herkese selamlar,
ben de 11 şubattan beri roacutane kullanıyorum. 1. ay 20 mg kullandım. 2. ayın başında kan tetkikleri yapıldı, herşey normaldi ve günde 30 mg'a yükseltildi. 2 ay bu dozda kullandım. 3. ayın sonunda kontrole gittim. kan sonuçları normaldi. asistanlara muayene oluyordum ama o gün tesadüf prof da muayenede vardı. yüzüme baktı sen bu ilacı düzenli kullanmıyorsun dedi. ben ise 1 gün dahi ilacı kullanmamazlık etmemiştim. hayır kullanıyorum dedim, dr inanmadı. asistanı araya girdi ve bazen oluyor böyle dedi. yüzümde 3. ayın sonunda çok fazla sivilce, kırmızılık ve leke vardı, zaten güneş lekelerim de var. tedaviye 30 mg ile 2 ay daha devam etmeye karar verdiler. ben ise ilacın yan etkisiyle ilgili şikayetimi dile getirdim. bunlar; bacaklarımın çok ağrıması ve sabahları yataktan kalkmak istemememdi. önce ilaç yazmayı düşündülar sonra vazgeçip ilacın dozunu 20 mg a düşürdüler. 3,5 aydır bu ilacı kullanıyorum, sanırım önümde uzun bir yol var. benim sivilcelerim sadece ağız çevremde ve biraz da çenede var. ergenlikte bu kadar yoktu, şimdi 28 yaşındayım ve 2 yıldır savaşıyorum, hiç birşey işe yaramadı. herkeste olan dudak burun kuruması gibi etkiler bende de var, hatta geçen hafta göz kapağımın kenarında it dirseği gibi bişey çıktı ama bunlar basit yan etkiler. bol bol hematen öneririm. tabiki 50 faktör güneş kreminizi yanınızdan ayırmayın. biliyorsunuz etkisi 3-4 saat içinde geçiyor. bu nedenle gün içinde yenileyin. bazı ark ların yazılarını okudum. güneş kremi kullanmıyorlarmış. size önerim kullanmanız. çünkü deri çok inceliyor, derinin üst tabakası yok. bu nedenle güneşin zararlı ışınları kolaylıkla alta geçiyor, cilt kanseri olma riski var, onun dışında güneş lekeleri de çok daha kolay oluşur. bu nedenle mutlaka kullanın. ben aven kullanıyorum güzel bir ürünmüş. bol bol su için. sir ağda falan yapıyosanız dikkat edin. ben bi defa dudak üstüne yaptım, sonuç felaketti.iple almanızı öneririm. sevgiler...