Sivilceli Ciltler Sivilcelerle başım dertte :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Stresten olur öyle derhal geçireceğim diye bir o bi bu yöntemi kullanırsanız daha da inatlaşırlar. Beslenme düzeninizi değiştirin daha detoks vari bi yeme düzeni oluşturun bol bol su için ve şekeri tamamen bırakın. Basit şade bir cilt temizleme nemlendirme yapın sistemli olarak. Geçecektir

Güneş kremlerinin içeriği genel olarak yağlı olduğu İçin bir de sivilce sorunu yaşadığım İçin alnıma krem sürmüyorum. Yüzümün diğer kısımlarına sürüyorum .. hata mı yapıyorum ki bu noktada ? Avene diye bir markanın güneş kremini kullanıyorum şuan, bitmek üzere. Hazırda ersağ güneş kremi aldım onu kullanacağım..

Onun dışında çay ağacı yağını denemedim. İyi gelir mi ki sivilcelere
Bu arada benim cildim de yağlı ama güneş korumasız asla dışarı çıkmam. Ben lancome kullanıyorum hiç yağlandırmıyor çok hafif bir krem ama güneş koruması yoğun

Bu arada benim cildim de yağlı ama güneş korumasız asla dışarı çıkmam. Ben lancome kullanıyorum hiç yağlandırmıyor çok hafif bir krem ama güneş koruması yoğun
Alnıma güneş kremi sürmemek gibi bir hata yapıyordum :KK43:
Bir de mesela yüzümü jel yada sabunla yıkadığım zaman alnımda sivilceye sebep olur diye asla nemlendirici vs kullanmıyordum..
Bu hataları görmüş oldum. Bundna sonra bunlara dikkat edeyim bakalım :KK43:

@1var1yok
Gençlik döneminde 22-25 yaş arası ciddi sivilce sorunum vardı, büyük sivilceler, korkunç bir dönemdi, hangi doktora gittiysem o kremlerden losyonlardan verdi, bir süre geçirdi sonra devam. Çözüm olmuyor bu kremler dedim, tekrar tekrar doktora gittim kaç defa gittiğimi ben bile bilmem.

Sonra doktor değiştim, yukarıda Roaccutane dedin, ismini yazmayayım onun türevi bir hap yazdı, düzenli kan tahilleri vs. uzun süreli zahmetli bir tedavi sonrasında kurtuldum sivilcelerden. Bir buçuk yıldan fazla sürdü tedavi. Şİmdi adet döneminden önce tek tük onlarda çok küçük oluyor. Pudrayla kapanacak cinsten. Size tavsiyem iyi bir doktora gidin.

Bende herşeyi kullandım raocuttan alerji yaptı.Bitek Tto acnex iyi geldi kuruttu sanki 15tllik bi şişe var .Aklıma geldi bak yine alayım .Büyük birşey olsa yine alıcam.Yağlı krem gibi değil gergin bişey gibi yumuşacık kalıyo.

Hanımlar merhabalar,
Biliyorsunuz stresli dönemler geçirdim, bir evliliği bitirdim,ardından bazı önemli sağlık sorunları çıktı. Çok şükür hepsini aştık.
Fakat bende bazı kalıntılar bıraktı. Ergenlik döneminde dahi sivilce çıkmayan yüzümde stres sıkıntıdan 6-7 aydır alın bölgemde yoğun olmak üzere sivilce peydah oldu..

2 ay önce bir dermatologa gitmiştim devlet hastanesinde. Bana nadixa diye bir krem,sivex diye bir losyon ve cleocin diye bir losyon daha verdi.. Roaccutane o dönemde pek araştırmamıştım, ve yan etkilerinden haberdar olmayarak onu kullansam diye sorduğumda bana “cildinin ona ihtiyacı yok”demişti.
1 ay kullan dedi verdiğim kremleri..fakat hiçbir fayda göremedim..
krem yüzümü yağ küpüne çeviriyordu resmen,o kadar yağlıydı ki..

Beyaz tenliyim, ve alnım pütür pütür durumda, haliyle daha çok belli oluyor :KK43:
Yüzümü yıkadığımda kıpkırmızı oluyor alnım mesela..
Kükürtlü,zeytinyağlı sabun vs kullanıyorum ama yok,hiçbir fayda yok :KK43:

Sizden ricam ise benimle aynı sorunu yaşayıp şunu yaptım da geçti vs diyebilecek kimse var mı ?
Ya da Ankara’da yaşıyorum, bana önerebileceğiniz devlet - özel fark etmez iyi bir dermatolog var mı sivilce alanında ?
Uzun oldu,kusura bakmayın .teşekkür ederim..
19yaşımın sonlarına kadar ne yaptım ne ettiysem sivilce den kurtulamadım asla.
Roaccutane+nadixa +adını hatırlamadığım iki krem daha 5 ay kullandım tüm sivilce, iz ve siyah noktaları geçti çok şükür ❤️ 2 ay daha kullanmam gerekiyordu ama ben kendim erken bıraktım iyi ki bırakmışım 1ay sonra hamile kaldım şimdi hamilelikle birleşince cildim pırıl pırıl valla
Hiç makyaj yapmıyorum bazen Ruj sürerim o kadar, geçenlerde bi kız highlighterin güzelmiş dedi, dedim yüzümde hiç bir şey yok şaşırdı

@1var1yok
Gençlik döneminde 22-25 yaş arası ciddi sivilce sorunum vardı, büyük sivilceler, korkunç bir dönemdi, hangi doktora gittiysem o kremlerden losyonlardan verdi, bir süre geçirdi sonra devam. Çözüm olmuyor bu kremler dedim, tekrar tekrar doktora gittim kaç defa gittiğimi ben bile bilmem.

Sonra doktor değiştim, yukarıda Roaccutane dedin, ismini yazmayayım onun türevi bir hap yazdı, düzenli kan tahilleri vs. uzun süreli zahmetli bir tedavi sonrasında kurtuldum sivilcelerden. Bir buçuk yıldan fazla sürdü tedavi. Şİmdi adet döneminden önce tek tük onlarda çok küçük oluyor. Pudrayla kapanacak cinsten. Size tavsiyem iyi bir doktora gidin.
O ilacı yazmasından korkuyorum ben de :KK43:
Çünkü bir dönem Doğum kontrol hapı kullanmıştım, ve büyük ihtimal ondan dolayı göğüslerimin ikisinde de fibroadenomlar ortaya çıktı çok sayıda..
Tekrar hormonları baskılayan bir hap kullanmaktan çok korkuyorum :KK43:

Evet mutlaka bir dr gideceğim ama Öneri alabilmek isterdim ..

Bir de mesela yüzümü jel yada sabunla yıkadığım zaman alnımda sivilceye sebep olur diye asla nemlendirici vs kullanmıyordum..
Sabunla yıkamayın asla. Cildi kurutur ve kuruyan cilt telafi etmek için yağ salgılar. Eczaneden nuxe gibi bir markanın temizleyicileri alıp kullanın çok uzun süre gidiyor ucuza geliyor son tahlilde. Nemlendirici ve güneş kremi de olmazsa olmaz. Marka bilmiyorum ama matlaştırıcı nemlendiriciler var. Ayrıca güneş koruması olan yine eczanelerde satılan renkli nemlendiriciler var fondöten gibi ağır değil hafif bir eşitleme yapıyor yüzde. Ben de ilk defa aldım çok memnunum

Zamanında yanak,alın,boyun,sırt bölgesindeki o sert acıtan sivilcelerden çok çektim,tecrübe edinen ve sağlıkçı biri olarak şunları önerebilirim:
Yüzünüzü havlu ile silmeyin, ya su kendi kendine kurusun,ya da kağıt havlu kullanın,tampon hareketlerle suyunu alın,sürterek silmeyin. İkincisi alındaki sivilcelerin sebebi çoğu zaman karaciğer enzimlerinin normalden yüksek seyretmesi ile alakalı. Cips,kola,yağlı ve baharatlı yiyecekler, kızartmalar da bunun başlıca sebebi,tüketiyorsanız bırakın. İki litre su içmeyi asla ihmal etmeyin, toksinlerin atılması için ve cildin nemi için şart. Yastık kılıfınızı iki üç günde bir, hatta imkan varsa hergün değişirin. Ve en önemlisi stresi bırakın. Stres duygusal ve içten bir etken, sandığımızdan çok daha kuvvetli ve tehlikeli... Stres sağlıklı hücrenin yapısına dahi zarar verip kansere sebep olan bir problem, zamanında stresten ülser olmuştum hatta,dikkat etmek lazım.
Son olarak cilt tipiniz nedir,belki ona göre bildiğim bir şey varsa söylerim??🌼

O ilacı yazmasından korkuyorum ben de :KK43:
Çünkü bir dönem Doğum kontrol hapı kullanmıştım, ve büyük ihtimal ondan dolayı göğüslerimin ikisinde de fibroadenomlar ortaya çıktı çok sayıda..
Tekrar hormonları baskılayan bir hap kullanmaktan çok korkuyorum :KK43:

Evet mutlaka bir dr gideceğim ama Öneri alabilmek isterdim ..
ilaçi kullandığın sürece hamile kalamıyorsun canım, çocuğun sakat olma ihtimali var. Hatta kağıt imzalatıyorlar bunun için. İlişkim oldığından sorunsuzca kullanmıştım ben, işe yarıyor çünkü.

Güneş kremlerinin içeriği genel olarak yağlı olduğu İçin bir de sivilce sorunu yaşadığım İçin alnıma krem sürmüyorum. Yüzümün diğer kısımlarına sürüyorum .. hata mı yapıyorum ki bu noktada ? Avene diye bir markanın güneş kremini kullanıyorum şuan, bitmek üzere. Hazırda ersağ güneş kremi aldım onu kullanacağım..

Onun dışında çay ağacı yağını denemedim. İyi gelir mi ki sivilcelere
La Rochenin sebum dengeleyici matlaştırıcı güneş koruyucusunu tavsiye ederim. Dermoskinin yüz yıkama jelinden bende memnun kaldım. Çay ağacı yağı içeren ürünler kullandım (jel,tonik,nemlendirici set) -farmasinin- hiç memnun kalmadım. Cildim daha çok yağlandı. Su bazlı nemlendiriciler işe yarıyor. Özellikle vichy ninkiler güzel. Benim de sivilce problemim var. Medikal Cilt bakımı da yaptiriyorum ama yinede çıkıyor. Dermokozmatik ürünler bir nebze azaltıyor.

Yüz yıkama sabunu sivilcelerr karşı bişey olmalı farmasi den çay ağacı özlü sabun aldım o iyi geliyordu👍
Şimdi ara sıra kullanıyorum

Zamanında yanak,alın,boyun,sırt bölgesindeki o sert acıtan sivilcelerden çok çektim,tecrübe edinen ve sağlıkçı biri olarak şunları önerebilirim:
Yüzünüzü havlu ile silmeyin, ya su kendi kendine kurusun,ya da kağıt havlu kullanın,tampon hareketlerle suyunu alın,sürterek silmeyin. İkincisi alındaki sivilcelerin sebebi çoğu zaman karaciğer enzimlerinin normalden yüksek seyretmesi ile alakalı. Cips,kola,yağlı ve baharatlı yiyecekler, kızartmalar da bunun başlıca sebebi,tüketiyorsanız bırakın. İki litre su içmeyi asla ihmal etmeyin, toksinlerin atılması için ve cildin nemi için şart. Yastık kılıfınızı iki üç günde bir, hatta imkan varsa hergün değişirin. Ve en önemlisi stresi bırakın. Stres duygusal ve içten bir etken, sandığımızdan çok daha kuvvetli ve tehlikeli... Stres sağlıklı hücrenin yapısına dahi zarar verip kansere sebep olan bir problem, zamanında stresten ülser olmuştum hatta,dikkat etmek lazım.
Son olarak cilt tipiniz nedir,belki ona göre bildiğim bir şey varsa söylerim??🌼
Çok sağ olun..
İnanın kola içmeyeli 7-8 yıl olmuştur. Cipsi en son yiyeli 1 yıl belki..
Günde 3 tl su içerim. Düzenli beslenmeye dikkat ederim. Sabah kalkınca,akşam yatarken mutlaka cildimi temizlerim.. dediğiniz gibi kapıt havlu kullanıp yüzüme asla havlu kullanmıyorum..
Ama çok stresli dönemlerden geçtim.. 7-8 aydır aldı başını gitti zaten..
Cildim ise , yanaklarım kuru ama t bölgem karma. Yanaklarım duş sonrası pul pul olur mesela..

X