• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Siyaha boyanmış saça mavi balyaj

florenc

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
13
0
16
Balıkesir
Merhaba, ben saçımı birkaç hafta önce siyaha boyatıp, ara ara kızıl balyaj yaptırmıştım. Daha sonra kızıl renk aktı, bakır gibi bir renk oldu. Balyajı tekrar yaptırıp saçı yıpratmak da istemedim, kötü durduğu için mavi siyah boya alıp saçımı kendim boyadım. Şimdi mavi balyaj yaptırmak istiyorum aralara. Ama saçımın doğal rengi kestane ve kuaförde siyaha boyandıktan sonra aralara kızıl balyaj atmak için oriel ile saçımın rengini açmışlardı ara ara. Ve saçım yıprandı bu kadar boyadan sonra. Mavi balyaj için de oriel kullanırlar herhalde, değil mi? Sizce çok yıpranır mı saçım, ve o mavi renk çok çabuk akar mı? :(

BEnim bi ara saçımda mor balyajlar vardı. Aslında mavi mor arası bi renkti gayet hoştu. Ama o tür renkler çok çabuk akıyor canım. Ve de evet oryalle açmadan siyahın üstüne o renkler olmaz. Bazı market boyalarının mavi- yeşl renkleri var. Onlarada bi bak istersen belki teknoloji biraz daha gelişmiştir.. Ama benim bildiğim kadarıyla siyah rengi açmadan üstüne hiç bi renk boya tutmaz.

BEnim bi ara saçımda mor balyajlar vardı. Aslında mavi mor arası bi renkti gayet hoştu. Ama o tür renkler çok çabuk akıyor canım. Ve de evet oryalle açmadan siyahın üstüne o renkler olmaz. Bazı market boyalarının mavi- yeşl renkleri var. Onlarada bi bak istersen belki teknoloji biraz daha gelişmiştir.. Ama benim bildiğim kadarıyla siyah rengi açmadan üstüne hiç bi renk boya tutmaz.

Kızıl da çok güzel görünüyordu saçımda ama 1 haftada aktı. Yine böyle olursa sırf birkaç gün mavi balyaj güzel görünecek diye kuaföre bir sürü para vermek de yine çok saçma olucak.. Saçımı doğal rengine mi döndürsem diye düşünmeye başladım ama bu siyahtan sonra nasıl tekrar kahverengiye döner, çok yıpranır mı bilmiyorum. Saçlarım uzun ve gür, böyle boyata boyata azalırlar yıpranırlar diye de korkuyorum

Merak etme canım saçın boyana boyana azalmaz :) öyle olsaydı benim kel kalmam gerekirdi :) Siyahı biraz kullan bence. Zaten o da zamanla akıcak. Aslında mavi balyajı evde kendin de yapabilirsin ama bi süre sonra sıkılıcaksan hiç tavsiye etmem çünkü sevdiğin renkler geriye dönüşü zor renkler. Benimde bi ara saçım siyahtı. Ama o zamanlar daha deneyimsizdim bu işlerde o yüzden kuaföre gittim orda açtırdım saçlarımı. Saçlarının kahveye dönmesi içinde önce açtırman gerek ama dediğim gibi bekle. Bu aradada saçlarına bolca yağlı bakımlar yap güçlendirmek için. Bu site de bol bol formül var zaten bulursun :) Birde iyice düşün bişey yapmadan önce hemen karar verip sonra pişman olma:) ha yine ben bundan sıkılmam mavi balyaj çok hoş olucak diyosan (ki eminim ki olur) bir kutu mavi boya alırsın o boyayla oksidanı dikkatlice az az hazırlar 15 güne bir boyarsın. Bi kutu mavi boyada sana en az 2 ay yeter bence :)

Merak etme canım saçın boyana boyana azalmaz :) öyle olsaydı benim kel kalmam gerekirdi :) Siyahı biraz kullan bence. Zaten o da zamanla akıcak. Aslında mavi balyajı evde kendin de yapabilirsin ama bi süre sonra sıkılıcaksan hiç tavsiye etmem çünkü sevdiğin renkler geriye dönüşü zor renkler. Benimde bi ara saçım siyahtı. Ama o zamanlar daha deneyimsizdim bu işlerde o yüzden kuaföre gittim orda açtırdım saçlarımı. Saçlarının kahveye dönmesi içinde önce açtırman gerek ama dediğim gibi bekle. Bu aradada saçlarına bolca yağlı bakımlar yap güçlendirmek için. Bu site de bol bol formül var zaten bulursun :) Birde iyice düşün bişey yapmadan önce hemen karar verip sonra pişman olma:) ha yine ben bundan sıkılmam mavi balyaj çok hoş olucak diyosan (ki eminim ki olur) bir kutu mavi boya alırsın o boyayla oksidanı dikkatlice az az hazırlar 15 güne bir boyarsın. Bi kutu mavi boyada sana en az 2 ay yeter bence :)

Kendim nasıl açıcam ama saçlarımı mavi balyajı kendim yapmaya kalksam bile? Becerebilir miyim ki?

Yani yapılamayacak şey değil. Ben evde kendi saç rengimi oryalle açmıştım. Nette bir sürü video var bu konuda izleyebilirsin. Ya da bilen bi arkadaşından yardım alabilirsin.Aslında o bakır kısımları kapatmasaydın üzerine direk mavi geçerdin. Ama sen şimdilik hiç bişey yapma. Saçların dinlensin biraz

Back