• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler siyah nokta sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kimberly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
K

Kimberly

Ziyaretçi
arkadaşlar bi türlü kurtulamadım şu siyah noktalardan ne denediysem olmuyo clean & clear kullanıyorum pek bi fydasını göremedim dove kullan dediler kullanıyorum işe yaramıyo şu limonsuyu + yoğurtlu maskeyide denedm sonç negatif:( şunlardan tamamen kurtulmanın yolu yokmu??..

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı yoğurt

Malzemeyi karıştırıp haftada bir kez yüzünüze (göz çevreniz hariç) uyguluyorsunuz. Bu şekilde 20 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.
Not:arkasından 10 dakika kadar yüzüme buhar tutumak daha etkili sonuç veriyor. Böylece gözenekler genişlemiş oluyor ve bir pamuk yardımıyla siyah noktaları temizleniyor. )

o sorunbendede var bende yapiskan kulanmistim faydasi olmadi ama benim cilt maskemin faydasi oldu sanki roc dermotologic kib

Benimde en büyük sorunum ne yaptıysam iyi gelmedi...
Kolay ve yapılabilir sağol arkadaşım.....

Siyah noktalar için şu burun bantlarından kullanan var mı?
Yorumlarınızı bekliyorum.Sağolun şimdiden.

ben bantlardan kullandim,ise yariyor düzenli kullanmak lazim:1yes2:

Ben de kullandım.İlk bikaç saat güzel ama sonra yeniden siyah noktalar çıkıyor.Gözeneklerim oldukça genişlemiş sanırım.Bantlar da gözenekleri genişletir dediler bana. Siz ne önerirsiniz gözenekleri daraltabilmek ve noktalardan kurtulmak için?

Ben de kullandım.İlk bikaç saat güzel ama sonra yeniden siyah noktalar çıkıyor.Gözeneklerim oldukça genişlemiş sanırım.Bantlar da gözenekleri genişletir dediler bana. Siz ne önerirsiniz gözenekleri daraltabilmek ve noktalardan kurtulmak için?

bende kaç gündür aynı soruya cevap bekliyorum hiç mi bilen yok arkadaşlar şu gözenekleri daraltmak için ne yapmalıyız???????????:uhm: :uhm: :uhm: :uhm: :uhm: :uhm: :uhm: :uhm: :uhm:

arkadaslar size evde cok kolay yapabilecehiniz bir maske yazicam cok etkili oluyor yulfezmesi ve bal cildiniz yagli ise maya birebir siyah noktalar icin.2 kasik yulafezmesini bir kaba koyup üzerine cikacak kadar kaynar su döküp iliyana kadar bekle sonra 1 kasik bal ekle yüzüne sür 10 dakika bekleyip ilik suyla yikayin pamuk gibi tertemiz bir cilt siyah noktasiz yagli ciltler 1 cay kasigi maya ekleye bilir ben yapiyorum denenmistir.

eher yüzünüz pul pul oluyorsa bu pullanma genelde kuru ve karma ciltlerde cok oluyor 1kasik yulafezmesini havanda dövüyoruz 1 kasik ezilmis findik 2 kasik süt karistirip yüzünüze peling olarak kullanabilirsiniz.

daha bugün yüzüme maske uygulayıp siyah noktalarımı temizledim.yağlı ciltler için olan toz maskelerden alıyorum 2-3 kullanımlık, suyla karıştırıp yüzüme sürüyorum kuruyunca yıkıyorum ve siyah noktalarımı sıkıyorum.haftada 1 yapmak lazım

arkadaşlar bende yüzüme 1 hafta boyunca kabartma tozu ve yogurt'u karıştırıp sürüyorum.sonraki 1 hafta yogur ve limon inanın çok etkili siyah noktalara karşı .. bende çiller ve lekeler vardı renklerinde açılma oldu

Siyah noktalar için biberiye yağının iyi geldiğini duymuştum.Şuan deniyorum,bakalım görücez ama haftada 1 kez buhar banyosu yapmak lazım.Gözeneklerin açık olması yağlı ciltlerin özelliği sanırım.Ne yaptıysam bir çözüm bulamadım...Benimde çok geniş gözeneklerim.

bende biberiye ve cilek yagını karıştırılıp sürüldügünde ii geldigini duymuştum ama denemedim bilmiorum dogrumu bu arada pikolata senle cok ortak noktamız var galiba seni kendime cok yakın hissediyorum nedense:içelim: :içelim:

slm mesajını okudum benden sana tavsiye eger cildin yağlı ise ve siyah noktalar fazla ise senin ilk yapman gereken cildin deki yağ oranını düzenini sagla yanı kuruyemiş ve koladan yanı asitli içeceklerden uzakdur.bolca su iç ve yağlı yemeklerden kesinlikle kaç.bunlar gözeneklerin daha fazla yaglan masına neden oluyor.ve haftada bir defa buhar banyosu yap .devamlı yüzünü elinle ov ve yıka yoğurt ye ve salatalık ları ince kes ve yüzünü sil.bunları yap benden sana tavsiye çunku bende senin gibi siyah noktaları olan biriydim.

yağlı ciltlerin ortak orunu bu siyah noktalar
bende uzunca bir süre uğraşmıştım bunlarla
bant yada maske-buhar vb birsürü şeyle temizliyordum. ama açık kalan gözenekler hemen tekrardan doluyordu.
şunu bilmenizde yarar var yağlı ciltlerde aşırı oranda sebum salgılanır ki buda seboreik dermatitin sebebidir. ne kadar buhar kullanır ve bantla alma işlemini uygularsak seboreik dermatit riski artar. bende olmuştu böyle bir sorun hastalık pullanma ve kızarıklık ile kendeini belli ediyor.
en sonunda 7 ay önce zor kararı verip roaccutane kullanmaya başladım. aknesiz bir cildim olduğu için doktorum kullanmamı reddetsede ikna edip kullanmaya başadım.
ilk iki ay iğrenç bir cildim oldu. siyah noktalar korkunç şekilde arttı. fakat devamındaki aylarda vücudum dengelenmeye başladı. eskiden yağdan vıcık vıcık olan yüzüm susuz topraklar gibi olmuş hatta çatlamıştı bile. ve zamanla boşalttığım gözenekler daraldı. 6. ayın sonunda yani tedavi bitiminde açık gözeneğim kalmamıştı. siyah noktada yoktu. ve şu an oldukça rahatım bu yönden

Back