size bi öneride buLunym bir parça pamuğa koLonya ökp yüzünüzü koLonya iLe temzLyn. koLnya mkrptan arındırıyo ve sviLceLeri kurutuyo =)) bn faydasını qördüm şahsen
idrar kendi başına mikrop zaten vücudumuzdaki kirli atıklardır.Bi doktora gidin asıl faydayı görürsünüz.Çokkk iğrençç.
arkadaşlar bilmeden konuşmayın araştırın bir isterseniz. neden araştırmadan kouşuyorsunuz anlamadım.
1.normal idrar vücuttan çıktığı anda tamamen sterildir ve hiçbir bakteri içermez. Ayrıca idrarın anti-fungal, anti-bakteriyel, anti-viral özellikleri olduğu ve tüberküloza neden olan basillerin gelişimini engellediği de kanıtlanmıştır.
2.sodyum, potasyum, kalsiyum, karbonat ve klorit gibi çözünmüş tuzlar, çözünmüş tuzlara ilave olarak ayrıca vitaminler, amino asitler, antikorlar, enzimler, hormonlar, antijenler, çeşitli proteinler, tolerjen ve immünojenler, immünoglobülinler, üre, ürik asit ve gastrik sindirim depresanları gibi çok çeşitli (yaklaşık 200 kadar) maddeler de idrar içeriğini oluşturabilir.
arkadaşlar bilmeden konuşmayın araştırın bir isterseniz. neden araştırmadan kouşuyorsunuz anlamadım.
1.normal idrar vücuttan çıktığı anda tamamen sterildir ve hiçbir bakteri içermez. Ayrıca idrarın anti-fungal, anti-bakteriyel, anti-viral özellikleri olduğu ve tüberküloza neden olan basillerin gelişimini engellediği de kanıtlanmıştır.
2.sodyum, potasyum, kalsiyum, karbonat ve klorit gibi çözünmüş tuzlar, çözünmüş tuzlara ilave olarak ayrıca vitaminler, amino asitler, antikorlar, enzimler, hormonlar, antijenler, çeşitli proteinler, tolerjen ve immünojenler, immünoglobülinler, üre, ürik asit ve gastrik sindirim depresanları gibi çok çeşitli (yaklaşık 200 kadar) maddeler de idrar içeriğini oluşturabilir.
Hadi yaa, oldu olacak, sabahlari sifa niyetine 1 bardak idrar icelim
O saydigin maddelerden yararli olanlarin bosaltimini en aza indirir vucut, veya vucutta kullanildiktan sonra yararli olmayan kalintiyi da disari atar. Yani nasil soyliyim, hani bir meyveyi sIkarsin suyunu cikarir, posasini atarsin mesela, iste o posayi idarara benzetebiliriz. Protein filan demissin, idrarda cilde yararli olacak protein yoktur. Idrarda kanin icindeki atiklar bile disari cikar. Idrar, bosalim sistemidir, vucudun atigidir, sen vucudun attigi seyi alip tekrar yuzune surmek istiyorsan o senin bilecegin is.
Bir yorumcu da sidik havayla temas etmeden kokmaz demis. Bunun havayla ilgisi yok, sidigin icinde bulunan amonyak nerde olursa olsun kokar.
Sterillige gelince, sidik torbasi gayet sterildir evet. Ama insanin idrar bosalttigi, kisaca isedigi yer steril degildir, hicbir zaman da tam sterillestirilemez. Yani kimse cikip da bana "sidik sterildir, alip pamuga surerim, steril seyi yuzume surmus olurum" filan demesin. Cunku elinizdeki pamuk da steril degil bir kere, sidigi doktugunuz kap da steril degil... Bu sterillik konusu uzar gider.
Neye dayanarak mi konusuyorum? Hemsirelik okuyorum, idrar icerigini, sterillik nedir ne degildir biliyorum.
Siz bana bir tane cilt doktoru gosterin idrarin yuze surulmesini oneren, ondan sonra tartisalim..
yazın sivilcelerin azalması güneş ışınlarından dolayı.
bi nevi güneş cildimizi yeniliyor.
yani bunun denize-havuza yapılan idrarla hiç bi alakası yok
arkadasım anlama yetersizligin var heralde.ben sadece tahmin yürüttüm. idrar yada deniz tuzundan dedim.kesin idrardan diye birsey demedim!