Sistem mi bizi kullanıyor, biz mi sistemi?

kavakyeli00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
139
0
96
Ankara
Hayata basladigimiz siralarda bizlere onderlik eden buyuklerimizdi; nasil yemek yemeliyiz, nasil oturmaliyiz, nasil konusmaliyiz. ..vs vs Onlarin yaptiklari ya da yapmaya calistiklari kendi bildiklerini dikkat edin lutfen ! dogru olani demiyorum ! yuklemekti minik beyinlerimize.
Okul doneminde bunlara birde ogretmenler eklendi bunun etrafinda da arkadaslarinin begendigin ve bende yapsam dedigin ozelliklerinden suzgecinden gecirerek kendine paye kalan kisimlarini aldin.
Bunlarin hepsini kendin olabilmek adina yurumeye basladigin yolda yapiyordun ama ne hikmetse bir turlu kendin olamiyordun. NEDEN?
Bu suregelmis ve de sure(gi)den insan faktorunu her zaman yatsiyip yerine sistemi olmusluklari, sekilciligi, kendinden uzak durusu paye aldigindan kendin olamiyorsun. O L A M A Z S I N D A ! Cunku bir kere hayata kendin olarak baslamadin ki nasil kendin olasin sen sadece kendin olarak davrandigini hissedebilirsin. Yanilsamanin dik alasi bu.ZAMAN senin hayatina sekil vermen,yeni insanlar alman,yeni nitelikler kazanman icin sunulmus bir olcu birimi.
Kendin olmaya karar veriyorsun ya da kendinmis gibi yapiyorsun icten samimi davraniyorsun karsindaki oyle iyi oyuncu ki samimiyet ve ictenlik sergilemekte ustune yok bunu ancak senin canini yaktiginda anliyorsun.Tecrü beler aciyla olculur bu yuzden de. Birsey var her daim dusunurum gece korkulu bir ruya gordugunde ya da mutlu&mutsuz anında paylasim kurupta bundan da fesatlık cikartmayacak biri varsa ve sen telefona sarilip aradiginda bu da neden ariyor diyecek biri degilse karsindaki ve en onemlisi sen boyle birine sahipsen ki soruyorum kaciniz sahip parmakla sayilir ya da tezat olacagini dusundugunde su durumda o insani asla aramazdim diyebilirsiniz. Sundandir once ozguven kisinin kendisinin ozguveni olmali evet bize fen ve fizik derslerinden ilkokuldan beri dendi ki Doga gucluden yana ve gucsuz olana yer yok yem misali yasarlar baskada olmaz. Bitki susuz kuruyupta hayata veda ediyorsa ben insanin dostsuz kalmasinida bunun en aci haline benzetirim.

Yurekten yuregine dokunabileceginiz dostlariniz olsun ve omur sureniz boyunca size eslik etsin umudumla.

Sevgimle...

Mücella Öztürk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…