• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilcelerim ve ben (RESİMLİ)

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
Yüzümde saçım nereye düşerse orada sivilce çıkmaya başladı. İlk başta sürekli sağ tarafımda çıkıyordu çünkü kahkülüm sağ tarafta, sonra saçımı geriye toplamaya başladım oradaki sivilceler azaldı, bu sefer çenemde çıkmaya başladı. Ben bunun tamamen saçla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü sağ tarafımda artık hiç sivilce çıkmıyor, saç iltihabı yayıyor. Geçen yıl kış ayında bir fıstık ezmesi yedim ondan beri sivilcelerle başım dertte sivilceler yayıldıkça yayıldı. Bununla ilgili dermatoloğa gideceğim ancak gitmeden önce sormak istiyorum sizce bu sivilcelerin daha ciddi bir sebebi olabilir mi? Cidden sinirlerim çok bozulmaya başladı, eski pürüzsüz cildim gittikçe yok oluyoe :( Resimler burada,
http://i.hizliresim.com/G5Ry3r.jpg
http://i.hizliresim.com/a031X4.jpg

Dermaroloğa gittiğinizde kan tahlili yaparlar muhtemelen.
Sivilce çıkma sebebi
Yediğiniz şeyler
Hormonal düzensizlikler
Stres
Yetersiz cilt temizliği olabilir
Sanırım karaciğerle dolaylı olarak bağlantısı da var sivilcenin.
Doktorunuzdan krem alıp dönmeyin hemen tüm değerlere bakmasını isteyin.

Dermaroloğa gittiğinizde kan tahlili yaparlar muhtemelen.
Sivilce çıkma sebebi
Yediğiniz şeyler
Hormonal düzensizlikler
Stres
Yetersiz cilt temizliği olabilir
Sanırım karaciğerle dolaylı olarak bağlantısı da var sivilcenin.
Doktorunuzdan krem alıp dönmeyin hemen tüm değerlere bakmasını isteyin.
teşekkürler. peki yumuralık kisti vs o da varsa kanda çıkar mı?

Saçlarına sarımsaklı bakımları yap.
Kökten uca..
Sirkeli suyla yıka cildini ve saçını.
Mikrobu kırar..

teşekkürler. peki yumuralık k
teşekkürler. peki yumuralık kisti vs o da varsa kanda çıkar mı?
Hayır. Sana önerim dermatolog yerine önce iyi bi endokrin uzmanına git. Benim çok fazla sivilcem vardı ve iki kez hap kullanmama rağmen dermatologlar geçiremedi sivilce illetini. İzmire üniversite hastanesine endokrinolojiye gidince polikistik over sendromundan dolayı sivilcem olduğu anlaşıldı. Şuan hormon düzenleyici ilaç kullanıyorum ve o ilaç bile sivilce çıkışını azalttı

benim sivilcelerimle aynılar kendileri, herkes hormon hormon dedi, gittim test yaptırdım cildiyeden önce, doktor baktı hormonların gayet normal dedi. sonra cildiyeye gittim, bütün yolları denediysen (kremler sabunlar vs, ve ben yüzüme asla uyduruk şeyler sürmem herşeyim en sağlığa uygun en doktor önerisi şeylerdir) yapacak bir şey yok aknetrent yazacağım dedi.kan verdim, sonuçlar iyi geldi şimdi ilaç tedavisindeyim. ergenlikte bile çıkmayan sivilcelerim 25ten sonra kudurdu ve 27 yaşımın baharında ilaç kullanmaya başladım. cildiyeden önce adetinizin üçüncü günü hormon testi yaptırın, orda bişey çıkmazsa cildiyeye gidin direk.

benim sivilcelerimle aynılar kendileri, herkes hormon hormon dedi, gittim test yaptırdım cildiyeden önce, doktor baktı hormonların gayet normal dedi. sonra cildiyeye gittim, bütün yolları denediysen (kremler sabunlar vs, ve ben yüzüme asla uyduruk şeyler sürmem herşeyim en sağlığa uygun en doktor önerisi şeylerdir) yapacak bir şey yok aknetrent yazacağım dedi.kan verdim, sonuçlar iyi geldi şimdi ilaç tedavisindeyim. ergenlikte bile çıkmayan sivilcelerim 25ten sonra kudurdu ve 27 yaşımın baharında ilaç kullanmaya başladım. cildiyeden önce adetinizin üçüncü günü hormon testi yaptırın, orda bişey çıkmazsa cildiyeye gidin direk.
teşekkür ederim. evet bana da herkes hormonal diyor ama adetim düzenli, herhangi bir sağlık sorunum yok, ayrıca belli bölgeler hariç hiçbir yerde çıkmıyorlar. hormonal olduğunu pek düşünmüyorum... %100 saçımla ilgili olduğuna eminiö çünkü sürekli salık saçlarım ve saç değdiği yere iltihap dağıtırmış benim sivilcelerim küçük küçük iltihaplı çıkıyor ama iz bırakıyo. bu ara komple toplamayı deneyeceğim bakalım değişecek mi.. dediğiniz gibi adetten 3 gün önce dermatoloğa gidip hormon falan her şeye baktırmayı düşünüyorum..

Canım arkadaşların dediği gibi mutlaka hormon testi yaptırmalısın.
Benim görümcem bunun 10 misliydi. tahlilleri temiz çıkınca dr bir ilaç yazdı şimdi bebek gibi.

Saç değdiği yerde sivilce çıkarabilir çünkü yaglidir. En azından evde saçınızı toplayın, sabah ve akşam cildinizi temizleyin.

teşekkür ederim. evet bana da herkes hormonal diyor ama adetim düzenli, herhangi bir sağlık sorunum yok, ayrıca belli bölgeler hariç hiçbir yerde çıkmıyorlar. hormonal olduğunu pek düşünmüyorum... %100 saçımla ilgili olduğuna eminiö çünkü sürekli salık saçlarım ve saç değdiği yere iltihap dağıtırmış benim sivilcelerim küçük küçük iltihaplı çıkıyor ama iz bırakıyo. bu ara komple toplamayı deneyeceğim bakalım değişecek mi.. dediğiniz gibi adetten 3 gün önce dermatoloğa gidip hormon falan her şeye baktırmayı düşünüyorum..
Adetinizden 3 gün önce değil adetinizin üçüncü veya dördüncü günü gitmelisiniz ben akne tedavisi görmüştüm kış aylarında giderseniz iyi olur akne tedavisine başlarsanız yaz aylarında zor oluyor güneş iyi gelmiyor

saçlarınız yağlı olabilir. ya da cildiniz yağlıysa saçlarınız kaşındırdıgı için sivilce yapıyo olabilir
teşekkür ederim,evet genelde yağlı bir cilt yapısına sahibim ancak bu zamana kadar hiç böyle bir sorunla karışlaşmamıştım. ne zaman ki fıstık ezmesi yedim -nutella bile böyle sivilce yapmadı hatta hiç sivilce yapmadı, sağ tarafım sivilceden gözükmez oldu. bir eczacı saçın sağ tarafına düştüğü için iltihap yayılıyor dedi sağ tarafımı topladım oradaki sivilceler kesildi, bu sefer çeneme sıçradı saçım değince. 1 ay tamamen saçım toplu gezeceğim, gene çıkarsa kesin dermatolog yolu gözüktü bana..

Back