• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siyah pastel boyadan vazgeçmiyor :(

pericous

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
66
1
86
40
İstanbul
2,5 yasındaki kızım boyamaya yazmaya çizmeye cok meraklı ama sorunmu bilmiyorum önünde her renk boya kalemi varken siyah kalemden asla vazgeçmiyor. pastel yada kuruboya farketmez sürekli siyah kalemle karalıyor bu bir sorunmudur anlayamıyorum. psikologa götürmelimiyim yardıncı olurmusunuz varmı bizim gibi olan :?

Ruhsal gelişimini kontrol ettirmek için bir pedagoga danışırsanız daha iyi olur.En azından içiniz rahatlar.Hem de bilgilenmiş olursunuz.Biz ne dersek diyelim işin uzmanları en iyisini bilir.Belki o rengi çok seviyordur ya da kullanırken daha rahat ediyordur.Neyle çizdiği kadar neler çizdiği de çok önemli..dediğim gibi uzmana danışın

:))) Benim oğlum da boya yaparken sadece siyah kullanıyordu bende çok takılmıştım bu konuya ama halamız pedagog normal en sevdiği ve ilk ismini öğrendiği renk bu sorun yok demişti. Sizin de içiniz rahat olsun çocuklar bazı renklere takılabiliyorlarmış..

benimde 25 aylık bi kızım var geçenlerde kreşe götürdüm biraz oynaması ve o ortama alışması için,öğretmenler önüne kağıt ve boyaları koyduğunda kızım hep açık renkli olanları seçti ve hatta öğretmen kızımı gözlemlerken yanındaki öğretmene ''hep açık renkleri seçiyor'' demişti o an bunu önemsememiştim ama şimdi siz sorunca dikkatimi çekti demek önemli olabilirmiş bunlar,gerçekten bi pedagoga danışmak gerekir bende merak ediyorum..

canim ikibuçuk yasindaki bi çocuk siyah rengin iyiyi veya kotuyu temsil ettigini ayirt edemez ki.. bence karakteri farkli olabilir olumlu açidan yaklas... siyah renk net ve sert bir rnktir ne çizrsen çiz net bi goruntu alirsin, guçlu çizgiler yaparsin.. bunu onun karakteri olarak yorumla illa kotu bisey mi diye degil.. ama illa vazgeçmesini istiyosa boya kalemleri arasindan siyah rengi çikarmayi dene, aa kaybetmissin hep onu kullaniyosun nerde simdi ben bilmiyorum senin bilmen lazim, bulamazsan bugunluk digerlerini kullan diye..
veya onune bi obje koy mesela meyve veya internetten bi resim yazdir eglenceli olsun koy onune bunun aynisini yap bakalim ne kdr gerçekçi olacak ama ayni renk olucak de...
bence psikologa gerek yok ilerdeki her guçlugunde, hep birileri dogru yolu gostermicek.. kuçuk yastan alistiyrmayin biraz kendi kendine biseyleri asma sansi verin...

Back