teşekkürler. peki yumuralık kisti vs o da varsa kanda çıkar mı?Dermaroloğa gittiğinizde kan tahlili yaparlar muhtemelen.
Sivilce çıkma sebebi
Yediğiniz şeyler
Hormonal düzensizlikler
Stres
Yetersiz cilt temizliği olabilir
Sanırım karaciğerle dolaylı olarak bağlantısı da var sivilcenin.
Doktorunuzdan krem alıp dönmeyin hemen tüm değerlere bakmasını isteyin.
Arap kizi kremi geciriyo diyolar ama bilemiyorum pek saglikli bulmuyorum ben onu bi de kokusu bi acayip
yokKilon var mi
teşekkürler. peki yumuralık k
Hayır. Sana önerim dermatolog yerine önce iyi bi endokrin uzmanına git. Benim çok fazla sivilcem vardı ve iki kez hap kullanmama rağmen dermatologlar geçiremedi sivilce illetini. İzmire üniversite hastanesine endokrinolojiye gidince polikistik over sendromundan dolayı sivilcem olduğu anlaşıldı. Şuan hormon düzenleyici ilaç kullanıyorum ve o ilaç bile sivilce çıkışını azalttıteşekkürler. peki yumuralık kisti vs o da varsa kanda çıkar mı?
Hormonlarınızda dengesizlik görürse jinekoloğa yönlendirir mutlaka.teşekkürler. peki yumuralık kisti vs o da varsa kanda çıkar mı?
evet ben de ilk dermatoloğa gidip, hormonlarımda dengesizlik varsa jinekoloğa gitmeyi düşünüyorum zaten...Hormonlarınızda dengesizlik görürse jinekoloğa yönlendirir mutlaka.
Kit vs genellikle ultrasonla muayene sonucu ortaya çıkıyor.
teşekkür ederim. evet bana da herkes hormonal diyor ama adetim düzenli, herhangi bir sağlık sorunum yok, ayrıca belli bölgeler hariç hiçbir yerde çıkmıyorlar. hormonal olduğunu pek düşünmüyorum... %100 saçımla ilgili olduğuna eminiö çünkü sürekli salık saçlarım ve saç değdiği yere iltihap dağıtırmış benim sivilcelerim küçük küçük iltihaplı çıkıyor ama iz bırakıyo. bu ara komple toplamayı deneyeceğim bakalım değişecek mi.. dediğiniz gibi adetten 3 gün önce dermatoloğa gidip hormon falan her şeye baktırmayı düşünüyorum..benim sivilcelerimle aynılar kendileri, herkes hormon hormon dedi, gittim test yaptırdım cildiyeden önce, doktor baktı hormonların gayet normal dedi. sonra cildiyeye gittim, bütün yolları denediysen (kremler sabunlar vs, ve ben yüzüme asla uyduruk şeyler sürmem herşeyim en sağlığa uygun en doktor önerisi şeylerdir) yapacak bir şey yok aknetrent yazacağım dedi.kan verdim, sonuçlar iyi geldi şimdi ilaç tedavisindeyim. ergenlikte bile çıkmayan sivilcelerim 25ten sonra kudurdu ve 27 yaşımın baharında ilaç kullanmaya başladım. cildiyeden önce adetinizin üçüncü günü hormon testi yaptırın, orda bişey çıkmazsa cildiyeye gidin direk.
21 yaşındayım...Yaşınız kaç
Adetinizden 3 gün önce değil adetinizin üçüncü veya dördüncü günü gitmelisiniz ben akne tedavisi görmüştüm kış aylarında giderseniz iyi olur akne tedavisine başlarsanız yaz aylarında zor oluyor güneş iyi gelmiyorteşekkür ederim. evet bana da herkes hormonal diyor ama adetim düzenli, herhangi bir sağlık sorunum yok, ayrıca belli bölgeler hariç hiçbir yerde çıkmıyorlar. hormonal olduğunu pek düşünmüyorum... %100 saçımla ilgili olduğuna eminiö çünkü sürekli salık saçlarım ve saç değdiği yere iltihap dağıtırmış benim sivilcelerim küçük küçük iltihaplı çıkıyor ama iz bırakıyo. bu ara komple toplamayı deneyeceğim bakalım değişecek mi.. dediğiniz gibi adetten 3 gün önce dermatoloğa gidip hormon falan her şeye baktırmayı düşünüyorum..
saçlarınız yağlı olabilir. ya da cildiniz yağlıysa saçlarınız kaşındırdıgı için sivilce yapıyo olabilirYaşınız kaç
teşekkür ederim,evet genelde yağlı bir cilt yapısına sahibim ancak bu zamana kadar hiç böyle bir sorunla karışlaşmamıştım. ne zaman ki fıstık ezmesi yedim -nutella bile böyle sivilce yapmadı hatta hiç sivilce yapmadı, sağ tarafım sivilceden gözükmez oldu. bir eczacı saçın sağ tarafına düştüğü için iltihap yayılıyor dedi sağ tarafımı topladım oradaki sivilceler kesildi, bu sefer çeneme sıçradı saçım değince. 1 ay tamamen saçım toplu gezeceğim, gene çıkarsa kesin dermatolog yolu gözüktü bana..saçlarınız yağlı olabilir. ya da cildiniz yağlıysa saçlarınız kaşındırdıgı için sivilce yapıyo olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?