sırt ağrısına pilates mi iyi gelir yoga mı?

PratikHanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
179
4
slm, pilates duruş bozukluklarına ve sırt ağrılarına iyi geliyor diyolar ama yoga da rahatlatır gibime geliyor.
siz ne dersiniz?

slm, pilates duruş bozukluklarına ve sırt ağrılarına iyi geliyor diyolar ama yoga da rahatlatır gibime geliyor.
siz ne dersiniz?

Merhaba,

Öncelikle plates jimnastik gibi spor türlerinin tamamının yoga asana duruşlarından esinlenerek düzenlendiğini belirtmek isterim. Sırt ağrılarınız için kesinlikle yogayı tavsiye ederim. Ancak gerçek yogaya ulaşmalısınız. Ne yazık ki bazı hinduizm tarikatları Türkiye deki bilgi yetersizliğini kullanarak yogayı bozarak parçalayarak yoga adı altında ilgisi olmayan bazı ritüelleri moda ettiler. Bu sebeple size orjinal yoga sistemini şiddetle tavsiye ederim. Bu sistem Türkiye de Yoga Akademi merkezlerinde öğretiliyor. AKif Manaf veya yoga akademi yazarak google dan araştırabilirsiniz.

Ben bel ve boyun fıtığımdan kurtuldum, 3 ayda hiç farketmeden 85 kilodan 58 kiloya indim, sağlığıma ve müthiş bir enerjiye kavuştum. Aslında ayrı bir konu başlığında daha detaylı olarak da paylaşacağım.

Tahmininizden çok daha kısa bir sürede ağrılarınızdan kurtulacaksınız, toplam 55 Yoga Akademi merkezi var, aynı zamanda evde de yapabilmeniz için Yoga DVD leride var, merkezlerden de internettende temin edebilirsiniz. En kısa zamanda ağrılarınızdan kurtulmanız dileğimle.

ikisinin de faydası olur canım ,ben pilates yapmadım ama bildiğim kadarı ile o kasları da uzatıp daha uzun ve ince bir görünüm kazanmanı sağlıyor.Eğer isteğin bu şekilde ise pilates de yapabilirsin.Yoga da olur ama yogada biraz daha meditatif uygulamalar var eğer böyle birşey yapmak istersen yoga yap.Yani kısacası ikisi de işini görür.

Sırt ağrısına tabii ki de yoga, ben omurgam ağrıyordu diye başladım. Tavsiye ederim. Ben Kartalda gidiyorum.

yogayi bilmiyorum her türlü sporun faydasi vardir bence
ben ebru salliyla pilatese basladim inanamayacan kadar sirt agrim vardi simdi yokkkkkk

yoga ile vücudunuzdaki stresi atarsınız ve rahatlarsınız. plates ile de vücudunuz şekillenir. şekil bozukluğu nedeni ile oluşan ağrılar da zamanla ortadan kalkar.

Yoga hakkında bir bilgim yok fakat omurga çökmesi nedeniyle dayanılmaz sırt ağrılarına sahip biri olarak yaklaşık 2 yıl plates yaptım. Bu iki yıl içinde nasıl başardı bilmiyorum ama doktorların "bu hızla giderse 8-10 yıl içinde kamburlaşırsınız" dediği çökmemi durdurdu, sırt kaslarımı güçlendirdi, ağrılarım yok oldu. Şimdi ağrısız ve endişesiz bir hayatı sürüyorum Allah'a çok şükür. Sırtından rahatsızlığı olanlara şiddetle tavsiye ederim.

yoga hakkında bir fikrim yok ama ortopedi uzmanı pilatesin bel ve sırt ağrılarına iyi geldiğini söyledi bana.

Her ikisi de iyi gelir,plastes özellikle ,sadece 1 kez yaptığında bile sırtında rahatlama hissedersin.
Sevgilerle...

yoga ile vücudunuzdaki stresi atarsınız ve rahatlarsınız. plates ile de vücudunuz şekillenir. şekil bozukluğu nedeni ile oluşan ağrılar da zamanla ortadan kalkar.

hem yoga hem de pilates iyi olabilir o zaman...

ancak evde baslamak icin hangi siteleri onerirsiniz?

hangi hareketlerden fayda gordunuz? benim gitme imkanim yok ancak evde baslamak istiyorum mumkun mu? sevgiler selamlar

Öncelikle bir Yoga eğitmeni olarak paylaşımda bulunmak isterim. Her ikisi de çok faydalı gelecektir :).
Pilatesi çok çok az yaptığım için tam olarak sırt ağrıları ve pilates hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama Yoga tecrübelerimi kısaca paylaşmak isterim. Ben uzun bir süredir sırt ve boyun ağrıları için spesifik yoga dersleri ve workshopları veriyorum - sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da.

Eşim Yoga ile bel fıtığını iyileştirdi mesela. Benim sırtım veya boynum hiç ağrımaz. :) Dolayısıyla Yoga, evet kesinlikle yardımcı oluyor hatta sorunları tamamen ortadan kaldırıyor! Ama daha önce bir arkadaşın da belirtmiş olduğu gibi fiziksel yoga ile değil bu. Yoga günümüzde çok saptırılıyor ne yazık ki.

Eğer daha detaylı bilgi isterseniz, bana özelden ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle,

merhaba kızlar.ben pilatese 2004 yılında boyun fıtığı olduğumu öğrendikten ve çok ağrılı fizik tedavi sürecinden sonra başladım ve çok şükür çok iyim. aynı zamanda eğitmenliğini de yapıyorum ve sırt ağrılarına da çok iyi geliyor. doğru eğitmenle kesinlikle pilates derim.

Son düzenleme:
İş plates ve yoga da değil bence kuzucum, yapılan hareketler önemli , özellikle bel ve boyun ağrısı düz durduğunuzda sırtınızı bir yere yaslamadığınızda ortaya çıkıyorsa , belirli hareketler çok işe yarıyor.

Pilates ve yoga hareketler itibariyle birbirine yakin ama konu rahatlama dinç hissetme ve omurga agrilari ise yoga pilatesten daha iyi kesinlikle.
Pilates beni cok yoruyo ertesi gün oturamiyorum otursam kalkamiyorum. Her yanim tutuluyor. Ama yogada boyle bir olay yok çok huzurlu bagimlilik yapan bi spor. Ben her sabah ufak bir yoga ritueliyle baslar oldum güne.

Benim omurgam baya sorunlu spor salonumuzdaki trainer bana özellikle yoga önerdi, pilatesede giriyorum arada ama orda bazı hareketlerde sen bunu yapma diyorlar. Pilateste daha çok kasları esnetme eğzersizleri olduğu için sonrasındaki bi kaç gün kendime gelemiyorum ama yoga inanılmaz iyi geliyor ve dinginlik veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…