Esmer tende beyaz saç da kızıl saç da inanılmaz itici ve yapay oluyor, ne de olsa doğal sarışın ve doğal kızıllar beyaz tenlidir bu nedenle sarı ve kızıl tonları sadece beyaz tenlilere ve açık buğday tenlilere yakışır ve sadece onlarda doğal durur. Burada beyaz tenin bir üstünlüğü yok, yanlış anlamak isteyen böyle sözleri yanlış anlayabiliyor zaman zaman, ama gerçekleri konuşmak lazım. Hangi renge hangi renk yakışır gayet açık ve nettir, göreceli değildir. Esmer bir tende sarı saç kadar itici bir şey olamaz....Esmerler siyah, mavi siyah ve koyu kahve tonlarında boyatırlarsa doğal durur. Arkadaşımız beyaz tenli olduğundan doğal saç rengi koyu değilse siyah saç ifadesini çok sertleştirebilir. Ben bir defa çok koyu bir kestaneye boyatmıştım kaşlarım açık kumral kalmıştı inanılmaz itici ve kötü durdu o saç bende. Herkesin söylediği de ifademi çok sertleştirdiğiydi. Siyahı hiç düşünemiyorum! Ama doğalında koyu renk saç açık ten kombinasyonuna sahip insanlar var, onlara her renk tonu yakışır.
Yine de, arkadaşımızın durumu için benim fikrim düğünden önce saçları ten rengine uygun açık kahve tonlarına boyatmasından yana... :)