• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sıralamam yettiği halde tercihim gelmedi :/ BAŞINA GELEN ? yada bilgisi olan ??

Geçen senenin sonuçları tabiki kesin bir etmen değil fakat onun haricinde bu sene türkiye derecesi yapmış bir öğrencinin açıkta kaldığı ile ilgili bir haber okumuştum, için rahat etsin diye dilekçe verip kontrol ettirebilirsin.

o öğrencinin gerçekte dereceye giremediği ve sonuçta oynama yaptığı saptandı..sıralamadan girmesi gerektiği halde kardeşim de giremedi..ama tablolar değişkendir.oynama olması normal.

bende olsam kesin olarak 207 binlik yer gelir diye tahmin ederdim. bi kaç kişininkine baktım da onlarda kendinden düşük yerlere girememiş bazıları. ama bazıları da yüksek yerlere girmiş. bu o bölümün çok ya da az tercih edilmesine de bağlıdır tabi diyorum. ama pekte bilemedim ya kötü olmuş senin açından.

işte geçen sene yerleşen arkdaşlarım kendi başarı sıralarından daha geridekine yerleşti ben böyle yettiği halde yerleşemeyince yanlışmı oldu diye düşünüyorum valla şu sırlamalar açıklansaydı içim rahat ederdi ama onlarda ek yerleştirmeden sonraymışş..

Canım bu sene katsayı kalktığı için puanlar çok oynadı. Tercih sıranızı geniş tutun dendi bu yüzden. 70 bin altı çok daha alt yerlere yerleşti. Bu durum normal. Başarılar, üzme kendini.

sağol canım ne yapalım artık olan olduda işte mantıklı bir açıklama arıyorum benim gibi olanlar falan içim rajat etsin diye :/

İktisat zor bir bölüm ama sonrası iyi olur. İngilizce öğrenirsen ve kendini yetiştirirsen çok iyi işler bulursun. Kamuda, bankalarda ve özel sektörde çeşitli alanlarda çalışırsın, hem de kaliteli bir yaşama yetecek kadar maaş alarak.. :) Canını sıkma hiç.

inşallaaaah dediğin gibi olur canımmmm :)

işte geçen sene yerleşen arkdaşlarım kendi başarı sıralarından daha geridekine yerleşti ben böyle yettiği halde yerleşemeyince yanlışmı oldu diye düşünüyorum valla şu sırlamalar açıklansaydı içim rahat ederdi ama onlarda ek yerleştirmeden sonraymışş..

ben geçen sene yerleştim. 4 bin ya da 5 bin kendimden yüksek yerdi. ben gelmez sanıyodum ama gelmişti iyi de oldu tabi ama bu sene baya karışık.

banada dershanedeki hocalarım tercihime göre hemşireliklerin rahat geliceğini söylemişlerdi ama biyolojiye yerleştim :/ bende senin gibi kendimi bişeye yoğunlaştırmıştım, hep hemşirelik hakkında düşünmüştüm tecihler acıklandıgında biyoloji oldugunu görünce tepki veremedim sonra hayırlısı böyleymiş dedim :) hakkımızda herşeyin hayırlısı :16:

üzülmene hiç gerek yok çünkü ikiside iktisadi idari bilimler fakültesi
ikisinde de mezun olduğunda gireceğin meslekler hemen hemen aynı
devlet düşünürsen 3. sınıfta kpss ye yavaştan çalışmaya başlarsın
özel düşünürsen mutlaka ingilizce öğren,ingilizcen varsa geliştir
akademik kariyer düşünüyorsan 1. sınıftan derslerini iyi tutarak başlamalısın yine ingilizce öğrenmen gerekli
zor diyenlere aldırma severek çalışırsan derslerine çok zevkli ve çok kolay geçersin(adam smith ismini bolca duyacaksın,duymadıysan ilk benden duymuş ol:))
şimdiden yeni okulun hayırlı olsun

20 bin vardi beninde hemde ozel universite psikoliji 20 bin ondeydim kesin diydm altina oyleane yazdgm turizm geldi kac gndr kendime gelemedm yaaa

İktisat,maliye zor mu,:53::53::53:şaka mı yapıyorsunuz zor bölüm görmemişsiniz :1::1::1::1::1:..gayet rahatlıkla bitirirsin bence,hiç çalışmadan üniversitede hiç bir bölüm bitmezz..

Canım geçen seneki sıralamalara bakma..eğer senin altında bir sıralamada kişi senin bölümünden daha yüksek bir bölüme yerleştiyse o zaman şasır şikayet et,yoksaa geçen senekine göre bir şey söylemek doğru olmazz,o sadece bir tahmindir..

Eğer meslek lisesi çıkışlı değilsen yerleşememiş olabilirsin. Öncülük onlara veriliyor diye biliyorum. Üzülme canım hayırlısı böyleymiş demekki hem muğla çok güzel bi yer tadını çıkar :) senin yerinde olmak isteyen kaç öğrenci vardır kim bilir. Hem iktisat maliye ekonomi işletmenin falan hepsinin en üstü, babası yani.

Valla ben hayatımda ilk defa böyle tuhaf yerleştirme sonucu gördüm.

Bu yıl giren tanıdıklarımda şok olduk, kimi yerleşemedi kimi ise son tercihine yerleşti

30 bin üstüne yerleşen de var 100 bin altına yerleşen de.

Bu yıl çok oynama olacak sıralamanızın çok çok üzerini yazabilirsiniz dendi ama pek de öyle olmadı açıkçası çoğu kişinin beklediğinden düşük geldi.

Hayırlısı buymuş, artık bundan sonra yapacaklarınızı düşünün başarılar dilerim. :)

Bazı yıllarda bu kadar büyük sıçramalar olabiliyor. Mesela ben de hiç beklemiyordum 1. tercihim gelmişti, sıralamama göre yüksekti. Tercih edilme sayısına göre değişiyor, biraz şans meselesi

Son düzenleme:
kızlar benim kuzenimde yerleştirilemedi.onu bunu bırakında türkiye 600 bilmem kacıncısı bile açıkta kalmış.var yine bir bit yeniği bunda da.her sene ayrı bir skandal.

kızlar benim kuzenimde yerleştirilemedi.onu bunu bırakında türkiye 600 bilmem kacıncısı bile açıkta kalmış.var yine bir bit yeniği bunda da.her sene ayrı bir skandal.

Türkiye 600. açıkta kalmamş canım dün basın toplantısı düzenledi sınavım iyi geçmedi sonuçlarıyla kendim oynadım dedi hem o hemde dershane müdürü herkesten özür diledi

gerçekten mi.valla canım her şeyden şüphelenir olduk valla şu ülkede bak aklıma sen bunu söyleyince de susturulmuşlar mı acaba geldi.neye inancaz hiç bilmiyorum.tüh kuzenimi de o çocukla teselli etmiştim seninle alakalı değildir diye :(

nasıl sonuclar üstünde oynama yapmıs? bu kadar kolay mı :26:
kızlar 2. tercihleri yapın mutlaka

3 yıl önce ben sıralamada 50.000.kişiydim bana 93.000.ci sıra geldi şaşırmadım oynama olabiliyor.

Sıralamalar değil de taban puanlar hemen aynı akşam açıklandı.

Oradan kontrolünü yap, eğer puanın tutmuyorsa zaten şu aşamada sıralamanın bir mantığı yok.

Sıralama olayı da şöyle, katsayı farkından dolayı aşağı yukarı geçen senenin 100binincisi bu senenin 125 binincisi, özellikle tm için. Matematik yapan sayısalcılar da sıralamaya dahildi, ama bölüm tercihi yapmıyorlardı. Artık onlar sıralamaya dahil değil, bu yüzden de sıralamalarda aşırı yükseliş oldu. Yani örneğin sayısalcı biri ilk 10 000 içindeyse tm sıralamasında da ilk 50 000 içindeydi ama tercihini sayısaldan yaptığı için tm sıralaması yukarı kayıyordu.

Ben de gittim 30. tercihime yerleştim, diğerlerine puanım da tutuyor hatta sadece ilk 2 tercihime tutmuyor :1:

Ama meslek lisesi çıkışlı değilim ve yazdığım tüm okullar myo, öncelik problemi yaşadım ben de. Zaten bildiğin kumar oynamışım, tamamen şans :1:

nasıl sonuclar üstünde oynama yapmıs? bu kadar kolay mı :26:
kızlar 2. tercihleri yapın mutlaka

Bende şaşırdım canm ama belkide oynamıştır sonuçlar üzürinde özellikle bilgisayardan ve yazılımdan anlayan birisi ise bu tür şeyler için programlar var ve üzerinde oynanabiliyor maalessef

Back