• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şişman ve mutsuz olmamı istiyolar galiba.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
yaw 2 ay oldu doğum yapalı. bebek konusunda herkes akıl veriyo. dedikleri de biz bilmem kaç çocuk büyüttük biliyoruz. iki aydır bakıyorum bebeğime heralde artık öğrenmişimdir bişeyleri. daha gaz çıkarma konusunda tavsiye verenler oluyo. hatta su vermiyorum diye kızıyolar. doktor anne sutunden başka bişey verme dedi diyorum. e biz kaç çocuk büyüttük biz su verdık de noldu diyolar. yemeklerin suyundan ver diyolar. verilir mi bu ayda hiç? geçen akrabalardan biri emzirirken gordu benı. kızım senın goguslerınde hiç süt varmış gibi gözükmüyo dedi. nasıl bozuldum. bi anneye soylenecek son söz değil mi? bişey yemiyon galiba dedi. halduki emzirmeden once 5 dilim borek 2 baklava 5-6 sarma yedim. tobe tobe...

boşver canım hiç takma
maalesef oluyor böyle şeyler
bende çabuk vermiştim kilolarımı herkez zayıfım diye sütüm olmadığını düşünüyordu
her kafadan bir ses çıkıyor iştedelikafaduldendelikafadulden
hele bir seferinde yeni doğum yaptım eve kalabalık bebek görmeye gelmişler çocuğu emziremedim çocuk ağlıyor kadın tutturdu karnı ağrıyor kimyon içir diye bide ısrar ediyor en son dayanamadım sinirlendim bi şeyler söyledim :mymeka:
kadın beni gördüğünde hala selam vermez:dance::dance:

:) vermezse vermesin. bi de zayıf olsam içim yanmıcak. 76 kıloyum boyum da uzun kocaman bişeyim..

boşver canım bebeğin için kilo almaya değer bizim kilolarımız onun sağlılğından önemli mi sanki.onlar sağlıklı olsun mutlu olsun biz kilo alırız da veririzde ... annelik de bu değil mi zaten

Derler derler..göğüslerin yumuşak sütün yok,mama ver onunla doymaz derler.
çocuk mamaya alışıp memeyi bırakınca niye emzirmiyorsun derler.anne sütü kymetli olur.
su ver,ıhlamur ver,sarılık oldu şekerli su ver,herşeyden yedir 40 içinde sonra hiç bişe yemez derler.:1ninca:
onlarda çocuk büyütmüş niye beğenmiyonuz aşkolsundelikafaduldendelikafadulden

bence seni kiskaniyorlar
#bana da gorumcmle kaynanam yapiyor boyle..
artik a neden oyle dedin beni uzdun diyorum boyle tas kesiliyor
eskiden bozuntuya vermemye calisiyordum ama oyle yapmamak lazim
benim babam oldu 3 yil once kayin peder ve ev halki bir sure habire rahmetli de gorseydi dedi
ama nasil tuhaf oluyorum tabi kim istemez ama oldu iste habire soylemenin ne manasi var allahaskina
ben de bir kackere dedim ki ama cok uzuluyorum aglicam artik demiyo
kendini kotu hissedio hissetmesi lazim cunku bana kotuluk yapoi

yaw 2 ay oldu doğum yapalı. bebek konusunda herkes akıl veriyo. dedikleri de biz bilmem kaç çocuk büyüttük biliyoruz. iki aydır bakıyorum bebeğime heralde artık öğrenmişimdir bişeyleri. daha gaz çıkarma konusunda tavsiye verenler oluyo. hatta su vermiyorum diye kızıyolar. doktor anne sutunden başka bişey verme dedi diyorum. e biz kaç çocuk büyüttük biz su verdık de noldu diyolar. yemeklerin suyundan ver diyolar. verilir mi bu ayda hiç? geçen akrabalardan biri emzirirken gordu benı. kızım senın goguslerınde hiç süt varmış gibi gözükmüyo dedi. nasıl bozuldum. bi anneye soylenecek son söz değil mi? bişey yemiyon galiba dedi. halduki emzirmeden once 5 dilim borek 2 baklava 5-6 sarma yedim. tobe tobe...

bence dünyadaki en şanslı kadın yeni doğum yapmış olan, bebği olan kadın, ve ne yazık ki kadınlar birbirini asla çekemez. çantanızı bile kıskanırlar bu güzelliği mii kıskanmıycaklar.boşverin gitsin

tatlım daha bitmiyorki sorunlar. bi altı ay böyle gide rgaz süt mama takıntuıları sonra niye herşeyden vermiyorsun niye emeklemiyor niye öle niye böle bilmem ne vs vs.. yani ayı yaşı yok herkes her konuda herşeyi söyleyebiliyor. o zaman ne yapmak lazım hiç kafaya takmamak.ısrarla bildiğini tekrarlamak. bense ;senin torunlarında da benim annem böyle yapardı ne kadar doğru beslemiş hiç ona buna kafayı takamış yaklaşımları görüp yavaş yavaş eski yanlış besleme öğütleme taktiklerinin geçeceğini varsayıyorum(gene çıkar birileri ama )ama gelecekten umutluyum.mutlu ve doğru beslenen kuşakları yetiştiriyoruz.hiç takma kafana gerisini.

birde benim yavruyu ayiriyorlar.kaynanan kizinin kizini daha cok seviyor# hep bu cok akilli bu cok hareketli erkenden yurur dio, benimkide akilli ve hareketli ama ona sakin diyo

Biz kaç çocuk büyüttük onlara bişey olmadı diyen olursa,"o zamanlar bilinmiyormuş ama şimdi biliniyor belki daha akıllı daha sağlıklı olacaktık hepimiz" demiyi düşünüyorum.Bu laf karşısında daha güzel, kırmayacak bir cevap bileniniz var mı ya... Tavsiyede bulunun.

geçen akrabalardan biri emzirirken gordu benı. kızım senın goguslerınde hiç süt varmış gibi gözükmüyo dedi. nasıl bozuldum. bi anneye soylenecek son söz değil mi? bişey yemiyon galiba dedi. ..

Başkasının yanında neden emziriyorsunuz ya, nazar falan da değer diyorla, hemde bu laflardan kurtulunmuş olur... Ben açıkcası annem ve kayınvalidem dışında hiçbir dişi kuşun yanında emzirmeyi düşünmüyorum. Kayınvalidem zaten ilk günlerde yanımda olacak bu nedenle hastanede falan bu konuda yardımcı olacak, oyüzden mecburen görmüş olacak zaten, ilk görenlerden olmasaydı onunda yanında emzirmezdim ilerde, rahat edemiyorum derdim...

canım misafirlikteydik. ben müsade isteyip obur odaya gectım. illa yanımızda emzir dediler. yok dedim rahat edemiyorum. buna rağmen sırayla bi biri geldi bi öbürü. mecbur gorduler napıyım. rahat edemiyorum dememe rağmen zırt bırt geldiler. daha ne diyeyim. görmelerini de geçtim bari can sıkıcı laf soyleme dimi? sana ne milletin etinden sütünden. işte laf diye konuşuyolar.

Başkasının yanında neden emziriyorsunuz ya, nazar falan da değer diyorla, hemde bu laflardan kurtulunmuş olur... Ben açıkcası annem ve kayınvalidem dışında hiçbir dişi kuşun yanında emzirmeyi düşünmüyorum. Kayınvalidem zaten ilk günlerde yanımda olacak bu nedenle hastanede falan bu konuda yardımcı olacak, oyüzden mecburen görmüş olacak zaten, ilk görenlerden olmasaydı onunda yanında emzirmezdim ilerde, rahat edemiyorum derdim...
yok canım ya, ben her yerde emzirdim, dolar taşardı sütüm, hergün 1 bardak dökerdim fazla diye, herkese de söylerdim
kızarlardı hatta heryerde söyleme diye
bişey olmaz bunları da çok takmamak lazım
öyle bir duruma geliyorsun ki her yerde emzirmen gerekebileyor, yer insan seçecek durumun olmuyor bazen

Biz kaç çocuk büyüttük onlara bişey olmadı diyen olursa,"o zamanlar bilinmiyormuş ama şimdi biliniyor belki daha akıllı daha sağlıklı olacaktık hepimiz" demiyi düşünüyorum.Bu laf karşısında daha güzel, kırmayacak bir cevap bileniniz var mı ya... Tavsiyede bulunun.

:lepi::lepi::lepi:

kızlar bozmayın moralinizi. "eskiden yararlı olarak düşünülen birçok şey artık önerilmiyor" deyin. hatta hiç cevap vermeyin bırakın konuşur konuşur susarlar. bu da bir klişedir yani. kaç çocuk büyütürsen büyüt her çocuğun ihtiyaçları farklıdır ve bunu da en iyi anne bilir.

aysun çok güldüm yanlız cevabına, allah iyiliğini versin kaydirigubbakcemile3

birde benim yavruyu ayiriyorlar.kaynanan kizinin kizini daha cok seviyor# hep bu cok akilli bu cok hareketli erkenden yurur dio, benimkide akilli ve hareketli ama ona sakin diyo

aman aman ne kadar da uzman var etrafta. boşuna doktor parası ödemeyelim valla CADIARZU
takma kafana canım ya, ama yapılan şey çok ayıp ve günah. çok kızdım :mymeka:

aynı tepkileri bende aldım
ben hemen veremedim 1.5 aylık kızım...7 kilo fazlam var..o yüzden abur cubur hiç yemiyorum..annemdeyken çok gelen giden oldu sürekli ikram hazırladık..bana sen neden yemiyorsun sütün olmaz deyip durdular..bende aaa olurmu ben sürekli mutfaktayım getir götür yaparken yiyorum sürekli diyordum onları mutlu ediyordum..yada siz gelmeden az önce yedim ben..emziriyorum ya çok acıkıyorum sürekli yemek istiyorum diyordum...annemde dik dik bakıyordu..yemediğimi bildiği için
kızım neden yalan söylüyorsun diyordu..hiç onların yesene sütün olmaz yoksa,şöyle yap böyle yap laflarını çekemem.ne duymak istiyorlarsa onu söylüyorum dedim
kadın milleti böyle..başkasının mutsuzluğundan mutlu olanlar var..resmen kilolu kalsam sevincinden tef çalacak çok kişi biliyorum

Son düzenleme:
:lepi::lepi::lepi:

kızlar bozmayın moralinizi. "eskiden yararlı olarak düşünülen birçok şey artık önerilmiyor" deyin. hatta hiç cevap vermeyin bırakın konuşur konuşur susarlar. bu da bir klişedir yani. kaç çocuk büyütürsen büyüt her çocuğun ihtiyaçları farklıdır ve bunu da en iyi anne bilir.

aysun çok güldüm yanlız cevabına, allah iyiliğini versin kaydirigubbakcemile3

banada çok kişi kundak yap dedi..kundak zararlı dedik bizde..akıl var mantık var zrarlı olsa bize çocuklarımza hepimize bişey olurdu neden olmadı dediler...bende dedimki kundakla çocuk hareket edmediği için gazını çıkartamaz,kasları hareket etmez..çok geç çalışmaya başlar kasları..kendini tutmayı öğrenemez..keşke yapmasaydınız gelişimi daha çabuk olurdu çocuklarınızın,hem gazı olduğundan zırıl zırıl ağlamalarını daha az dinlerdiniz dedim sustular..ayrıca kalça çıkığı oluyormuş dedim..bizde neden yok dediler yine..sizde olmaması olanları ve olma riskini ortandan kaldırmadığı için bunu göze alamam diyorum yine susuyorlar..
aman herkes pek biliyor

ayy benim kayınvalidemde böyle akıl vermeyi pek sever ama hiç takmam yine bildigimi yaparım salla gitsin be arkadaşımnaniknanik

Back