• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilce çukurlukları için hangi yöntem?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Herkese merhaba,

Forumda saatlerce gezdim, dolaştım, Birçok konu ve birçok ürün önerisi okudum. Acayip kafam karıştı ve konu açmaya karar verdim en sonunda, çünkü sorumun cevabını bulamadım.

Beyaz tenliyim, yüzümde 2-3 sivilce, bir miktar kırmızı sivilce izi,kendileri geçiyorlar, bir de 1-2 mm derinliğinde küçük çukurluklar var. Benim derdim çukurlukları gidermek. Cilt tipim kuruya yakın karma.

Ekonomik olarak her şeyi göze aldım. Benim cilt tipime benzer cildi olan arkadaşların yardımlarını özellikle bekliyorum, çünkü gördüm ki ürünler cilt tipine göre çok değişiyor.

Sizce;
Green peel mi
Doktor kontrolünde kimyasal peeling mi
Evde tca ya da acnelyse benzeri peeling ürünleri mi

kullanmanın bir faydası oluyor, ya da bu listede bilmediğim bir ürün varsa önerebilir misiniz.

Bir de sormak istediğim, sizce çukurların gerçekten kesin çözümü var mı yoksa bu işlemler ciltte birkaç ay su depolanmasını sağlıyor ve çukurları dolduruyor sonra bu etki geçince tekrar eski haline mi getiriyor? Hem bu yönde çok eleştiri okuduğumdan, hem de contractubex kullandığım ve bıraktığımda çukurlarımı yine gördüğümden soruyorum bunu.

Aranızda gerçekten çukurlarına kalıcı çözüm bulan oldu mu?

Ayrıca arkadaşlar bir rica, lütfen konuyu pek dağıtmayalım ki hem benim hem de benle aynı durumda olanların cevabını kaybolmadan bulabileceği bir başlık olsun.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. Allah hepimize şu cilt problemlerinden kurtulmayı nasip etsin.

benim de yüzümde sivilce çukurlukları var.çok belli değil.sadece ters ışıkta belli oluyor.yazılacak cevapları ben de dört gözle bekliyor olcam zemuszemus

benim de yüzümde sivilce çukurlukları var.çok belli değil.sadece ters ışıkta belli oluyor.yazılacak cevapları ben de dört gözle bekliyor olcam zemuszemus

darkbloom, ben araştırdığım kadarıyla kendim için bir karar verdim, sana yararı olursa diye paylaşıyorum.

greenpeelle ilgili uzuuuun bir başlığın mesajlarını okudum, sağolsun bir arkadaş türlü peelingleri denemiş ve deneyimlerini paylaşmış orada. denilmiş ki greenpeel lekeleri gidermede ve bebek gibi bir cilde kavuşmada çok etkili ancak çukurluklara çözüm olmuyor, en azından 5 seans lazım. bu durumda, biliyoruz ki tuzlu bir yöntem, 4000 küsür lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

doktor kontrolünde yapılan kimyasal peelingde, doktor kuvvetli bir doz asidi yüzünüze sürüp, yüzünüzü yıkatıp iyileştirici bir krem sürüyor ve sizi eve yolluyor. seanslar da 60-120 tl arası imiş ve güzel bir cilt için yine 5 seans filan öneriyorlar.

evde yapılan peelingde ise iddia edildiğine göre, doktorun yapacağından daha düşük dozda olmakla birlikte işlemde hiçbir değişiklik yok. yani sadece içini rahat tutmak açısından ve operasyonun hızı açısından doktorun faydası oluyor. evde de yapılan asidi sürmek, yüzü yıkamak, üstüne bephanten krem veya plus sürmek. bunun için de 5-10 seans için kullanabileceğin bir şişeye 45 tl civarı para ödüyorsun.

ben tahmin edeceğin üzere son seçeneğe karar verdim. bunun bir nedeni de, başka bir başlıkta bir arkadaşın bu asitlerin seyreltilmiş siğil ilacı olduğunu söylemesiydi. aslında kendisi bizi vazgeçirmek için bunu söyledi ama bende ters tepti :D zira 2 hafta önce hastanede siğilimi asitle yaktırdım ve derimi tam 6-7mm kadar oydu o bölgede. tabii çok yara oldu filan ama zaten yüzü o şekilde oyması gerekmiyor. seyreltilmiş hali 1-2 mm oysa benim izler zaten gidecek. hem elimdeki yara o kadar ağır olmasına rağmen şu an 2. haftasında tamamına yakını iyileşti ve iz kalmayacak gibi görünüyor.

ikna oldum ki bu asitler yüzdeki hücrelerin su toplamasını sağlayıp geçici bir iyileşme görüntüsü sağlamıyor, hakkaten biraz yara yapıp, oyup sonra yeniden cildi oluşturuyor ki çukur için ihtiyaç olanı bu.

Herkese merhaba,

Geçen perşembe günü ilk kimyasal peeling seansımı yaptım ve düşünenlere yardımcı olması amacıyla deneyimlerimi paylaşıyorum:

Geçen hafta çarşamba günü gittigidiyorda ankaradaki bir satıcıdan %20 TCA solüsyon aldım, perşembe elime ulaştı. Perşembe akşamı solüsyonu 1,5 dk yüzümde tuttum. Bende öyle dayanılmayacak bir acıya sebep olmadı. Beyaz karma cildim var. Bephanten krem sürdüm, yattım.

Ertesi gün yani cuma gününde cildim hafif kızardı, cumartesi kızarıklık kabuğa dönüştü ve akşam dudak kenarlarımda soyulmalar göründü. Pazar günü ise kabuklanma iyice belirginleşti ve soymaya başladım. Şu an pazartesi ve kabukların %80ini soymuş ve yeni cildimi görmüş durumdayım.

Önemli olacak uyarılarım:
- Çok sivilceli cilde uygulamayın. Cilt çok hassaslaşıyor ve sivilceler dokunsan yara oluyor.

- Uyguladıktan sonra hiçbir aşamada eski veya yeni sivilceniz olursa sıkmayın. Normalde dokunsan sökülecek olan beyaz bir başı pamukla bile alsanız, sanki sivilceyi tüm gücünüzle sıkmışçasına yara yapıyor, cilt hassasiyetinden olsa gerek.

- Kabukları siz soymayın, bırakın kendi düşsün. Çünkü siz soyunca erken oluyor ve cilt aynen yara kabuğunu erken almış gibi yanıyor, sonra kızarıyor ve bu sefer daha koyu bir kabuk tutuyor, renk eşitsizliği oluyor.

İşte bunlar da ilk seansımız önce sonra fotoğrafları, henüz işlem tam bitmedi: Kusura bakmayın telefonla çektiğimden çok net değil ama vaziyeti gösteriyor yine de...

nce.png

sonra.png

geçmiş olsun arkadaşım baya işe yaramış görünüyor şuanda
takip etmeye devam edeceğim seni

çok sağol, sende aynı dert varsa darısı başına.

Yalnız şunu söylemeliyim, kullanım klavuzunda şu tip bir ifade var:

"İlk 6 seanstan sonra kavuştuğunuz pürüzsüz cildi korumak için 4 haftada bir uygulamayı tekrarlayın."

Sanıyorum ki, bu peelingin bile etkisinin bir kısmı geçici. Yani şu an çıkan cilt taptaze olduğu için çok iyi görünüyor ama muhtemelen 2-3 hafta yeni peeling yapmasam çukurlar biraz daha belirginleşecektir. Yani çok da umutlanmamak gerekiyor.

Yine de ben 6 seans sonrasında, bir daha uygulamasak bile %80 gibi bir iyileşme bekliyorum. Diğer seanları da burada paylaşmaya devam edeceğim.

Minunes,17 yşnda olan kızım geçn yıl doktor kontrolünde bir hap kullndı,kremde tabii...aynı senin gibi görülen iltihplı kızarık cildi geçti çok şü
kür...ama çukurlukları var deride..şimdi lazerli tedavi istiyor..acıbadem hastnesi maslakdakiyle görştk mayıs ayı felandı..sonbhrda başlmyı uygun gördü..seanslrı yüz tl değişmediyse tabii..
Senin fikirlerini alabilirmiyim..diğer okuyan kardeşlerimnde aynen..

Minunes,17 yşnda olan kızım geçn yıl doktor kontrolünde bir hap kullndı,kremde tabii...aynı senin gibi görülen iltihplı kızarık cildi geçti çok şü
kür...ama çukurlukları var deride..şimdi lazerli tedavi istiyor..acıbadem hastnesi maslakdakiyle görştk mayıs ayı felandı..sonbhrda başlmyı uygun gördü..seanslrı yüz tl değişmediyse tabii..

ben 18 yaşındayken roaccutane kullanıp tamamen kurtulmuştum zamanında sivilce probleminden. bugün ne düşündüm biliyor musunuz? keşke 23 değil de 5 sene önce 18 yaşındayken yapsaymışım bunu, korkmuştum o zamanlar, annem de bu tip tedavilere kuşkuluydu.

size derim ki önce bu tedaviyi deneyin, hastanelerde çok pahalı çünkü. evde yapması da çok kolay, ben kendim yalnız uyguladım. hele siz kızınıza yardım ederseniz çok iyi olur. evden çıkarken yanında da güneş kremi ile bephantenini alır, yüzü kurudukça sürerse sosyal hayata katılmakta da problem çekmez, biraz bronzlaşmış gibi görünür sadece.

ben çektim kızınız çekmesin a.s

çok sağol, sende aynı dert varsa darısı başına.

Yalnız şunu söylemeliyim, kullanım klavuzunda şu tip bir ifade var:

"İlk 6 seanstan sonra kavuştuğunuz pürüzsüz cildi korumak için 4 haftada bir uygulamayı tekrarlayın."

Sanıyorum ki, bu peelingin bile etkisinin bir kısmı geçici. Yani şu an çıkan cilt taptaze olduğu için çok iyi görünüyor ama muhtemelen 2-3 hafta yeni peeling yapmasam çukurlar biraz daha belirginleşecektir. Yani çok da umutlanmamak gerekiyor.

Yine de ben 6 seans sonrasında, bir daha uygulamasak bile %80 gibi bir iyileşme bekliyorum. Diğer seanları da burada paylaşmaya devam edeceğim.

mrhba minenes baya düzelmiş qibi qözüküo ama pazartesi qünü uyquladım pek benim cildim soyulmuo ilk uyquladıktan sora kızardı ama kahverenqi leke kaldı sorun olur mu ya lütfen yardım ettt

mrhba minenes baya düzelmiş qibi qözüküo ama pazartesi qünü uyquladım pek benim cildim soyulmuo ilk uyquladıktan sora kızardı ama kahverenqi leke kaldı sorun olur mu ya lütfen yardım ettt

çok çok krem sürüyorsan soyulmayabilir. soyulması için biraz kuruyabilmesi lazım benim tecrübe ettiğim kadarıyla. o kahverengiliğin geçeceğini sanıyorum, bence soyulma olunca geçti.

çok çok krem sürüyorsan soyulmayabilir. soyulması için biraz kuruyabilmesi lazım benim tecrübe ettiğim kadarıyla. o kahverengiliğin geçeceğini sanıyorum, bence soyulma olunca geçti.

korkudan çok sürmüştüm heralde nedeni buydu...yine 10 qün sora ikinci seansımı yapcam ama nası yapıosun birascık anlatır mısın :(

mrb kızınıza uygulanacak lazer yöntemi öğrenebilirmiyim:asigim:

korkudan çok sürmüştüm heralde nedeni buydu...yine 10 qün sora ikinci seansımı yapcam ama nası yapıosun birascık anlatır mısın :(

yanında kullanma talimatlarını gönderiyorlar zaten. yalnız onda ilkinde en fazla 30 dk tutun diyo ama benim tecrübeme göre az. ben ilkinde 1,5 dk tuttum.

yanında kullanma talimatlarını gönderiyorlar zaten. yalnız onda ilkinde en fazla 30 dk tutun diyo ama benim tecrübeme göre az. ben ilkinde 1,5 dk tuttum.

onu anladım da tüm yüzüme deil leke we çukur bölqelere sürüp kızarıncaya kdar yıkadm yanlış mi yaptım benim cildim hassas deil de

Herkese merhaba,

Geçen perşembe günü ilk kimyasal peeling seansımı yaptım ve düşünenlere yardımcı olması amacıyla deneyimlerimi paylaşıyorum:

Geçen hafta çarşamba günü gittigidiyorda ankaradaki bir satıcıdan %20 TCA solüsyon aldım, perşembe elime ulaştı. Perşembe akşamı solüsyonu 1,5 dk yüzümde tuttum. Bende öyle dayanılmayacak bir acıya sebep olmadı. Beyaz karma cildim var. Bephanten krem sürdüm, yattım.

Ertesi gün yani cuma gününde cildim hafif kızardı, cumartesi kızarıklık kabuğa dönüştü ve akşam dudak kenarlarımda soyulmalar göründü. Pazar günü ise kabuklanma iyice belirginleşti ve soymaya başladım. Şu an pazartesi ve kabukların %80ini soymuş ve yeni cildimi görmüş durumdayım.

Önemli olacak uyarılarım:
- Çok sivilceli cilde uygulamayın. Cilt çok hassaslaşıyor ve sivilceler dokunsan yara oluyor.

- Uyguladıktan sonra hiçbir aşamada eski veya yeni sivilceniz olursa sıkmayın. Normalde dokunsan sökülecek olan beyaz bir başı pamukla bile alsanız, sanki sivilceyi tüm gücünüzle sıkmışçasına yara yapıyor, cilt hassasiyetinden olsa gerek.

- Kabukları siz soymayın, bırakın kendi düşsün. Çünkü siz soyunca erken oluyor ve cilt aynen yara kabuğunu erken almış gibi yanıyor, sonra kızarıyor ve bu sefer daha koyu bir kabuk tutuyor, renk eşitsizliği oluyor.

İşte bunlar da ilk seansımız önce sonra fotoğrafları, henüz işlem tam bitmedi: Kusura bakmayın telefonla çektiğimden çok net değil ama vaziyeti gösteriyor yine de...

nce.png

sonra.png

oldukça başarılı duruyo vala acil şifalar canım

arkdaşlar yıllardır bu sorunu çekiorum ve araştırıorm.bu çukurlar için bi kere kimyasal peling greenpell tarzı şeyler işe yaramıo eger gerçekten çukurdan bahsedeiosak o yöntemler lekede etkin.dermazbrazyon işe yarıyor deniliyor ancak oda çok riskli ii deneyimli bi doktorun el becerisine kalıo kaderiniz.fraksiyonel co2 lazer bu konuda şuan en etkili yöntemdir deniliyor şehriyar nazarinin makalesini araştırıp okuyun isterseniz fakat günşeten korunmak gerektigi için ben lazerede bulaşmak istemedim .dermaroller kalıo gerie o bi umut işte cilt kendini yenilerse ne ala üzerine cilt yenilici krem kullanırsak sonuç alınabilir gibi .ben şunu yaptımda çukurlarımdan kurtuldum diyen yokmu aramızda

Bujuu, kimyasal peelingi dene derim, kaybedecek bir şeyin olmaz. 55 TL veririsin, %20 alırsın en az 7-8 seans çıkar o şişeden. Denemeden o şekilde bilemezsin, ben çok bekledim, okudum, okudum, bi noktadan sonra cesaret etmek gerek. Hem tam mevsimi de geldi.

Back
X