- 20 Mayıs 2012
- 542
- 10
-
- Konu Sahibi pudrakokusu
Annemin cildi 50 yaşını geçmesine rağmen pürüzsüz ve lekesiz benim ise 21 yaşında olmama rağmen lekeliydi sivilceler yüzünden, cildimde kalan lekelerin hiç geçmeyeceğine inanıyordum bir gün annem sivilcelerim ve cildim için bana bir maske hazırladı; 1 yemek kaşığı pak maya içerisine 3 damla limon suyu ve macun kıvamına getirecek kadar su ekleyip tüm yüzüme sürmemi istedi kokusu iğrenç olsa da (rakı gibi kokar) 20 dk'nın sonunda yüzümü duru suyla yıkayıp nemlendirici krem sürdüm sivilceler patlamış cildim pürüzsüzleşmiş sanki pudralanmış gibiydi 2 haftada 1 kez bunu uyguladım ve 2 ayın sonunda cildimde ne sivilce kaldı ne leke ne de yağ... kesin tavsiyemdir boşuna kremlere para harcayıp cildinizi yıpratmayın.
Annemin cildi 50 yaşını geçmesine rağmen pürüzsüz ve lekesiz benim ise 21 yaşında olmama rağmen lekeliydi sivilceler yüzünden, cildimde kalan lekelerin hiç geçmeyeceğine inanıyordum bir gün annem sivilcelerim ve cildim için bana bir maske hazırladı; 1 yemek kaşığı pak maya içerisine 3 damla limon suyu ve macun kıvamına getirecek kadar su ekleyip tüm yüzüme sürmemi istedi kokusu iğrenç olsa da (rakı gibi kokar) 20 dk'nın sonunda yüzümü duru suyla yıkayıp nemlendirici krem sürdüm sivilceler patlamış cildim pürüzsüzleşmiş sanki pudralanmış gibiydi 2 haftada 1 kez bunu uyguladım ve 2 ayın sonunda cildimde ne sivilce kaldı ne leke ne de yağ... kesin tavsiyemdir boşuna kremlere para harcayıp cildinizi yıpratmayın.[/QUOTE
yüzümdekilerin geçmesi için haftada iki kere uygulasam zararı olur mu peki? ilacı bırakmaya karar verdim ve az önce ilk maskemi yaptım:) limon yoktu hazır limon suyu ile yaptım ama umarım etkili olur :) herkesin cildi farklıdır ama dnemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. mayanın sivilcelere ne gibi bi etkisi var ki?
Ay bu maskeyi suna dumankaya söylemişti yapmıştım 3 tane sivilce vardı tam 4 sene önce gerçi onda su yoktu cildimde yanık izi gibi lekeler bıraktı 4 sene geçti daha yeni yeni geçtiler mahfolmuştu yüzümher gören ne lmuş yüzüne yandı mı diye soruyordu ben yapmayın derim siz bilirsiniz yine de
keşke bununla geçebilseydi..bende çok denedim bu maskeyi anlık etki
etti..hala sivilce ve lekelerle uğraşıyorum..
sivilcelere değilde lekelere bi çare olmadığına inandım artık .