Sırtımda ki Dert

Msspinkie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
10.267
25.712
598
Merhaba arkadaşlar, senin derdin dertmidir benimkinin yanında diyebiliriz bu bir sağlık problemi ama inanın bana büyük dert...

Bundan 10 yıl önce üniversite dönemimde büyük bir boyun tutulmasıyla gittiğim doktor boyun düzleşmesi teşhisi koydu. ilaç ve hareketlerle bu zamana geldim.
Kızım doğdu, iki yıl emzirdim veeee ağrılarım daha kalıcı halde geldi. Doktora çıktım ilerlemiş boyun düzleşmesi, orta ve küçük iki fıtık teşhisi koydu. İğne ve ilaç verdi geçmezse gel dedi. Gecmediiiiiiii asla geçmedi iki kürek kemiğinin ortasında berbat bir batma ve yanma var. Boyun fıtığı buraya kadar etki eder mi onuda bilemedim ya neyse? Uzanırken bile agriyor...

Not: Bu dertten muzdarip olanlar neler yapıyorsunuz? Ayrıca Kocaeli'de ikamet edip iyi bir uzman bilen varsa bana yazabilir mi? Doktordan da pek memnun kalmadım.

Kısın termal atlet ve outdoor mont kullaniyorum
Agrilarim neredeyse yok seviyesinde
Magnezyum fayda ediyor
Saf zeytinyagi biberiye yagi da kullaniyorum agriyi kesiyor.
Benim tutulmalarim cok agir oluyor
Ama cook sukur cok azaldi

Boyun dğzleşmem var. 17 aylık çocugum hala kanguruda taşıyorum ama anlattığınız yerde ağrı yok. İki kürek kemiği deyince safra kesesi olmasın.? Baktırdınız mı? Annem de aynı yerden ağrı şikayetiyle acillik oluyordu. Mide ağrısı boyun fıtığı deyip iğne yapıp gönderiyorlardı. Normal muayene de şans eseri çıktı. Bence Bi safta kesesine baktırın.

Aynı dertten muzdaribim. Sıcak tutma, özel kremlerle masaj falan rahatlatıyor. Ama, geçmiyor. Fizik tedaviye tekrar mı gitsem diye düşünürken, arkadaşım tecrübeli bir fizyoterapist önerdi. Yarın randevu alıp ona gitmeyi planlıyorum.Bakalım inşallah bir çare bulunur.

öncelikle ALLAH acil şifalar versin INŞAALLAH. Bende de var. Nacizane önerim sırt egzersizleri. Bir de at kestanesi jeli kullanman.

Boyun düzleşmesi ve iki fıtıkla yaşıyorum. Özellikle kışın şiddetli ağrılarım oluyor ama hayatım o kadar yoğun ki o ağrıyı bile hissedemiyorum zaten.
Önce hareket verdiler yapamadım, fizik dediler randevuyu bile unuttum gidemedim.
Agrılarla yaşıyorum.
Tak dediği yerde ne olacak merak ediyorum.

Bende de boyun fitigi duzlesme daralma ve kireclenme baslangici vardi en son gittigimde.kac yil oldu mr cekilmisti doktor bunlari dedi simdi ne halde bilmiyorum.benim de boynum sirtim en ufak bir seyde tutuluyor cok siddetli bir sekilde batiyor agriyor.fizik tedavi igne ilac sadece hafifletiyor asla gecirmiyor.bana doktor egzersiz hareketleri gostermisti tek caresi bu demisti gercekten de cok rahatlatiyodu ama simdi yapmiyorum tabi.bu sekilde yasiyorum yata kalka iste.

Kısın termal atlet ve outdoor mont kullaniyorum
Agrilarim neredeyse yok seviyesinde
Magnezyum fayda ediyor
Saf zeytinyagi biberiye yagi da kullaniyorum agriyi kesiyor.
Benim tutulmalarim cok agir oluyor
Ama cook sukur cok azaldi
Magnezyum aslında iyi fikir !

Bende istiyorum gitmek aslında ...merak ediyorum inşallah iyi haberler alırsınız

Bu konuda hic bir bilgim yok ama Rabbim.tez zamanda sifasini nasip etsin dostum...

Çok geçmiş olsun bende 5 tane fıtık var sıvı yakı kullanıyorum sürekli ısınınca rahatlatıyor sıcak su torbasıda iyi geliyor asla geçmez sadece hafifler rabbim şifa versin

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Rahatsızlığınız bende yok fakat bildiğim kadarıyla fizik tedavi ile yaşam kaliteliniz artabilir.
Bende Kocaeli’de oturuyorum ve instagramda takip ettiğim bir fizyoterapist var. Bir sorunum yok aslında ama hepimiz dönem dönem fizik tedaviye ihtiyaç duyabiliriz. Gördüğüm kadarıyla da hastaları çok memnun yazılan yorumlar hep olumlu yönde. İnstagramda fizyoterapist ulaş Akdoğan diye aratırsanız bir bakıp inceleyin. Hastalarını paylaşıp ne sıkıntıyla geldiklerini ve nasıl yol kat ettiklerini falanda yazıyor.
Belki sizin gibi şikayetle gidip sonuç alan vardır bir incelemek lazım.
Duruma görede eğer hoşunuza giderse arayıp Bilgi alırsınız. Tekrardan çok geçmiş olsun

Tanıdıklarında masaj koltuğu varsa otur biraz ya da avm lerdeki masaj koltuklarını kullan baya faydası oluyor

Bende de boyun düzleşmesi ve boyun fıtığı var.Sebebi motosiklette duruş ve kask.Yastığımı visco ortopedik olarak aldım.Böylece sabah ağrısız uyanmaya başladım.Egzersizleri düzenli yapıp otururken iş yaparken falan duruşuma dikkat ediyorum.Kambur durmamaya uzun süre boynumu aşağı eğik tutmamaya filan çalışıyorum.

Düzleşme ve fıtık olan biriyim.
Fizik tedavi, iğne, ilaç bir ton tedavi aldım. Ama gram geçmedi iki iş yapsam, biraz orantısız sürahi kaldirsam bıçak saplanir omzuma bazen elime kadar uyusur.
Hareketleri sürekli yapmaya çalışıyorum ama yok yok yok.
Aynı dertten muzdarip yaşı daha çok küçük biri olarak çok modumu düşüyor. Sarma saramiyorum mesela ya da ayni pozisyonda uzun kalamiyorum kolum kasıyor.
Bir sürü doğal kimyasal kremde denedim 1 saat sonra gene aynı napsak?

Hangi marka ve hangi model acaba visco ?

3 büyük boyun fıtığı ve acil ameliyatlık durumun var. Yıllardır cektigimi bir allah birde ben bilirim..Iki kürek kemiğim hep acır ve tutuktur..Son çare olarak ameliyat olmak istememeden dolayı üniversitenin algoloji bölümüne giderek boynuma iğneler yapıldı ve kortizon basilarak fitiklar yerinden oynatıldı en azindan şiddetli ağrılarım dindi..ameliyathanede yaptılar bir kaç saat sonrada eve geldim..Bildiğim bel ve boyun ameliyati olmamış olanlarda uygulanabiliyor sadece..Arastirmanizi şiddetle tavsiye ederim gelmiş geçmiş olsun

Epidural steroid enjeksiyonu, omurilik sinirlerinin tahrişi nedeniyle ortaya çıkan ağrıyı tedavi etmek için ağrı giderici ilaçların bel ve boynunuzdaki sinirlerin çıktığı ufak bir alana direk olarak uygulandığı bir işlemdir. Omurilik, dural kese adı verilen koruyucu bir katman tarafından sarılıdır.(steroid enjeksiyon.algoliji bölümü.)( ALINTIDIR..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…