- 20 Mayıs 2009
- 23.916
- 63.669
-
- Konu Sahibi ordanburdanbirisi
Boyanır Can'ım önce beyaz boyayla astar yaparsın sonra istediğin rengi wurursun. Hatta kendin bile yapabilirsin bizde herşey beyaz ya yoksa bende çok hewes ediyorum ewde mobilya boyamaya ben geliyim size
Her renk yapılabiliyorsa açık renk düşünebilirim bende bıktım siyahtanBenimki vanilya ceviz, ceviz kısımlar çok toz tutuyor. Şimdiki aklım olsa tamamını vanilya yaptırırdım. Beyazı sevmiyorum çiğ duruyor bence ama açık renkler daha hoş, daha ferah sanki. Huş ağacı düşünebilirsin mesela. Cevizin siyahtan çok farkı yok çünkü.
Kahverengi de olur :))Ceviz rengi boyayla elde edilmez, hele ki evde boyamayla hiç elde edilmez. Olsa olsa kagühverengi olur, ceviz dokusu boyayla verilmez.
Her renk yapılabiliyorsa açık renk düşünebilirim bende bıktım siyahtan
Google'dan baktım huş ağacı biraz açık geldi bana ama açık olsun 5 kuruş fazla olsun modundayım :))
Kapaklar beyazdı mobilya ahşaptı bembeyaz almak istemiyorum o da soğuk geliyor bana ahşap olduğu belli olsun istiyorum
Kahverengi de olur :))
Bana yaparız desinler herşeyi kabullendim
Bugün mobilya için gezerken istediklerimizi alınca 25000 - 30.000 gibi tutacağını gördük sadece mobilya bu da buna perde halı ve boya da dahil olacak
Bende vazgeçtim soruşturalım istedim eğer varsa daha ekonomik bişey o olsun istedim
Yapılabilecekse renk seçeceğim yapamayız derlerse alırız yenisini
Ben tamamen cewiz olur demedim zaten beyazla astar yapıp üstüne istediğin boya olur dedim. Boyalar hazır zaten cewiz rengi hazır warmı yokmu bilmiyorum artık hazırda ne Warsa boyasın zaten farketmez diyoCeviz rengi boyayla elde edilmez, hele ki evde boyamayla hiç elde edilmez. Olsa olsa kagühverengi olur, ceviz dokusu boyayla verilmez.
Haklısın aslında ama eşim Sağolsun yeni kalkıyor yerindenKaplama malzemeleri arasından istediğin rengi seçebilirsin sanırım. Koltukçu yapmasa da mobilya imalatçıları yapıyor. Ama mevsim tam düğün mevsimi, ikna etmek zor olabilir. Bir iki ay önce harekete geçseydiniz iyi olurmuş.
Beyaz ben de sevmiyorum aynen dediğin gibi soğuk duruyor.
Bende evlenirken çok para vermiştim herşeyi sapasağlam duruyorBana kalırsa dandik mobilya almak en güzeli. Yani bi ton para bayılıp 30 yıl kullanmaktansa az vereyim beş yıl kullanayım.
Benim mobilyamın bazı ham ceviz ağacı. Bir ton para bayıldık evlenirken. Şimdi çok sıkıldım. Şimdiki aklım olsa mdf alır sıkılınca değiştirirdim. Ne atabiliyorum ne değişiklik yapabiliyorum. Yani sana tavsiyem alacaksan bile çok kalitelisini alma bence.
Ceviz değil sanmıyorum içim rahatladızımpara yapılıp beyaz üstü parlak vernik cila olur.
Cevize olmaz.
Bende evlenirken çok para vermiştim herşeyi sapasağlam duruyor
Bellona enza gibi fabrikasyon yerlere baktık daha uygunlar ama tv üniteleri dandik duruyor ya da şunun rengi değişsin diyoruz olmaz diyorlar Dolap ekletelim raf çıkartalım diyorsun bu böyle diyorlar ama Ankara sitelerden daha uygun fiyatları
Eşim pazarlık yapmaz yapamaz ordada kesin kazıklanacağız Oyüzden mobilya değerlensin istedim
Şimdi moda olan chester koltuklar yataksız benim salon takımı da yataksız değiştiğine değmeyecek özelliği değişmemiş olacak
Gerçi yenilenecek koltuklar keten kumaşla kaplanacak kırçıllı çok hoş bir deseni var ama mobilya konusu muamma
Kaplatmak için sandalye dahil en fazla 3000 istediler kumaş işçilik nakliye dahilValla salona bir tv ünitesi bir yemek masası yeter bence. E bunlar da iki binden fazla tutmaz. Koltuklar yenilenmişken senin yerinde olsam salon mobilyasını da yenilerim. Uğraşmaya değmez kaplatmayla. Zaten bir ton para isteyecekler ona da muhtemelen.
Kaplama yaptığınız yerin fotosunu paylaşabilir misiniz?Katılıyorum.
Bir tanıdık oğlunu evlendirdi, gelin hanım mutfak dolaplarını beğenmemiş, bir reklamcıyla anlaştılar adam ekibiyle mutfağı baştan yarattı.
Benim de evimde renginden memnun olmadığım eşyalarımı aynı yöntemle kapladık, sonuç mükemmel.
Üstelik değişiklik istedikçe eşyalarınızı sıfırlamış oluyorsunuz ki bu yöntemin bu kadar zahmetsiz, düşük maliyetli olduğuna ve eşyanın yenisinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal göründüğüne şahit olmasam kesinlikle inanmazdım.
Eşyalarınızın yüzey ve malzemeleri müsaitse kesinlikle bu fikri değerlendirmenizi öneririm.
Kaplatmak için sandalye dahil en fazla 3000 istediler kumaş işçilik nakliye dahil
Salon zaten günlük kullanılıyor bizde tv ünitesi yemek masası ve konsol istiyorum salonum 50m2
Yemek masasını koyduğum yere aynalı konsolu koyayım diyorum çünkü orası bomboş kalacak
bence kaplat ayak falan değiştiriyorlar söküp yeniden yapıyorlar endişen olmasın3000'e yeni koltuk alınırdı yav. Kaç koltuk kaplıyor bu adam?
Konsolu da eklersen olsa olsa 3000 olur salon mobilyasının fiyatı. Ağaç değil mdf olanlardan bahsediyorum. Ben de bu aralar o arayışa girdim biraz çünkü, ne yapsam bu hantal şeyleri diye düşünüyorum. Fiyat falan araştırıyorum.
bence kaplat ayak falan değiştiriyorlar söküp yeniden yapıyorlar endişen olmasın
Çekyatlar falan o fiyata ama istemiyorum
Biz bir ara mdf çekyat almıştık inan 1.5 senede koltukların kolları ayrıldı birbirinden altından yorgan çıkarırken yorgan komple yırtıldı kenarında raptiye gibi çivi kılıklı şeyler çıkmış
Dağılıp gidiyorlar hemen birde duruşu falan çok belli ediyor kendini mdf düşünme
Senin hantalları kaplat iskeleti sağlamsa herşekle sokarlar
Arkadaşın köşemi vardı o misafir ağırlamak için uygun olmadığını söylemişti duaya gelmiş teyzeler gibi diziliyor herkes yanyana gibi bişey demiştiBen iskeleti sevmiyorum zaten. Eşek ölüsü mubarek, çok ağır. Yoksa renginden kumasindan memnunum. Koltukları değiştirmem zaten asıl tv ünitesi ve masa sıkıntılı. Onları halletsem salon normale dönecek. Koltuk degistirirsem köşe alırım muhtemelen. Rahat modern minimalist olsun istiyorum. Az eşya çok yaşam alanı. En güzeli sanırım bu.
Arkadaşın köşemi vardı o misafir ağırlamak için uygun olmadığını söylemişti duaya gelmiş teyzeler gibi diziliyor herkes yanyana gibi bişey demişti
Ama ayrıca salon yapacaksanız köşemi tercih edin derim