Sinüzit

perisat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
2
0
arkadaşlar benimde sinüzitim var doktor ameliyat diyo çok korkuyorum olmasammı diye düşünüyorum aranızda sinüzit ameliyatı olan varmı?ne yapacağım bilmiyorum.

banada bi ara ameliyat demişti bi doktor pek oralı olmadım
yaz kış farketmez her sabah uyandıgımda veya gün çinde bogazımda balgam oluyor sizdede oluyormu

genelde balgam var zaten.şimdi nasılsın bişeyler kullandınmı bitkisel formül falan.

benim sinüzitim herkesten farklı galiba:26:
kış aylarında pencere bile açsam burnumun kenarındaki sinüslerim hemen sızlamaya başlar..ek olarak alerjik rinit de war..doktor bana da amelyat dediydi sol sinüsüm tıkalıymış ama bi yaz gelsin bakarız çaresine:44:

Arkadaşlar bende de sağ sinüsler tamamen tıkalı 1 haftadır çekiyorum,12 antibiyotik iğne yedim ama hala dişlerime ve gözüme vuruyor.Doktor ameliyet dedi ama pek olmak istemiyorum,tekrarlıyor diyenler var araştırıyorum netten.Ben de papatya kürüne başladım yeni,sonuç verirse çok mutlu olacağim.Zaten yazarım sonucu da,inşş işe yarar.

bende bugün aşırı derecede göz ve çevresinin ağrıması ile dr. a gittim. tomogrofi ve film sonucu:
sol frontal ve maxiller sinüzit+ethmoid sinüzit+konka hipertrofisi
dr. ameliyat dedi ilaç verdi bunları kullan iyileşmediğini göreceksin, ileri derece de o nedenle ancak ameliyat dedi. bakalım kullanayım ilaçları ne olacak. dediği gibi geçmeyek mi:KK37:

aynı dertten ben de muzdaribim kızlar ya. ben de dün gittim doktora sinüzitim olduğunu biliyordum zaten. doktor sağ sinüslerin tıkalı ve ayrıca burnunda kemik var dedi. o kadar çok şarşırdım ki kemik dediğinde hayırdır neden bu kadar şaşırdın dedi. bu yaşıam kadar hiç etkisini hissetmedim dedim.iki ilaç iki sprey verdi. bitince tekrar gel film çekelim ameliyat gerekebilir dedi. hala şaşkınlık içersindeyim...

merhabalar yıllardır sinüzitle tedavi oluyordum çok şükür samsundabulunan şemsettin bey sayesinde sinüzitim iyileştim ve bu sene ilk defa tekrarlamadı inşallah sizlerde kurtulursunuz

Kronik sinüzitim var. Burnumda da kemik eğriliği mevcut Aynı zamanda alerjik bir bünyem var.12 adet antibiyotik iğne vurdurdum. Geniz akıntısı bitti ancak burnumun üst kısmı ile göz çevresinde ağrı devam ediyor.Cumartesi dr.a kontrole gideceğim.Dr.eğer iğnelerle iyileşmezse ameliyat dedi.Şu an ağrı kesici ile duruyorum.Çok zor bir durum.İnanın ameliyattan bile korkmuyorum. Yeterki iyileşsin.Yalnız ameliyat olan arkadaşlar katılım yaparsa sevinirim. Ameliyat sonrası tekrarlama gibi bir durum mevcut mu?Ağrı insanı mahvediyor. Hekimin kalitesi de önemli Eskişehir, Kastamonu,Kayseri,Mersin bu civarlardan ameliyat olup da hekiminden memnun olan varsa isim verirse sevinirim.

merhaba geçmiş olsun öncelikle ben de sinüzit vardı bana da geçmezse ameliyat demişlerdi ama ben antibiyotik tedavisiyle birlikte sıcak su buhaarı yaptım bunu her gün 10 dakika yaparsanız sinüzler inanılmaz derecede boşalıyor suya kekik veya papatya atıp kaynatın masaya koyup başınıza havlu örtün ilk anda çok sıcak gelir arada açabilirsin sıcak olursa 10 dakika sonra tuzlu suyla buruna lavaj yapın ameliyat sinüzitte biraz zor kanama riski oluyor gene de siz bilirsiniz burun lavajını da avcunuza tuzlu suyu alıp bir burnunuza çakip başınızı kaldırın ve yutmadan ağıza gelen salgıyı tükürün çok iyi temizliyor bu şekilde kurtulabilirsiniz inşallah geçmiş olsun tekrar

merhaba geçmiş olsun öncelikle ben de sinüzit vardı bana da geçmezse ameliyat demişlerdi ama ben antibiyotik tedavisiyle birlikte sıcak su buhaarı yaptım bunu her gün 10 dakika yaparsanız sinüzler inanılmaz derecede boşalıyor suya kekik veya papatya atıp kaynatın masaya koyup başınıza havlu örtün ilk anda çok sıcak gelir arada açabilirsin sıcak olursa 10 dakika sonra tuzlu suyla buruna lavaj yapın ameliyat sinüzitte biraz zor kanama riski oluyor gene de siz bilirsiniz burun lavajını da avcunuza tuzlu suyu alıp bir burnunuza çakip başınızı kaldırın ve yutmadan ağıza gelen salgıyı tükürün çok iyi temizliyor bu şekilde kurtulabilirsiniz inşallah geçmiş olsun tekrar

Çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim canım Ama ben de papatya kaynatıp buğu yaptım. Birde karbonat tuz karışımını devamlı yapıyorum.Ama 12 iğneden sonra dr.Bir de bir antibiyotik başladı.Benim göz çevresi ve alın çok ağrıyor.Ağrı kesici kullanıyorum.Ama verilen antibiyotikler neticesi adet olmadım Sanki geçen ay adet olduğumda bu konuda başımın ağrısı dindi.Sonra yine ağrımaya başladı Bu ayda aynı durum(adet gecikmesi) mevcut Sinüzit ise kronik ameliyat diyor dr.Şu an geniz akıntısı yok zaten ama şu alın göz çevresi ağrısından kurtulamıyorum.

merhaba tedavide bayağı yol almışsınız antibiyotiklerle adet arasında bir bağlantı olmaz aksine enfeksiyon varsagenital organlaarda onlarıa iyilrştirir.baş ağrıs geçmediyse soğuktan koruyun ve kulak yoluyla soğuk giridği için mutlaka dışarı çıkarken kulağınıza temiz bir peçeteyle tıkayın bu yaptıklarınız zaten geçirir ayrıca migren yönünden de bakmak gerek diye düşünüyorım tekrar geçm,ş olsun

merhaba tedavide bayağı yol almışsınız antibiyotiklerle adet arasında bir bağlantı olmaz aksine enfeksiyon varsagenital organlaarda onlarıa iyilrştirir.baş ağrıs geçmediyse soğuktan koruyun ve kulak yoluyla soğuk giridği için mutlaka dışarı çıkarken kulağınıza temiz bir peçeteyle tıkayın bu yaptıklarınız zaten geçirir ayrıca migren yönünden de bakmak gerek diye düşünüyorım tekrar geçm,ş olsun

Evet canım cevabın için çok teşekkür ederim. Şikayetlerim epey azaldı.Yalnız idrar yolu enf. ile ilgili dr.a gittiğimde antibiyotikle ilişkili olduğunu, antibiyotiklerin zararlı bakterileri öldürürken vajinada bulunan yararlı bakterileride öldürdüğünü söyledi.Şimdi antibiyotik kullandıktan sonra bu şekilde sorunla karşılaşan bütün arkadaşlara dr.un bana söylediği tavsiyeyi söylüyorum. Çünkü ben uyguladım ve idrar yolu enf.ilaç kullanmadan geçti.BOL YOĞURT YENMELİ arkadaşlar.Bu şekilde ben bu durumdan kurtuldum.Sinüzit için ise evet 21 günlük tedavi sonrası iyileştim sayılır ancak bunu kesin olarak önümüzdeki günler gösterecek tekrarlayacak mı yoksa fapeons arkadaşımın dediği gibi migrenle ilintili olabilir mi?Herkese öncelikle sağlık diliyorum. Para, aşk,mutluluk hepsi hikaye inanın ÖNCE SAĞLIK

merhabaalar öncelikle iyi olmanıza sevindim sinüzit çeken biri olarak bu derdi kimse çekmesin diyorum tabiiki sağlık herşeyden önemli ve antibiyotiklerin yaptığı tedavi kadar zararı var önceliikle mantar enfeksiyonları ve kaşıntı oluyor hem genital organlarda hem de diğer o bölgelerde ancak antibiyotiiği doğru kullanmak ve yayalanmak şart ne yapalım iyileşmek için mecburuz ben iyleştim çok şükür darısıs diğer hastalara yalnız burun lavajına devam edşyorum o artık diş fırçalamak gibi alışkanlık olmak zorundaymış geniz temiz tutulunca ssinüzitte yenilenmiyor yani buruna tuzlu su çekip tükürmek lazım hergün herkese sağlık diliyorım

benimde sinüzitim var ne zaman başım ağrısa burnumdan sümük gibi kan geliyor neden ki

Akşam papatya buharı yapmıştım. Bugün acayip şekilde sapsarı akıntı var. Genzim boşalıyor sanki..

kızlar gerçekten işe yarıyormu yaw ben de deneyim bari akşam şu papatya buharını. paylaşım için teşekkürler...
bu arada tuzlu su çekmek sürekli zararlı derler ne derece doğrudur acaba

X