Gebeliğe Hazırlık Sistit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zanylife

Meleğim..
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
484
233
103
Bursa
Selam arkadaşlar adetime 2 hafta kaldı ve sistit oldum sanırım nasıl bir yanma anlatamam. Sürekli tuvaletteyim
Bugün de benim yumurtlama günüm çocuk için iki haftadır korunmadan ilişkiye giriyoruz ve antibiyotik kullansam mı bilmiyorum? Bu durumu yaşayan var mı? Varsa benimle paylaşabilir mi çıkmazdayım

Antibiyotik konusunda emin degilim. Bi saglik ocagina git istersen onlar daha iyi bilirler tabiki. Ama benim onerim bol bol su icmen yonunden olacak. Bende bu aralar birden tuvaletim geliyo gibi oluyor ama yanma yok ben yumurtlama donemini atlattım ama. Duzelir insallah canım

ay çok teşekkür ederim canım çalıştığım için hastaneye gidemiyorum şuan onlar da zaten direkt antibiyotiği verecekler ben bol bol su içeyim bugünü heba etmek istemiyorum :)
Siz de 24 Mart adetini bekleyenlerden misiniz?

Merhaba , çok geçmiş olsun. Ben de sizinle aynı durumdayım . Bebek düşünüyoruz ve çok sık bu rahatsızlıkla uğraşıyorum. İlaç almamak için çok araştırdım ve cranberry diye bir kuruyemiş var. Büyük marketlerin kuruyemiş bölümünde bulabildik. Eşim çok aktar gezdi, bulamadı. Bir de Peyman ın paketlisi var.
Geçen bir doktor da söyledi, kapsülünü al dedi. Ben faydasını gördüm . Kaynatıp içiyorum ya da her gün bir avuç yiyorum. Sistit e neden olan bakteriyi engelliyormuş. Denemekte fayda var derim.

sistit derecesine göre değişir.
ben 2 kere hastanelik oldum.
kanlı sistit oldum ikisinde de.
üstelik 2.sinde transfer olmuştum sonuç beklerken oldum.
bebeğimde tutmadı zaten.
bol su için eğer geçmezse mutlaka doktora gidin.
ertelenen sistit ileride kronik hale geliyor.
tedavi şart yani anlayacağınız.

Ay canım valla ben de bir araştırayım ben ilaç deposunda çalışıyorum antibiyotik dedi işyeri hekimi ama bu ay çok azmettim bebeğim olsun çok istiyorum :) hepimiz gibi :) bugün yumurtlama günüm bugünü kaçıramammmmm biz geçen haftadan beri 2 günde bir deniyoruz belki de bünye alışık değil bu kadar sık ilişkiye ondan oldu

24 martta buluşalım burda :) hayırlı haberlerle buluşmak ümidi ile :)

Cranbery kızılcık meyvesidir aslında kolayca bulunur. Bunun yanında kuşburnu da iyi geliyor karbonatlı su içmek ve sirkeli karbonatlı su ile taharet almak

benim 2-3 gündür var bu problem bugün de tavan yaptı sanki bol su içiyorum sabahtan beri biraz hafifledi gibi çok geçmiş olsun güzelim

İnşallahh

Geçmiş olsun 6 ay önce falan bende sistit olmuştum ama o zamanlar daha bebek düşünmüyorduk doktora gittim ilaç ve fitil verdi 1 hafta kullandım 1 hafta boyunca hiç ilişki olmaması gerektiğini söylemişti doktor ilaçları kullandıktan sonra geçti çok şükür. ama sizin durum biraz farklı bebek düşünürken ne yapılır bilmiyorum doktordan bilgi almanızda fayda var

Purinol kullan canım gebeykende kullanılan birşey sabah öğle akşam içebilirsin sıkıntı olmaz 2-3 günde geçiyor zaten. Birde sıcal suya oturmak çok işe yarıyor hatta ilişki öncesinde yapan arkadaşlarıda okumuştum. Belki iki açıdan faydadını görürsün. Ben sistitten çok çektiğim için iyi biliyorum o durumları. Çok geçmiş olsun (birde bol su iç ılık)

Ben cipro diye bir antibiyotik var ondan almıştım ilaç sektöründe çalıştığım için o tavsiye edildi ama çocuk düşündüğüm için içmeye kıyamadım ters tepmesin diye.
Başka bir arkadaşta burdan bol su iç dedi gerçekten işe yaradı sabaha nazaran daha iyiyim. Bugün yumurtlama günümdü ama eşimde de isteksizlik var kaldım öyle ah erkekler

Eczaneye bir sorun simdi ismini hatirlayamadigim tek kullanimlik bir toz var. Gece yatmadan once 1 bardak suya karistirip iciyorsunuz. Ben ertesi gun iyilesmistim.

Ciproyu biliyorum ama bence antibiyotiğe gerek yok antiseptik daha iyi ve zararı yok antibiyotikte kullanabilirsin sonuçta hamile bile kalsan bebek 3 haftalık olana kadar ilaçların ona bir etkisi tam anlamıyla yok. Ben antibiyotiği sevmiyorum. Çocukluğumdan yanlış teşhis sonucu antibiyotiklere direncimde var zaten. Belirti derken? Valla eşini isteklendir :))) gerçi dün ya da önce ki gün olduysanız bile şansın var. Bugün olmazsa yrın kesin kandır kocişini... hadi inşallah sonuç güzel olur. Purinol ü biliyorsundur ilaç sektöründeysen. Suya karıştırıyorsun. Üriner antiseptik. Hiç bir zararı olmaz bugünü ya da yarını değerlendir sonra kullanmaya başla istersen sen bilirsin. Ama gebelik açısından zararı olacağını sanmıyorum. Özellikle sabah ve gece yatmadan önce içersen çok rahat edersin. Çok geçmiş olsun

Ay valla çok teşekkür ederim moralim bozuk oturuyordum çünkü çok sinir oldum kocama şuan

Bende de inat var hayatta kandırmayla uğraşamıyorum hep biz kadınlara düşüyor iş hayırlısı Allah'tan tek dileğim hayırlısıyla olsun hepimizin istekleri. Yarına kısmet artık. Sizin var mı bebiş?

İlaç önerini dikkate alıcam iş yerimdekilerin bilgisi yok çocuk planladığımdan çok irdeleyemedim şöyle böyle diye teşekkür ederim canım

Benim ilk bebeğim olacak inşallah :) takma kafana boşver ben kocam konusunda şanslıyım çoğu zaman kur yapmama gerek kalmıyor ama tabuları yıkmak lazım. Senin de ihtiyacın var en az onun kadar hele adetin yaklaşınca filan hormonlar tavan :)) çocuk içinmiş gibi gitme de mesela tatlı tatlı konuş sırnaş 2 gün ara verdik yaa kocam çok uzun değil mi de yanağına öpücük kondur zaten o coşar :))) bazı erkeklerde ters tepiyor bazen öküzlükleri ağır basıp hayırdır?? Diyenlerde çıkıyor o zamanda diyorum o istediğinde hayırdır diyip göz kırpın :) bugünü es geçme o sırnaşmazsa sen sırnaş sonuçta kocan bazen relaks olmak lazım. Çocuk konusunda en çok istekli olanda bizleriz istiyorsak biraz fazla mücadele gerekiyor erkeklerin hepsinin hamuru aynı olduğu için biz kadınlara kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…