• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Siyah boyadan doğal kumral rengime boya silme ile hasarsız döndüm!

April

Hep daha daha çok oku!!!
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
9.971
10
206
Diğer
Evet arkadaşlar,

Taaa geçen yıl Mart ayına boyamıştım saçımı siyaha....zamanla pişman oldum ama artık çok geçti...ilk boyayınca hoştu ama dipten kendi rengim gelince, onun daha güzel olduğunu anladım ve saçımın uçları çok kuruyordu...

Uzun bir süre bekledim evet 1 yılı aştı...saçım yaklaşık 15 cm uzadı, baya araştırdım soruştudum!

Çok güvendiğim bir kuaföre siyah boyayı bugün sildirdim...Yani ORİELSİZ (kuaförüm zaten oriel kullanmıyor, dükkanda yok bile :) Lorealin boya silici ürünü ile sildi...

40 dk saçımda kaldı ürün ve saçım açık kahve-turuncu arası bir renk aldı, sonra bir bakım işlemi yapıldı, ardından doğal bir rnk dengeleyici boyama yapııldı. ardından yine bir bakım ve komple kendi doğal rengim boyandı ve ardından yine bakım maskesi :dance: :teytey: :hooray:

veee sonuç, en sevdiğim hayalimdeki ve kendi rengime çok yakın olan orta kumral kahve rengime kavuştum ve çok minimum bir hasarla... :lepi:

MAliyeti 150 TL oldu, (saçlarım çok uzun belime kadar)

Dileyenere kuaförün isim ve adresini özelden verebilirim, herkese sevgiler! :) a.s. :içelim:
zemuszemus

güle güle kullan yeni sacini:)))
benim ana rengim koyu kahverengi,bende maalesef 3-5 beyaz var diye ayda bir siyaha boyuyorum ama bikkinlik geldi acikcasi...
türkiyeye gidince bende actirmayi düsünüyorum,dedigin islemi özellikle sorucam bitanem

güle güle kullan yeni sacini:)))
benim ana rengim koyu kahverengi,bende maalesef 3-5 beyaz var diye ayda bir siyaha boyuyorum ama bikkinlik geldi acikcasi...
türkiyeye gidince bende actirmayi düsünüyorum,dedigin islemi özellikle sorucam bitanem

canım siyah ne illlet bişey bilirim :umursamaz: :olmaz:

baya bekledim diplerden 10 cm geçti kendi rengim daha fazla dayanamadım saçımdaki kontrast farkına delikafadulden

sildirdim gitti :) çok ta güzel oldu :) en az hasarla kurtuldum saçlarım yanmadı yıpranmadı sadece uçları azıcık kırıldı, onu da kestiricem zaten çok uzun saçlarım =):1rolleyes:

orielsiz olması imkansız, böyle bir teknoloji olsa kuaförlerin duyması lazım, zaten loreal satıyorlar..

orielsin olur canım renk siliciler var şimdi oriele gerek yok.....

bende 2 sene önce siyahı sildirmiştim üzerine çikolata kahve boya ve onun üzerine röfle yaptırmıştım saçlarım hiç yıpranmadı ve yanmadı siyahmı bi dahamı aslaaaaaaaaa

bende 2 sene önce siyahı sildirmiştim üzerine çikolata kahve boya ve onun üzerine röfle yaptırmıştım saçlarım hiç yıpranmadı ve yanmadı siyahmı bi dahamı aslaaaaaaaaa

ne güsel canım...

ben de bir daha asla siyah yapmam diyenlerdenim...:olmaz:

april cım, bende malum tedavimizden sonra saçımı boyamayı düşünüyorumzemuszemus ama daha önce saçımı hiç boyamadım :kedi: hiç bilgi sahibi değilim . oriel nedir bilmem. dolayısıyla engin bilgine ihtiyaç duyabilirim a.s bana fikir verirsin değilmi şekerim. kahverengi saçlarım var ve açmak istiyorum sarı veya karamel olabilir, ama aynı zamanda saçımın zarar görmesinide istemiyorum, dökülüyor ve çok gür saçım yok. sana o zaman resmimi çeker gönderirim bakarsın rengine falan, fikrini alabilirim a.s.

tabii ki canım yardımcı olurum. Şimdi geçen hafta saçımı Lorealin amonyaksız zarar vermeyen boyasıyla boyadım,
Çikolata karamel renge, harika oldu!
:lepi:

kuaförüm bana hala oryal kullanan kuaför kaldımı diye sormuştu? ben oryallemi açıcaksın deyince..:)bende siyah saçımı açtırdım minumum hasarla,ve çok mutluyum

kuaförüm bana hala oryal kullanan kuaför kaldımı diye sormuştu? ben oryallemi açıcaksın deyince..:)bende siyah saçımı açtırdım minumum hasarla,ve çok mutluyum

Çok sevindim canım valla çok korkmuştum hiç kurtulamicam siyahtan diye ama çok şükür...Gür ve uzun kahverengi saçlarımla hayatıma devam ediyorum =) kaydirigubbakcemile2 :nazar:

saol şekerim..:) bende senin adına çok sevindim.bir daha asla tövbee tövbeee siyaha tövbeeeeee..

merhaba kızlara bana özelden bu boya silen kuaförün adresini ve ismii gönderirseniz sevinirim

benım de saçlar uzun ve siyah
akşam boyadım fındık kahvesine
tınlamadı bile
:(

dediğin gibi yaptrayım bari kendım yapamıyorum yıne kuaforun yolu göründü
1 yıldır siyah benm de
bıktım artık :S

Bu işten pek anlamam .Ama saçınızın işlem sonrasında turuncu falan olması açıcı kullanıldığını gösteriyor..Yani önce açıcı kullanıp sonra sizin renginize boyanmış olması daha akla yatkın geliyor bana..Loreal kaliteli ürün olabilir açarken zarar vermemiştir belki ama büyük bir ihtimalle açıcı kullanılsaydı da aynı aşamalardan geçecektiniz..Silici bence çok yanıltıcı bir kelime...Boyama işlemi kimyasal bir işlem ve saçınız altta öylece kendi rengiyle durmuyor ki silinince asıl olan ortaya çıksın....Nasıl inanabiliyorsunuz bunlara..
Ya da bilen biri anlatsın özgürce fikirlerimi paylaştım

canım boya silici diye bişey var ve oryalden farklı bişey. kısaca sana farkı anlatayım.
oryal hangi saça sürülürse sürülsün saçın rengini en az 7- 8 ton açabilir.yani simsiyah bi saçı sapsarı yapabilirsin. tabiki böyle bir işlemde saçların yanma ihtimali çok yüksek.yani saçın yanmasa bile çok yıpranır,eski canlılığını yitirir. kaba tabiriyle tiftik keçisi gibi olursunalkisalkisalkis...... boya silicide ise saçın renginin açılması doğal saç rengine bağlıdır veyahutta eski boyanan saç tonuna. mesela saçının rengi yani doğal rengi kumral diyelim.sen siyaha boyattın ve beğenmedin. boya silici kullandın.en fazla saçın kumrala yakın bi renk çıkar.yani saçını silici sapsarı açmaz.
veya saçın sarı renge boyalıydı diyelim sen sarı saçı koyu bi renge boyadın diyelim. beğenmedin ne yapıyrsun hemen boya silici kullandırıyrsun kuaförüne ve sarı saçlarına çok az bir yıpranmayla yeniden kavuşuyrsun :)
bu arada boya silici saça zarar vermez değil verir ama asla oryal kadar diilopuyorumnanaktan

Firuze çok doğru söylemiş evet aynen katılıyorum...

Saçım kendi renginde duruyor demedim ki ben,
Silme işleminden sonra 5 saat sonra tekrar komple boya yapıldı zaten.

Saçım turuncu olmadı ama açık kahve gibi oldu ve asla çok fazla kuruma olmadı...

Şuanda çok memnunum, en az hasarla siyahtan kurtuldum. Şimdi kahvenin istediğim tonlarında boyuyorum kendim...

Evet arkadaşlar,

Taaa geçen yıl Mart ayına boyamıştım saçımı siyaha....zamanla pişman oldum ama artık çok geçti...ilk boyayınca hoştu ama dipten kendi rengim gelince, onun daha güzel olduğunu anladım ve saçımın uçları çok kuruyordu...

Uzun bir süre bekledim evet 1 yılı aştı...saçım yaklaşık 15 cm uzadı, baya araştırdım soruştudum!

Çok güvendiğim bir kuaföre siyah boyayı bugün sildirdim...Yani ORİELSİZ (kuaförüm zaten oriel kullanmıyor, dükkanda yok bile :) Lorealin boya silici ürünü ile sildi...

40 dk saçımda kaldı ürün ve saçım açık kahve-turuncu arası bir renk aldı, sonra bir bakım işlemi yapıldı, ardından doğal bir rnk dengeleyici boyama yapııldı. ardından yine bir bakım ve komple kendi doğal rengim boyandı ve ardından yine bakım maskesi :dance: :teytey: :hooray:

veee sonuç, en sevdiğim hayalimdeki ve kendi rengime çok yakın olan orta kumral kahve rengime kavuştum ve çok minimum bir hasarla... :lepi:

MAliyeti 150 TL oldu, (saçlarım çok uzun belime kadar)

Dileyenere kuaförün isim ve adresini özelden verebilirim, herkese sevgiler! :) a.s. :içelim:
zemuszemus

canım bana özelden kuförün adını ve adresini yazabilirmisin rica etsemyerimseniben

Back