Sivilceli Ciltler sivilce izleri için ekşi kremalı maske

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
S

selmaizmirli

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi selmaizmirli
Arkadaşlar yabancı bir siteden sivilce izlerine çok etkili olarak belirttikleri bir maske yazmışlar.Çok yüksek oranda laktik asit(AHA) içerdiği için yüzdeki sivilce izlerine çok iyi geliyormuş (ben sitenin yalancısıyım öyle yazmışlar :) )

Bu etkili sivilce izi yöntemi haftada 3 kere yüze sour cream sürmekmiş.Sour cream a sözlükte baktım ekşi krema yazıyor..ekşi krema ne?nerede satılır?türkiyede varmı? bilen varsa aydınlatırmı beni?

ben de yeni bir krem buldum
MEDERMA

KULLANAN VAR MI:sm_cool:

arkadaşlar bu ürünleri kullandınızmı faydasını gördüyseniz bende alırım

Bu tarifle beraber sizlere Sour Cream yapiminida yazmak istiyorum. Ilk Firinda Polenta yapimini yazdiktan sonra bir cok arkadasim ve site ziyaretcilerim özel mail ile bana Sour Cream-Eksi Krema yapimini sordular. Elimde iki cesit Sour Cream yapimi var ikisinide yazmakta yararli buluyorum. Sevgili Deniz’e ve Emrullah beye cok tesekkür ederim, bana bu bakimdan yardimci olduklari icin.
Ben denemedim buralarda hep hazir satiliyor ama hazir bulunmiyanlar yerler icin yararli olacak sanirim.

Sevgili Deniz Güney’in tarifi:

250 ml (1 Cup) sut’e 1 yemek kasigi sirke döküp.10 dakika bekletin. Bu karisimdan 50 ml alip (1/4 cup) 250 ml sivi krema ile karistirin bir cam kavanozda üstünü yogurt mayalar gibi kapatin. Oda sicakliginda 1 gün bekletin.Ertesi gune ev yapimi sour cream’in hazir.

Sayin Emrullah Gümüstas beyin tarifi:

Eksi krema yapmak için, Marketlerde satilan 200 g. paketlerde satilan kremayi alin. Bunu bir kaseye koyup, içine 1/8 dilim limonun suyunu ilave edip cirpma teli ile karistirin.

Orijinali ise, çiftliklerden taze krema alip, 1 hafta eksimeye birakilir. Paketteki krema Pastörize oldugu icin eksittirilemez.
Eksi Krema Rus Mutfaginda çok yaygin kullanilmaktadir. Adi da Smetana‘ dir.-alıntı-

Smetana-Ekşi krema Bliny-Krep

Smetana-Ekşi krema Bliny- Krep
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
PİŞME SÜRESİ: dk

Hazırlanışı:
Smetana, en az havyar ve votka kadar Rus mutfağı ile özdeşleşmiş bir gıdadır. Süt kreması mikserle 15 dakika çırpılır. Limon suyu eklenip tekrar çırpılır ve buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletilir. Ölçü 1 kg kremaya 2 limonun suyu olarak hesaplanabilir. Limon suyu yerine ekşi yoğurt da kullanılabilir.
Un, maya, yumurta, süt, tuz ve şeker bir kapta karıştırılıp 15 dakika mayalanmaya bırakılır. Çırpma teli ile çırpılıp 3 kez daha mayalandırma işlemi yapılır. Mayalanma süresi toplam 6 saat olmalıdır. Krep tavalarında pancake veya küçük krep gibi pişirilir.-alıntı-lezzet dergisinden.

ya medermayı bende duydum ama çekiniyorum almaya hem pahalı hem de daha önce hiç adını duymamıştım gittigidiyorda dolaşırken gördüm.var mı alıp kullanan ve memnun kalan??

teşekkür ederim.hazır kremaya limon suyu sıkılıp yapılan ekşi krema tarifi kolaymış :)

sevgili jewel ne yazdın canım sen öyleeee :roflol:

bencede lımonla yapılanı kolaymıs ya pekı kac dk kalcak yuzde

bencede lımonla yaoılanı kolaymıs ama kac dk kalcak yuzde

gercekten iyi geliyormuymus burda satiliyor marketlerde okadarda pahali birsey degil yogurt kaplari gibi kaplarin icinde oluyor 2-3 dolar yarim kiloluklari ama yuzume surermiyim bilemem gercekten ise yariyorsa kullanma sekli nasil olacak bilgi verebilirmisin

Sivilce izleri için elma sirkesini sulandırarak günde 2 kez yüzünüzü silin arkadaslar bende çok işe yaradı şimdiye kadar denediğim en etkili yol bu!

X