SİROZ Hastalığı

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.377
1.476
46
Merhabalar,eşime siroz teşhisi kondu,sebep büyük oranda alkol ve biraz da kullandığı ilaçlar..1 ay önce teşhis konuldu ve birkaç gün hastanede yatti (şehir hastanesi)..bugün doktorda randevusu vardı,başka bir doktor varmış,doktor demiş ki şikayetiniz yoksa 3 ay sonra gelin ultrason ve kan tahlili yapalım,1 ay önce tahlil yapılmış şimdi gerek yok demiş ..Ama bu geçen 1 ayda 15 kilo zayıfladı ve gözlerinde sarılık var..3 ay sonraki randevü çok uzun bir zaman değil mi?çok üzülüyorum...ailenizde,çevrenizde alkole bağlı siroz hastalığı olan var mı,nasıl bir süreç yaşadınız veya yaşıyorsunuz merak ediyorum..

Çok geçmiş olsun. Üzüldüm. Pek tecrübem yok açıkçası. Eşiniz alkolu ve sigarayı derhal bırakmalı diye biliyorum. Doktorlar uyarmışlardır illaki ve düzgün beslenmeli. Dikkat ediyor mu kendissine şu an

Çok geçmiş olsun. Bilgim yok ama üç ay uzun gibi geldi bana da.. Eşiniz bahsettiğiniz şikayetleri anlatıp tahlil isteseydi olmaz mıydı acaba..

Tek çare nakil sanırım çok yakın akrabamız son evre de 1 senedir nakil bekliyor

Merhaba çok geçmiş olsun, eşiniz alkol kullanmaya devam etmemeli ve kontrolsüz ilaç kullanmamalı.
Şikayetinin olup olmaması da rutin kontrole engel olmamalı düzenli kan tahlili karaciğer fonksiyon testleri ve usg görüntülemesi yapılmalı. eşinize ilaç tedavisi verildi mi? Beslenmesine de özen göstermesi gerekiyor.
Belki doktoru önermiştir milk thistle (deve dikeni ekstresi) karaciğer detoksu ve enzimleri için faydalı kontrole gittiğinizde danışmanızı öneririm. Ama dediğim gibi alkol kullanmaya devam etmemeli en önemlisi bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…