye cevap verip yine kendi seçtiğin ordan burdan bişeyler anlatırsan ona karşılıklı konuşma denmez..... belki uzakta olduğun için bilemiyorsun ama bahsettiğin konuları halk olarak aşalı çooook oldu (kürtçe, kürt okulları) milletin derdi kürtle değil TERÖR ve TERÖRİSTLE

söylemek istediğim çok şey var da eğer cevap vermeye temezzül edersen bir şey sormak istiyorum İznik konsili ile ilgili internetteki bilgileri okuyup bugün için çıkarım yapmak düşüncesi sana mı ait...yani tüm o analizleri sen mi yaptın...Eğer öyle değilse bu çıkarımı yapan kişiyi de öğrenebilir miyiz???

Son düzenleme:
Birşey dikkatimi çekti kaynaksız açılmış bir konu uyarılara rağmen devam ediliyor. Ama daha önce kaynak belirtilmediği için kapanan konular var. Buradaki ikilemi çözemedim.
Konu kapatılmasından yana değilim bu ayrı, değişik görüş ve düşünceleri okumak hoşuma gidiyor.
Sadece merak ettiğim biraz sonra linklerini koyucağım konularla bu konu arasındaki farkı çözemedim. Ortak özellikleri kaynak belirtilmemiş olmaları.
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...irse-kamuya-baska-hic-eleman-almayizquot.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turkiye-dunya-gundemi-iste-siyaset-meydani/663767-obezite-vergisi.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...t-meydani/663981-ogrenci-evleri-denetimi.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...k-ogrenci-ayni-evde-olmaz-denetleyecegiz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...k-ogrenci-ayni-evde-olmaz-denetleyecegiz.html

Amacım polemik yaratmak falan değil sadece farkı anlamak istiyorum. Yani bu konuya verilen şans diğer konulara neden verilmedi.

Son düzenleme:
Mune hanim siz bütün bilgiyi internetten mi aliyorsunuz?
Ben yazdigim her bilgiyi internette yazilimi diye arattirip link bulamam! Ama kitap adi, uzman adi, ropörtaj tarihi vb gibi seyleri yazabilirim.
Ben okudugum sayisiz kitap, yerli ve yabanci uzmanlarin ropörtajlari, tv lerdeki aciklamalari, bazi önemli kuruluslarin kücük ama cok önemli aciklamalari, dünya gündemi uzmanlarinin arastirmalari vb gibi seyleri arastirip, okuyup, dinleyip ögreniyorum.

Ama madem illede link dediniz internetten bulabildigim kadari ile bazi linkleri paylasayim;

Gezi olaylarinin sebebinin ne oldugunu ( IMF ye borcunu ödeyen hükümeti devirmek) ve gezi olaylari sonrasinda, Ingiltere de yapilan bilderberg toplantisinda yeni eylemler icin dügmeye basilabilecegini söyleyen CEDS eski baskani Aytunc Altindal in aciklamalari.. video ve yazili

[video=youtube;sbw6Z_VFE8Q]http://www.youtube.com/watch?v=sbw6Z_VFE8Q[/video]

A. Altndal: Bilderberg'de yeni eylemler iin dmeye baslabilir!.. - haberkalem

Polis ve İç Güvenlik Uzmani Doc. Dr. Mehmet Arican nin sonbahar ve sonrasinda cikarilmak istenen alevi- sünni catismasina dikkat cektigi ropörtaji.

" İslam Dünyası ve Ortadoğu da çıkarılmak istenen mezhep savaşının Türkiye’de harekete geçirilmesi için girişimlerin olduğunu vurgulayan Arıcan, Türk-Kürt çatışması çıkarmayı başaramayanların yeni oyunu mezhep çatışması olduğunu belirtti. Yaşanan son gelişmeler ile bunun açıkça ortaya çıktığına dikkat çeken Arıcan, alevi vatandaşlar üzerinden Türkiye’nin gerilime itilmek istendiğini söyledi. "

Sonbahar plan - Milat Gazetesi

Wall Street Journal gazetesinin 7 kasim 2013 te yaptigi haberle, 2 kasim 2013 de istanbulda binlerce alevi vatandasin eylem yaptigini ve Türkiye de mezhep gerginliginin basladigini duyurdugu haberi. Burada dikkatinizi cekerim bu haber tamamen yalan Türkiye de böyle bir eylem düzenlenmedi ama gazete alt hazirliklari yapiyor. ( bunun Türkce linkini bulamadim ama bulunca eklerim, ingilizce bilenler gazetenin sitesinden o tarihe girerek yaziyi bulup okuyabilirler)

Bazi Türk gazetelerinde köse yazarlarinin alevileri gaza getirme yazilari yazmasi...

Burada yazdigim hicbirsey kendi görüslerim degildir!! Arastirarak edindigim bilgilerdir! Ve bu bilgilerde, isinde uzman kisilerin kitap, röportaj, konusma ve arastirmalarindan elde ettigim bilgilerdir!

Ben yinede paylastigim bilgileri internette bulabildigim kadar bulup paylasmaya calisirim!

Rusyadaki oligarklar, putin, oligarklarin ne derece önem kazandigi, nasil islevsiz hale getirildigi ve amerika da, Basbakan Erdogan icin neden " Türkiye nin Putini" dendigi baska zaman..

Son düzenleme:
kaynak kitaptır denmiş te ben de bir bilgi geçeyim kaynak vermek şu yazar şöyle diyor demek değildir, hangi yazar hangi kitabı ve sayfa numarası belirtmek gerekir ki buna KAYNAK diyebilelim :) tabi kaynak internet sayfası ise link verilir bu kadar....

Atatürk'ün geometri kitabı yazdığı için mason olduğunu ya da mason olduğu için geometri kitabı yazdığını iddia eden bir tarihçinin gezi olayları ile ilgili geliştirdiği komplolara şaşırmadım.

Atatürk'ün bir çok geometri ve matematiksel terimini türkçeleştirdiğini, ayrıca yanında Türk dili ve Türk tarihi ile ilgili bir çok kitabının olduğunu bilmiyor muydu rahmetli? Bence biliyordu. Zira kendisinin bilgi birikimi bazen insana "vay be" dedirtiyordu.

Dolayısıyla hala "gelişmekte olan" Türk toplumunun geçmiş ve şimdiki paranoyalarını istismar ederek komplo teorileri üreten bir insanın gezi olayları ile yaptığı açıklamaların nazarımda hiç bir inandırıcılığı yoktur..

Kısacası "gezi olaylarının asıl amacı ya da perde arkası" gibi iddialara, bir yazarın komplo teorileri kaynak olarak kabul edilemez.
Ha ama bu iddialar tartışılır, o ayrı..

Son düzenleyen: Moderatör:
biliyorum alt mesajında okudum tekamül
ama okuduğumuz sayısız kitaba biraz farklı görüş çeşidi katarsak daha geniş düşünebiliriz olayları ve de o kitaplardan izlediğimiz şeylerden aldığımız bilgileri bizimmiş gibi aktarmazsak belki daha inandırıcı samimi olabiliriz...ha bir de havasını bile solumadığımız olaylar hakkında kilometrelerce uzaktan başkalarının komplo teorileri ile ahkam kesmeye kalkışırsak yanılabiliriz...

biliyorum alt mesajında okudum tekamül
ama okuduğumuz sayısız kitaba biraz farklı görüş çeşidi katarsak daha geniş düşünebiliriz olayları ve de o kitaplardan izlediğimiz şeylerden aldığımız bilgileri bizimmiş gibi aktarmazsak belki daha inandırıcı samimi olabiliriz...ha bir de havasını bile solumadığımız olaylar hakkında kilometrelerce uzaktan başkalarının komplo teorileri ile ahkam kesmeye kalkışırsak yanılabiliriz...

Şiddetle katılıyorum. Ben de her gün ve 24 saat havasını soluyamasam da, soluduğum kadarını ve arkadaşlarımca amatör kameralara çekilen o zulmü anlatabilirim.
O vakit benim de söylediklerim kaynak kabul edilebilir:ssz:

Bu forumda gezi olaylarına, izmirin, istanbulun, ankaranın göbeğinde, o en sıcak zamanlarda katılmış arkadaşlar var..
Bana göre hepsi birer kaynak, hem de en sağlamından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın nicksiz,
verdiğiniz tüm linklerle ilgili gerekli açıklamayı yapayım.
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...ogrenci-ayni-evde-olmaz-denetleyecegiz-3.html
Bu topik kaynaksız açılmıştı ve açıldığı dönem haber hükümetçe yalanlandığı için kaynaksız ve yalan haber gerekçesiyle kapatıldı.

------
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...t-meydani/663981-ogrenci-evleri-denetimi.html
Bu topik baştan kaynaksız konu olduğu için kapatıldı ama daha sonra konu sahibesi bana ulaşıp kaynak belirtti, kaynak eklediği için konuyu açacaktık ki missblue aynı içerikle başka bir konuda devam ettiklerini, konusunu açmamamı istedi, yani konu sahibesinin talebi üzerine kapalı kaldı topik.
------

http://www.kadinlarkulubu.com/turkiye-dunya-gundemi-iste-siyaset-meydani/663767-obezite-vergisi.html
Bu topikte varsayım üzerine açılmış bir topikti, içeriğinde paylaşılan haberin doğrulayan hiçbir kaynağa erişilemediği için kaynaksız konu gerekçesiyle kapatıldı çünkü asparagas olabilirdi ve sitede asparagas haber paylaşılmasına müsade edilmiyor.

-----
http://www.kadinlarkulubu.com/turki...irse-kamuya-baska-hic-eleman-almayizquot.html

Konu da kaynak yok, kaynaksız konu açılamaz sebebiyle kapatıldı.

-----

Veee bu konu

http://www.kadinlarkulubu.com/turki...ogrenci-ayni-evde-olmaz-denetleyecegiz-5.html
Bu topikte aynı gerekçeyle kapatıldı ve ne hikmetse o topikte asılsız, kaynaksız konu diyenler bu topikte ortada yok.

Ve o kadar haklısınız ki, hiçbirine bu topiğe gösterilen esneklik gösterilmedi.
Kaç sayfadır sabırla bekliyorum ama hala link bulamam deniyor, link yoksa kaynak yoksa konu da yok kimse kusura bakmasın
Karşı düşüncedekileri kolluyorsunuz diyenler verdiğiniz linklere tekrar bir bakıversin.

Ve bu topikte yeterince uyarı yaptığımı ve yeterince esnek davrandığımı düşünüyorum.
Hala verilen cevap aynı...

Back