ben olaya başka bi açıdan değiinmek istemedim ilgilenenlerin olucana inanıorum dogum için sadece gorsel hazırlıklar yapıp beklemenn yetersiz olucanı ve bize en buyuk yardımcı suphesizki Allah olucaktır bildigim dini bilgileri paylaşmak istedim
1 - her gun karnını tutarak yasin okuyun (bebegin kulagı kuran duysun )
2 - yapabilirseniz hatim yapın
3 - 3 tane hurmaya 1er tane yasin okuyun 1. okuduktan hemen sonra 2. doguma giderken 3. dogumdan sonra once gogsunuze surun sonra yiyin (sutunuz bol olsun inşallah)
4 - hergun abese suresini okuyun amme suresinden 2 sure sonra olması lazım anlamınada bakın dogumu kolaylaştırmak için abese diye başlıo
5 - dogum sırasında abese suresinin summesse bil yesserrah ayetini okuyun
6 - bi bardak suya hergün tin suresini okuyup için (bebegin ahlaklı olması için )
7 - 7 adet pirince 7şer kere inşirah suresini (elemneşrak) okuyun doguma giderken yanınıza alın ( sancılar başlayınca yutmaya başlayın sancıları hafifletmek için )
8 - ashab-ı kehf in isimlerini bi kagıda yazarak sol baldırınızın altına yapıştırın ( dogumda sizi koruması için ) not: çok aglayan bebeklerın yastıgının altınada yazılıp konulabilir ama okumak en faydalısıdır)
9- dogum sırasında ayetel kursi oku ( peygamber efendimizin hz. fatımanın dogumunda okunmasını soylemiş)
10 - doguma giderken kuran okuyan yakınlarınıza haber verin meryem suresini okusunlar (dogumu hayırlısıyla atlatmak için)
11 - dogum sırasında allahın guzel isimlerinden ya vedud ismini zikredin
12 - doguma yakın bı fincan sıcak suya karanfil at çay olarak iç (kas gevşetici)
13 - ahlakının iyi olduguna inandıgınız dini inançları guclu birine hurma cignetin ve dogumdan sonra o ççiğnenmiş hurmayı emzirmeden once bebeginizin agzına surun ( peygamber efendimiz oyle yaparmış sunnettir ) bulursanız zemzemde surun
14 - bebegin ismini kulagına 7. gun okuyun buda sunnettır peygamber efendımız yaparmış
belki bi cogunuza saçma gelebilicek yada hurafe olarak adlandırabiliceniz şeyler olabilir ama unutmayın ameller niyete baglıdır ne kadar inanarak yaparsanız o kadar faydasını gorursunuz unutmayınki burda yazılan hiç bi şeyin size zararı olmaz aksine yararı olur
bana yararı su oldu 22 yaşındayım ilk kez hatim yaptım kekelereyerek okudugum kuranı artık daha guzel okuyorum dogmamış bebegımın buna vesıle oldu ne buyuk lutuftur düşünün ve bebegimin ilk hareketini kuran okurken hissettim kurana bakıodum....